Θέατρα, θερινά σινεμά και μουσεία σε στάση αναμονής

Το σταδιακό άνοιγμα των χώρων πολιτισμού μπαίνει στο τραπέζι των λοιμοξιολόγων στην εβδομαδιαία συνάντησή τους την Παρασκευή 7 Μαΐου 2021.
Μετά από 6 μήνες καραντίνας και περιορισμών σχεδιάζονται και μελετώνται τα επόμενα βήματα για επιστροφή στην κανονικότητα.
Το άνοιγμα κλάδων του πολιτισμού με αυστηρά μέτρα προστασίας, είναι ένα από αυτά στην περίπτωση που η επιτροπή συμφωνήσει με το χρονοδιάγραμμα της κυβέρνησης.
Σύμφωνα με πληροφορίες η αρχή θα γίνει από τα μουσεία. Θα ακολουθήσουν τα θερινά σινεμά και ο κύκλος θα ολοκληρωθεί με το άνοιγμα των θεάτρων και των συναυλιακών χώρων.

Η κυβερνητική πρόταση περιλαμβάνει τρεις φάσεις με τις παρακάτω πιθανές ημερομηνίες:

*Την Παρασκευή 14 Μαΐου, προτείνεται να επαναλειτουργήσουν τα Μουσεία.
*Την Παρασκευή 21 Μαΐου, προτείνεται να ανοίξουν τα θερινά σινεμά. Στην πρόταση δεν περιλαμβάνονται οι κλειστές κινηματογραφικές αίθουσες και οι πολυκινηματογράφοι.
*Τέλος την Παρασκευή 28 Μαΐου προτείνεται να επαναλειτουργήσουν τα ανοιχτά θέατρα και οι συναυλιακοί χώροι.

Όλα τα παραπάνω θα λειτουργήσουν μόνο εάν υπάρξει συμφωνία στη συνεδρίαση των λοιμωξιολόγων. Στην περίπτωση αυτή θα ισχύσουν αυστηρά μέτρα προστασίας, μεταξύ των οποίων η υποχρεωτική χρήση μάσκας, ο περιορισμένος αριθμός ατόμων αλλά και οι απαραίτητες αποστάσεις ασφαλείας μεταξύ των παρευρισκομένων.

Η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη, σε δηλώσεις της τόνισε ότι: «Υπάρχει σχέδιο για όλες τις δραστηριότητες, σταδιακά και σε φάσεις. Θα πρέπει, ωστόσο να δούμε τη δραστηριότητα από τα ανοίγματα που είχαμε, τις μετακινήσεις και το άνοιγμα της εστίασης και να προχωρήσουμε. Πάντα αξιολογώντας τα επιδημιολογικά στοιχεία και πάντα υπό την αίρεση κάποιας έξαρσης, την οποία προφανώς όλοι απευχόμαστε».