25.1 C
Athens
Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2023

Προσέχω, γιατί αυτός που αγαπώ με χρειάζεται

Αυτή η εκδήλωση δεν είναι μόνο για Καρκίνους ούτε για όσουν πάσχουν από καρκίνο, είναι μια εκδήλωση για όσους αγαπούν! Μια σπουδή στο ανθρώπινο σώμα, ένα έργο πρόληψης. Διά χειρός… ΑΚΟΣ. Η ΑΚΟΣ και το βιβλιοπωλείο “Free Thinking Zone” (Σκουφά 64 και Γριβέων) περιμένουν το κοινό την Πέμπτη, 4 Οκτωβρίου, στις 19.00, για ένα απόγευμα διαφορετικό από τα συνηθισμένα. Έχοντας ακούσει για τις δραστηριότητες της ΑΚΟΣ, ζητήσαμε από την πρόεδρό της,  Δέσποινα Κατσώχη, να μας πει λίγα λόγια.

Τι θέμα έχει η εκδήλωση που προγραμματίζετε;

* “Καλούμε όλους, δηλαδή το κοινό,  να συμμετάσχουν σε ένα διαδραστικό παιχνίδι που αφορά όλον το ζωδιακό κύκλο. Δεν μας ενδιαφέρουν ημερομηνίες – ορόσημα, συνθήκες και βιογραφίες επιφανών”.

Ποιοι πρωταγωνιστούν σ’ αυτό το παιχνίδι;

* “Πρωταγωνιστές σε αυτό το παιχνίδι είστε εσείς όλοι και μοναδικό εφόδιό σας, οι εμπειρίες σας”.

Γιατί, κατά τη γνώμη σας, πρέπει να έρθουμε;

* “Ελάτε να μιλήσουμε για όσα σηματοδοτούν τη δική σας πορεία, για όσα σας κάνουν δυνατούς και περήφανους. Ελάτε να θυμηθούμε τους λόγους για τους οποίους πρέπει να φροντίζουμε και ν’ αγαπάμε το σώμα μας, ελάτε ν’ ανακαλύψουμε το πραγματικό νόημα λέξεων όπως ενημέρωση, πρόληψη, προκατάληψη, ζωή και ελπίδα”.

Ποιοι είστε;

* “Είμαστε μια ομάδα επιστημόνων από το χώρο της υγείας και όχι μόνον, που ιδρύσαμε την αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία «Καρκίνος: Θεραπεία Σώματος και Ψυχής» με το διακριτικό τίτλο «ΑΚΟΣ» με στόχο την ενημέρωση, την πρόληψη και τη θεραπεία του καρκίνου”.

Γιατί επιλέξατε αυτό τον τίτλο;

* “«Άκος» στα αρχαία ελληνικά σημαίνει θεραπεία. Θεραπεία σώματος και ψυχής. Έχουμε ευθύνη απέναντι στον εαυτό μας και σε όσους αγαπάμε να μεταδώσουμε το μήνυμα της αξίας της πρόληψης. Καλούμε τον κόσμο κοντά μας για να καταπολεμήσουμε τις προκαταλήψεις και τα στίγματα που σχετίζονται με τον καρκίνο”.

 

Free Thinking Zone – Οίκος Ανοχής Σκέψης

Το “Free Thinking Zone – Οίκος Ανοχής Σκέψης” είναι ένα concept βιβλιοπωλείο για τη σύγχρονη σκέψη και τέχνη. Δανείζεται τον τρόπο λειτουργίας των μουσείων παρουσιάζοντας μόνιμες συλλογές βιβλίων και περιοδικές που δημιουργούνται ανάλογα με το “καυτό” θέμα της επικαιρότητας το οποίο φιλοξενείται κατά καιρούς στο χώρο. Εκπρόσωποι της σύγχρονης ελληνικής και ξένης διανόησης, πολιτικοί, δημοσιογράφοι και άλλοι καλούνται να υποστηρίξουν ζωντανά διαφορετικές και ανατρεπτικές απόψεις, αναζητώντας την ανοχή και τη σύνθεση ως μονόδρομο προόδου για τη χώρα μας. Δανείζεται το όνομά του από τα λιμάνια. Δανείζεται την industrial αισθητική του από τις οικοδομές και τα νεοϋορκέζικα loft.

“Αυτός που αγαπώ
μου είπε ότι με χρειάζεται.
Γι’ αυτό, προσέχω τον εαυτό μου
βαδίζω με προφύλαξη
και φοβάμαι κάθε στάλα βροχής
μηδά και με σκοτώσει”. Μπέρτολντ Μπρεχτ

«Άκος»

Η αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία «Καρκίνος: Θεραπεία Σώματος και Ψυχής» με το διακριτικό τίτλο «Άκος», που το όνομά της στα αρχαία ελληνικά σημαίνει «θεραπεία», ιδρύθηκε από μια ομάδα επιστημόνων διαφόρων τομέων, με κύριο πυρήνα ιατρούς ογκολόγους. ακτινοθεραπευτές, με στόχο την ενημέρωση, την πρόληψη και τη θεραπεία του καρκίνου.
Στόχοι της μεταξύ άλλων είναι:
* Η αξιοποίηση προς όφελος του κοινωνικού συνόλου της προόδου της ιατρικής επιστήμης, τόσο στο διαγνωστικό και θεραπευτικό επίπεδο, όσο και στον τομέα της εκπαίδευσης, της πρόληψης και της αγωγής υγείας,
* Η ευαισθητοποίηση και δραστηριοποίηση της κοινής γνώμης και των φορέων της δημόσιας διοίκησης όσον αφορά τη σχέση της υγείας με την κοινωνία και το περιβάλλον,
* Η αναζήτηση μιας πιο ουσιαστικής ηθικής στη διαχείριση των θεμάτων της υγείας,
* Η δημιουργία των προϋποθέσεων για πρόληψη του καρκίνου σε στοχευμένες ομάδες πληθυσμού,
* Η συμβολή στον εκσυγχρονισμό των νοσοκομειακών και άλλων δομών για την αντιμετώπιση των καρκινοπαθών,
* Η εθελοντική προσφορά των μελών της, όπου το απαιτούν εθνικές και κοινωνικές ανάγκες,
* Η εκρίζωση των προκαταλήψεων και των στιγμάτων που σχετίζονται με τον καρκίνο, ώστε να επαναπροσδιοριστεί η νόσος ως μια βιολογική πάθηση που θεραπεύεται και όχι ως μια κοινωνική κατάσταση,
* Η πρόσβαση όλων των πολιτών στην πληροφόρηση, σε ό, τι αφορά τον καρκίνο, την πρόληψη, τη διάγνωση, τη θεραπεία, την ανακουφιστική φροντίδα αλλά και την ψυχολογική, συναισθηματική και πρακτική τους υποστήριξη.

 

 

Σχετικά άρθρα

Κυνηγήστε μας

6,398ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,713ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
705ΑκόλουθοιΑκολουθήστε


Τελευταία άρθρα

- Advertisement -