«Πενγκ καρδούλα μου»…

#WhereIsPengShuai Αυτή την ερώτηση με αυτό το hashtag στο Twitter έκανε ο πλανήτης. Παράλληλα είχε ξεσηκωθεί παγκόσμια κατακραυγή με αφορμή την εξαφάνιση της Κινέζας πρωταθλήτριας του τένις Πενγκ Σουάι.
Τα ίχνη της Κινέζας, πρώην Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης στο διπλό, είχαν εξαφανιστεί από τις αρχές Νοεμβρίου. Τότε η Σουάι με ανάρτησή της στο στο κινεζικό Facebook, το Weibo, κατηγόρησε τον πρώην αντιπρόεδρο της κυβέρνησης της χώρας, Ζιάνγκ Γκαολί, για σεξουαλική επίθεση.
Όμως μισή ώρα αργότερα η ανάρτηση διαγράφηκε και τα ίχνη της Πενγκ Σουάι εξαφανίστηκαν. Αμέσως άρχισαν πιέσεις προς την Κίνα από την αθλητική κοινότητα αλλά και τους μεγάλους Οργανισμούς.
Ο ΟΗΕ, η Διεθνής Ομοσπονδία Τένις Γυναικών, η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή, η Παγκόσμια Ένωση Επαγγελματιών Αντισφαιριστών και η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου άρχισαν να μελετούν το ενδεχόμενο μποϊκοτάζ των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων στο Πεκίνο από τις 4 έως και τις 20 Φεβρουαρίου 2022, λόγω του ιστορικού της Κίνας για τα ανθρώπινα δικαιώματα.
Και ενώ το θέμα είχε πάρει τεράστιες διαστάσεις το πρωί της Κυριακής 21 Νοεμβρίου 2021 «η Κινέζα πρωταθλήτρια παρακολούθησε ένα τουρνουά τένις στο Πεκίνο, σύμφωνα με επίσημες φωτογραφίες και βίντεο που δημοσιεύθηκαν από το τουρνουά που διοργάνωσε το China Open».


Ένα βίντεο 37 δευτερολέπτων έδειχνε την Πενγκ ανάμεσα στους καλεσμένους των «Fila Kids Junior Tennis Challenger Finals». Ήταν ντυμένη με σκούρο μπλε σακάκι και λευκό παντελόνι. Φαινόταν να χαμογελά και να υπογράφει αυτόγραφα σε παιδιά.
Όμως το βράδυ της Κυριακής το θέμα πήρε άλλες διαστάσεις όταν ο πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής [ΔΟΕ], Τόμας Μπαχ, επικοινώνησε με βιντεοκλήση με την Πενγκ Σουάι, σύμφωνα με ενημέρωση από τη ΔΟΕ στο Twitter.
Η Κινέζα πρωταθλήτρια ανέφερε στον Τόμας Μπαχ ότι είναι καλά στην υγεία της και ασφαλής, ενώ ζήτησε σεβασμό της προσωπικής ζωής της.
Τέλος καλό, όλα καλά λοιπόν για την Πενγκ μετά από την διεθνή πίεση και κατακραυγή…