19.9 C
Athens
Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024

“Αυτά που λέγονται” – συνθήκη γάμου για την “Αστρούλα” του Μυριβήλη

Η σκηνική σύνθεση με τίτλο “Αυτά που λέγονται”, είναι μία ανάγνωση του μικρής ιστορίας του Στρατή Μυριβήλη “Η Αστρούλα” από το “Γαλάζιο Βιβλίο” και παράλληλα, μία οπτική πάνω στο “φαινόμενο” (και στην παράδοση) του γάμου. Η Αστρούλα, κόρη οικογένειας από την Αθήνα, παντρεύεται με τον άνθρωπο που ήτανε μαζί από παιδιά. Ανήσυχη και περίεργη από τη φύση της, η Αστρούλα νιώθει σε αυτήν την κομβική για την οικογένεια στιγμή, το μέλλον της να “κλειδώνεται” από τα δεσμά του γάμου και να χάνεται η ελευθερία, αλλά και ο ενθουσιασμός που είχε από παιδί. Ταυτόχρονα, νιώθει να τη βαραίνει πια η ζωή στην πρωτεύουσα και να γεννιέται μέσα της η επιθυμία της απόδρασης.
Το θεατρικό event παρουσιάζεται για έξι παραστάσεις, στην πλατεία Ελπίδος, στα Πετράλωνα, χωρίς εισιτήριο, με ελεύθερη συνεισφορά των θεατών. Σκοπός αυτής της διαδικασίας είναι οι θεατές να γνωρίσουν μέσα από ένα διαφορετικό σκηνικό περιβάλλον, μία ιστορία που αφορά τον σύγχρονο ελληνικό αστικό πολιτισμό και τις αναφορές του, στο μέρος μάλιστα που τοποθετείται η ίδια η ιστορία. Δίνεται έτσι η πιθανότητα, η κατάσταση της ιστορίας να διαδραματιστεί με όσο το δυνατόν λιγότερες θεατρικές συμβάσεις προσεγγίζοντας αυτές της πραγματικότητας, μέσα από ένα περιβάλλον της πόλης μας που συνίσταται ουσιώδες και απαραίτητο για την αφήγηση και πάνω απ’ όλα, την εμπειρία.
Στην παρακολούθηση της παράστασης οι θεατές αποτελούν τους καλεσμένους της “μετά του μυστηρίου” σύναξης. Η πρόσκληση είναι ανοιχτή, παρ’ όλα αυτά θεωρείται αναγκαίο για όποιον θέλει να βρίσκεται πλησίον του γαμήλιου ζεύγους και της οικογένειάς του, να προβεί σε κράτηση θέσης.

Συντελεστές

“Αυτά που λέγονται” (μία συνθήκη γάμου για την “Αστρούλα” του Στρατή Μυριβήλη)
19 – 21 και 26 – 28 Ιoυνίου, 21:30
Διάρκεια: 75 λεπτά
Ηθοποιοί: Βίκυ Λέκκα, Μελαχρινός Βελέντζας, Μαντώ Γιαννίκου, Γιώργος Δρίβας, Δανάη Ντέμου, Βίβιαν Πανταζή, Αριάδνη Μιχαηλάρη, Νατάσα Στεφανάτου, Ίριδα Μπούρη, Σοφία Μπερδελή, Φιλιώ Σταματοπούλου
Κοστούμια: Τώνια Ράλλη
Κούκλες κατασκευές: Αλέξανδρος Λόγγος
Σκηνικά – Σκηνοθεσία – Δραματουργική Επεξεργασία: Γιώργος Σίμωνας

* Στις κρατήσεις πρέπει να αναφέρει ο θεατής αν επιθυμεί να παραστεί στην ετοιμασία της νύφης, στο σπίτι της και στη συνοδεία μέχρι την πλατεία – περιορισμένες θέσεις.
Κράτηση θέσης στο: 210 – 52 49 903. Πλατεία Ελπίδος – Πετράλωνα / Κουκάκι. Ελεύθερη είσοδος – Ελεύθερη συνεισφορά.

Σχετικά άρθρα

Κυνηγήστε μας

6,398ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,713ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
713ΑκόλουθοιΑκολουθήστε


Τελευταία άρθρα

- Advertisement -