Στην Αθήνα πρόκειται να πραγματοποιηθεί η κηδεία και η ταφή της πριγκίπισσας Ειρήνης, που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 83 χρόνων στην Ισπανία.
Η υγεία της πριγκίπισσας Ειρήνης επιδεινώθηκε ραγδαία πριν από λίγους μήνες. Μέχρι και τις αρχές του 2025, την πριγκίπισσα Ειρήνη, η οποία ήδη χρησιμοποιούσε αναπηρικό αμαξίδιο, συνόδευε η αδερφή της, βασίλισσα Σοφία, σε κάθε είδους εκδηλώσεις και υποχρεώσεις.
Σύμφωνα με το ισπανικό περιοδικό Hola!, η ταφή της πριγκίπισσας Ειρήνης θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 19 Ιανουαρίου στο Τατόι, δίπλα στον αδελφό της Κωνσταντίνο και τους γονείς της, Παύλο και Φρειδερίκη.
Σήμερα Παρασκευή 16 Ιανουαρίου αναμένεται να τελεστεί ιδιωτική τελετή για τα μέλη της οικογένειας στο νεκρώσιμο παρεκκλήσι του Παλατιού της Ζαρζουέλα, στα περίχωρα της Μαδρίτης.
Αύριο, Σάββατο 17 Ιανουαρίου 2026, η σορός της θα τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα στον Ελληνορθόδοξο Καθεδρικό Ναό των Αγίων Ανδρέα και Δημητρίου στη Μαδρίτη.
Η εξόδιος ακολουθία αναμένεται να τελεστεί στην Αθήνα, πιθανότατα στον Μητροπολιτικό Ναό της Αθήνας, ενώ στη συνέχεια θα ακολουθήσει η ταφή στους οικογενειακούς τάφους στο Τατόι.
Πηγή: In.Gr.



