16.4 C
Athens
Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024

Εφευρίσκοντας όρια μια νύχτα δίχως όρια στο “Σπίτι”

“…Όλοι μας αγαπάμε αυτήν την μικρή ενόχληση που νιώθουμε όταν μας βάζουν όρια…”

Ο Ιερώνυμος Καλετσάνος, η Αλεξία Καλτσίκη και ο Νέστορας Κοψιδάς βιώνουν μια ακραία συνάντηση στο έργο της Βιργινίας Διακάκη “Το Σπίτι”, που θα παρουσιαστεί από τις 23 Μαΐου στη σοφίτα του πολυχώρου CAMP, σε σκηνοθεσία του Δημήτρη Γιαμλόγλου.
Το νεοελληνικό αυτό έργο που παρουσιάζεται για πρώτη φορά, είναι μια αλληγορική ιστορία για την ψευδαίσθηση της ελευθερίας, μια ακροβασία τριών προσώπων ανάμεσα στο λογικό και στο παράλογο. Μέσα από μια φαινομενικά αθώα συνθήκη, αναδύεται η ανάγκη του ανθρώπου να ανήκει, να εξουσιάζεται, να ξεπεράσει τη μοναξιά του – ουσιαστικά να απαλλαγεί από την αποκλειστική ευθύνη της ύπαρξής του.
Στο “Σπίτι” θα βρεθούν τρεις χαρακτήρες χωρίς όνομα. Τρεις χαρακτήρες μετέωροι, ακαθόριστα σκοτεινοί, εγκλωβισμένοι σε μια συνεχή, βίαια και εξαντλητική αναμέτρηση όπου ο τελικός νικητής τα παίρνει όλα. Με όπλα τους τις λέξεις, ασκώντας έντονη ψυχολογική και σωματική βία, μια γυναίκα και δυο άντρες εφευρίσκουν διαρκώς τα μεταξύ τους όρια, κάνοντάς μας να αναρωτηθούμε για το ποια είναι η πραγματική φύση της ελευθερίας μας.

 

Η ταυτότητα της παράστασης

CAMP
Contemporary Art Meeting Point
“Το Σπίτι”
της Βιργινίας Διακάκη
Κείμενο – σκηνικά – κοστούμια: Βιργινία Διακάκη
Σκηνοθεσία: Δημήτρης Γιαμλόγλου
Μουσική – Ηχητικό Περιβάλλον: Αλέξης Ρέτσης
Φωτισμοί: Χριστίνα Θανάσουλα
Παραγωγή: Grand Babushka
Παίζουν οι: Αλεξία Καλτσίκη, Ιερώνυμος Καλετσάνος, Νέστορας Κοψιδάς

Σύνοψη

Μια γυναίκα δέχεται τη νυχτερινή επίσκεψη ενός άγνωστου άντρα μέσα στο ίδιο της το σπίτι. Κάτι που αρχικά μοιάζει με απλή διαπραγμάτευση, γρήγορα μετατρέπεται σε ένα ιδιόμορφο διανοητικό παιχνίδι. Η εισβολή του καταλήγει σε μια παράλογη απαίτηση από τη μεριά του – κι εκείνη φαίνεται να μην μπορεί να του αντισταθεί. Με κάποιον, αλλόκοτο, τρόπο εκείνος μπορεί να διεισδύσει στο μυαλό της και να τη φέρει αντιμέτωπη με όσα θεωρούσε δεδομένα για τον εαυτό της, τη ζωή της, το παρόν της. Και ακόμη πιο πολύ: Το μέλλον της.
Μέχρι το τέλος της βραδιάς ωστόσο, όλες οι βεβαιότητες θα ανατραπούν. Σε αυτό το παιχνίδι εξουσίας θα μπει και ένας τρίτος, ακόμη πιο αινιγματικός παίκτης. Και μένει να φανεί ποιος θα επικρατήσει – και ποιο θα είναι το πραγματικό κόστος της νίκης.

Πληροφορίες

CAMP (Σοφίτα), Ευπόλιδος 4 και Απελλού 2,  πλατεία Κοτζιά
Τηλέφωνο για κρατήσεις θέσεων: 6945025067
Από τις 23 Μαΐου έως τις 15 Ιουνίου (εκτός από 29 Μαΐου και 6-9 Ιουνίου)
Ώρα έναρξης: 21.30
Τιμή εισιτηρίου: 10 € (Γενική είσοδος)
Διάρκεια παράστασης: 75 λεπτά

Σχετικά άρθρα

Κυνηγήστε μας

6,398ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,713ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
713ΑκόλουθοιΑκολουθήστε


Τελευταία άρθρα

- Advertisement -