Πανέμορφες πασχαλινές λαμπάδες δώρο – στήριγμα στο Γηροκομείο του Πειραιά

Το «Θέατρο Αλκμήνη» και η «Εταιρία APriori», είχαν την πρωτοβουλία να φτιάξουν και να διαθέσουν προς πώληση πασχαλινές λαμπάδες. Τα έσοδα από αυτή την πώληση θα δοθούν απευθείας στο Γηροκομείο Πειραιώς.
Οι λαμπάδες θα προσφερθούν στους τροφίμους του Γηροκομείου που χρειάζονται – στην ιδιαίτερα δύσκολη αυτή εποχή – την αγάπη και την έμπρακτη στήριξη όλων μας.
Όλοι μπορούμε να βοηθήσουμε εύκολα. Αρκεί μόνο να καταθέσουμε 8 ευρώ για κάθε λαμπάδα που θα επιλέξουμε.
Οι λαμπάδες θα δοθούν σε καθέναν από τους φιλοξενούμενους του Γηροκομείου, ενημερώνοντάς τους για τη συλλογική αυτή ευαισθητοποίηση και ανάγκη έκφρασης αυτής, ενώ το ποσό που θα συγκεντρωθεί θα συμβάλλει στην κάλυψη των βασικών αναγκών τους.

Δώρο αγάπης στους ηλικιωμένους συνανθρώπους μας

Το «Θέατρο Αλκμήνη» και η «Εταιρία APriori», τονίζουν ότι: «Με αυτή την κίνηση θέλουμε φέτος να στηρίξουμε τους ηλικιωμένους συνανθρώπους μας, οι οποίοι βιώνουν μια δύσκολη περίοδο απομόνωσης. Γι’ αυτό χρειαζόμαστε την αρωγή όσο το δυνατόν περισσότερων ανθρώπων, ώστε να καταφέρουμε όλοι μαζί να χαρίσουμε χαμόγελα σ’ αυτά τα κουρασμένα πρόσωπα, αλλά και να συγκεντρώσουμε ένα ποσό ικανό να καλύψει καθημερινές βασικές τους ανάγκες. Πιστεύουμε πως και μόνο η δημιουργία της αίσθησης σ’ αυτούς τους ανθρώπους, ότι έξω – παρά τις πρωτόγνωρες και δύσκολες συνθήκες για όλους μας – υπάρχουν άνθρωποι που τους σκέφτονται και το δείχνουν έμπρακτα, είναι ζωτικής σημασίας. Γιατί η Αγάπη πάντα βρίσκει τρόπο να χωρέσει».

[Πατήστε “κλικ” επάνω στις φωτογραφίες για να τις δείτε μεγαλύτερες]

Έργα τέχνης με μεράκι

Τις λαμπάδες φιλοτέχνησαν με μεράκι οι συνεργάτες της APriori και του Θεάτρου Αλκμήνη, Μαρία Φιλίππου, Μαρία Αθουσάκη και Μελίτα Ψυχογυιοπούλου.

 

 

Γηροκομείο Πειραιώς, το μεγάλο σπίτι που «χωράει τον παππού και τη γιαγιά»

Όπως τονίζουν τα στελέχη και οι συνεργάτες του Γηροικομείου: «Το Γηροκομείο Πειραιώς είναι Ίδρυμα Μη Κερδοσκοπικού χαρακτήρα και έχει διανύσει μία πολύ μεγάλη περίοδο αθόρυβης προσφοράς από το 1891 που ιδρύθηκε. Έχει δε επικρατήσει να ονομάζεται, από το σύνολο της κοινωνίας του Πειραιά και όχι μόνο, το μεγάλο σπίτι που “χωράει τον παππού και την γιαγιά”, αλλά και λιμάνι των απομάχων της ζωής. Από την στιγμή που κάποιος ηλικιωμένος, ζητήσει την εισαγωγή του στο Γηροκομείο για λόγους που ο ίδιος θέλησε, το Ίδρυμα αναλαμβάνει να του προσφέρει κατά το δυνατόν όλα όσα το δικό του σπίτι θα του προσέφερε. Μέτρο της φροντίδας είναι ο σεβασμός και η αγάπη επειδή εμείς την τρίτη ηλικία την λέμε πρώτη και της φερόμαστε ανάλογα».

 

 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Όταν επιλέξουμε κάποια λαμπάδα μπορούμε να στείλουμε 8 ευρώ ή οποιοδήποτε ποσό θέλουμε στους παρακάτω λογαριασμούς του Γηροκομείου Πειραιά:

Εθνική: GR 4801 1019 8000 0019 8296 00360
Πειραιώς: GR 4401 7105 4000 6054 1420 73549
Alpha: GR 5801 4012 7012 7002 1011 24517

ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟ

Γρηγορίου Λαμπράκη 41
Τ.Κ. 185 34, Πειραιάς

Επικοινωνία:

girokomeiopeiraios@gmail.com

Τηλεφωνικό Κέντρο: 210-4143997, 210- 4143999 και 210- 4143983
Ώρες λειτουργίας των Γραφείων: Δευτέρα έως Παρασκευή 8.30-16.30

Περισσότερα εδώ:

https://girokomeiopeiraios.gr/

***

Για την παραπάνω δράση αγάπης
Υπεύθυνη Επικοινωνίας

Άντζυ Νομικού

angienomikou@gmail.com