«Πρέσπες 2021»: Στην πρεμιέρα και η Πρόεδρος της Δημοκρατίας

25

«Είναι ένα επαρχιακό Φεστιβάλ που διοργανώνεται 32 χρόνια, έχοντας διεθνή ακτινοβολία και αυτό μας δίνει μεγάλη ικανοποίηση. Είναι ένας θεσμός, που έχουν παρακολουθήσει όλοι οι πρόεδροι της Δημοκρατίας και πρωθυπουργοί της Ελλάδας, αρχιεπίσκοποι, πατριάρχες. Είναι ένας εθνικός θεσμός που έχει να κάνει μόνο με τον πολιτισμό».
Αυτό δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου στη Φλώρινα ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Οργανισμού, Γιώργος Λιάνης.
Μάλιστα φέτος με την παρουσία της προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου, θα ανοίξει η αυλαία στις πολιτιστικές εκδηλώσεις «Πρέσπες 2021», που διοργανώνει ο Οργανισμός Πολιτιστικών Εκδηλώσεων Πρεσπών Φλώρινας, από τις 20 έως και τις 23 Αυγούστου.
Το τετραήμερο πρόγραμμα εκδηλώσεων των Πρεσπείων, που μετρούν περισσότερες από τρεις δεκαετίες ζωής, περιλαμβάνει συναυλίες με δημοφιλείς καταξιωμένους καλλιτέχνες και αφιερώματα σε μεγάλους συνθέτες.

Παρασκευή 20 Αυγούστου

Η πρώτη συναυλία στον Άγιο Αχίλλειο Πρεσπών στο πρώτο μέρος της θα είναι ένα ρεσιτάλ του Σταμάτη Κραουνάκη, ενώ στο δεύτερο μέρος οι ερμηνευτές Μανώλης Μητσιάς, Βασίλης Λέκκας και Ρίτα Αντωνοπούλου θα τραγουδήσουν Μίκη Θεοδωράκη, Μάνο Χατζιδάκι και Θάνο Μικρούτσικο. Η βραδιά θα ολοκληρωθεί με τα Χάλκινα της Φλώρινας και χορευτικά συγκροτήματα της περιοχής.

Σάββατο 21 Αυγούστου

Τη δεύτερη μέρα των εκδηλώσεων, στο Δημοτικό Στάδιο Φλώρινας θα πραγματοποιηθεί συναυλία των Πυξ Λαξ με τους Μπάμπη Στόκα και Φίλιππο Πλιάτσικα και τη συμμετοχή της Έλενας Φερεντίνου.

Κυριακή 22 Αυγούστου

Στο Δημοτικό Στάδιο Αμυνταίου οι Βασίλης Λέκκας και Πάολα θα ερμηνεύσουν τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη.

Δευτέρα 23 Αυγούστου

Το πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί με συναυλία από το συγκρότημα Μέλισσες στο δημοτικό στάδιο Φλώρινας.