“Δον Ζουάν”, αντισυμβατικός και αυτοκαταστροφικός

“Όλες οι διαστροφές που είναι στη μόδα θεωρούνται αρετές”.

Στο θέατρο “Olvio” κάθε Δευτέρα και Τρίτη μέχρι και τις 31 Μαρτίου για 12 μόνο παραστάσεις θα παρουσιάζεται o “Δον Ζουάν” του Μολιέρου. Σε μετάφραση του θεατρικού συγγραφέα και μεταφραστή, Δημήτρη Δημητριάδη και σκηνοθεσία του Χρήστου Σουγάρη.
Η παράσταση, χωρίς να παραβλέπει το μύθο του γυναικοκατακτητή, αφηγείται την ιστορία του Δον Ζουάν πέρα από το ιστορικό πλαίσιο της εθισμένης στην υποκρισία και την ακολασία γαλλικής αυλής του 17ου αιώνα, στην οποία ασκεί κριτική ο Μολιέρος. Ο κεντρικός ήρωας, άκρως γοητευτικός μέσα στην «αντισυμβατικότητά» του, που προσδιορίζεται όχι φύσει αλλά θέσει, κινείται στο κοινωνικοπολιτικό περιβάλλον εκμεταλλευόμενος στο έπακρον τα προνόμια της τάξης του. Αρνούμενος όμως να αποδεχθεί το πλέγμα κανόνων και συμπεριφορών που η τρέχουσα κοινωνική ηθική επιβάλλει, λειτουργεί εντέλει ως μηδενιστική δύναμη που, αντί να μεταστοιχειώνεται σε αναγεννητική επαναστατική ορμή, καταλήγει σε μια ατομοκεντρική καταστροφική λαίλαπα.
Είναι η πρώτη σκηνοθετική απόπειρα του Χρήστου Σουγάρη, ο οποίος ως ηθοποιός έχει συνεργαστεί επί σειρά ετών με τους περισσότερους Έλληνες σκηνοθέτες – κυρίως σε παραστάσεις του ΚΘΒΕ. Έχει διατελέσει βοηθός σκηνοθέτη σε παραστάσεις των Γιάννη Ρήγα και Νίκου Χαραλάμπους, ενώ τα τελευταία έξι χρόνια συνεργάζεται σταθερά με τον Στάθη Λιβαθινό, του οποίου υπήρξε επίσης βοηθός σκηνοθέτη στον «Βασιλιά Ληρ» του Σαίξπηρ.

Συντελεστές

Μετάφραση
Δημήτρης Δημητριάδης
Σκηνοθεσία
Χρήστος Σουγάρης
Φωτισμοί
Αλέκος Αναστασίου
Σκηνικό
Αλεξάνδρα Σιάφκου – Αριστοτέλης Καρανάνος
Κοστούμια
Δήμος Κλιμενώφ
Κίνηση
Pauline Huguet
Ηχητικός Σχεδιασμός-Φωνητική Προετοιμασία
Λάμπρος Πηγούνης
Hair styling
Daniel’s
Βοηθός Σκηνοθέτης
Γιάννης Παναγόπουλος
Βοηθός Ενδυματολόγου
Ιωάννα Παπακωνσταντίνου
Βοηθοί σκηνογράφου
Δώρα Τουρβά-Hossain Amiri
Βίντεο
Γιώργος Τσιαντούλας
Φωτογραφίες
Μιχάλης Γκούμας
Ερμηνεύουν
Χρήστος Σουγάρης, Συμεών Τσακίρης, Γιώργος Τσιαντούλας, Γιάννης Παναγόπουλος, Μαρίζα Τσάρη, Ευγενία Λιάκου, Pauline Huguet, Άλκηστις Χριστοπούλου, Δανάη Παρίσση, Νίκος Χατζόπουλος (φωνή)
Παραγωγή
POLYPLANITY Productions

Πληροφορίες

Θέατρο OLVIO, Ιερά Οδός 67 και Φαλαισίας 7, Βοτανικός, τηλ.: 210 3414118
http://www.olviotheater.gr
Δευτέρα και Τρίτη, από 23/2 έως και 31/3
Ώρα έναρξης: 21.00
Διάρκεια: 90 λεπτά
Τιμή εισιτηρίου: 12 ευρώ, 8 ευρώ φοιτητικό/μειωμένο
mail@polyplanity.com, τηλ. 210 3632764