23.3 C
Athens
Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024

Σσς… Κάποιοι έρχονται…

“Σσς… Κάποιος Έρχεται”. Μόνο που δεν θα σιωπήσω καθόλου. Τα παιδιά έχουν ταλέντο μεγάλο, όρεξη και δυναμική. Με την παράστασή τους αποτυπώνουν στη μικρή σκηνή του Δώματος στο Θέατρο του Νέου Κόσμου την κριτική τους ματιά πάνω στο κοινωνικό γίγνεσθαι. Δομούν την καλλιτεχνική παιδεία τους συνειδητά, δημιουργικά, με εργατικότητα. Το θέατρο πηγάζει από μέσα τους και το υπηρετούν με γλυκύτητα, μόχθο και απίστευτα καυστικό χιούμορ.
Μαθαίνω πως η παράστασή τους πήρε παράταση μέχρι τις 20 Νοεμβρίου. Εύγε και μπράβο τους. Διότι το αξίζουν.
Το έργο τους, ένα απλό νεανικό σπονδυλωτό έργο, που αποτελείται από κείμενα γνωστών και μη συγγραφέων, είναι έξυπνα δομημένο, σωστά διαμορφωμένο, αποτελεί παρέμβαση στην αμφίβολης ποιότητας καθημερινότητα, εκπέμπει μηνύματα, προωθεί προβληματισμούς ειδικά σε μια χώρα που πλήττεται από κρίση. Η επαφή των νέων με την τέχνη αποτελεί ένα γεμάτο ελπίδες ανάχωμα στις δυσχέρειες του παρόντος. Η τέχνη συνεχώς σε πηγαίνει κάπου. Σε βελτιώνει, σε εξανθρωπίζει. Και οι ηθοποιοί δημιουργούνται πλάθοντας ρόλους και έργα. Όπως ο Σταύρος, ο Θανάσης, η Ευαγγελία, η Ηρώ, ο Χάρης, η Νιόνια, η Αριστέα.
Δεν είδα εφέ, δεν είδα εικαστικές συνθέσεις, δεν είδα εντυπωσιακούς φωτισμούς, δεν είδα ακριβά κοστούμια.
Είδα όμως κάτι πιο πολύτιμο: Περίσσευμα ψυχής, δυνατότητες, προσπάθεια. Κάτι σαν κελάιδισμα, σαν κυματάκι που αφρίζει και ο ήχος του σε γαληνεύει, μα σε αφυπνίζει κιόλας.
Απολαύστε, όσο ακόμα παίζεται, αυτή τη νεανική παράσταση, που σε κάποια σημεία της θυμίζει κόμικ, έχει σαρκασμό και σκωπτική διάθεση. Ναι στη χαρά, ναι στην έκπληξη. Μερικά… χαριτωμένα διαβολάκια, μια φανταστική φιγούρα βγαλμένη από πίνακα του Μποτέρο, και μια σκηνοθεσία από την Αμαλία Νίνου (την έχουμε ήδη θαυμάσει και ως ηθοποιό) και τον Θανάση Ζερίτη (παίζει και στην παράσταση) που μας βγάζει τη γλώσσα και μας κάνει να θέλουμε να τσιμπήσουμε τα μάγουλα σ’ αυτά τα ζωηρά πειραχτήρια. Ας το φωνάξουμε, λοιπόν: Κάποιοι έρχονται. “Σσς… Κάποιος Έρχεται” από την Oμάδα ω², που έχει ταλέντο στα Μαθηματικά και στο Θέατρο.

Συντελεστές

Σκηνοθεσία: Αμαλία Νίνου, Θανάσης Ζερίτης
Βοηθός σκηνοθέτη: Ισιδώρα Μπουζιούρη
Κοστούμια, σχεδιασμός αφίσας: Ηρώ Καρρά
Επιμέλεια κειμένων: Νεφέλη Μαἲστράλη
Μουσική επιμέλεια – στίχοι: Σταύρος Γιαννουλάδης, Ευαγγελία Καρακατσάνη
Επιμέλεια κίνησης: Ειρήνη Κυρμιζάκη
Φωτογραφίες: Κάλλι Χαρόβα
Εικονογράφηση προγράμματος: Γιούλη Τάκου
Παίζουν: Σταύρος Γιαννουλάδης, Θανάσης Ζερίτης, Ευαγγελία Καρακατσάνη, Ηρώ Καρρά, Χάρης Κρεμμύδας, Νιόνια Μαλεφάκη, Αριστέα Σταφυλαράκη

* Μία συμπαραγωγή της αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρείας 4Frontal και του Θεάτρου του Νέου Κόσμου.
Kάθε Κυριακή, Δευτέρα και Τρίτη στο Δώμα του Θεάτρου του Νέου Κόσμου στις 21.15.                                                          
Αντισθένους 7 και Θαρύπου, Νέος Κόσμος. Στάση Μετρό-Τραμ «Συγγρού-Φιξ»
Πληροφορίες – κρατήσεις 2109212900   
Τιμές εισιτηρίων: 12€, 10€ (φοιτητικό)

 

 

 

Σχετικά άρθρα

Κυνηγήστε μας

6,398ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,713ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
713ΑκόλουθοιΑκολουθήστε


Τελευταία άρθρα

- Advertisement -