Παράδοση και μόδα, καθαρότητα και αρμονία στη συλλογή ρούχων BOLD της Νίκης Ψυχογιού

Η νέα δουλειά της ενδυματολόγου και σχεδιάστριας Νίκης Ψυχογιού, με τίτλο BOLD, συνδέει παράδοση και μόδα σε μία διαφορετική συλλογή ρούχων με καθαρές γραμμές και αρμονικές αντιθέσεις.

Με έντονη αισθητική ταυτότητα και με υψηλή ποιότητα υλικών, η συλλογή BOLD βυθίζεται στον κόσμο των παραδοσιακών φορεσιών και εστιάζει στη γεωμετρία και τη δυναμικότητά τους. Μέσα από έντονες, καθαρές σχεδιαστικές γραμμές και μινιμαλιστικά μοτίβα, φέρνει το ρούχο του χθες στο τώρα. Αποδομώντας και έπειτα αναδομώντας το ύφος και το στυλ των παραδοσιακών στολών, η Νίκη Ψυχογιού προτείνει κομμάτια που τονίζουν τον χαρακτήρα, τον δυναμισμό και τις αρμονικές αντιθέσεις του σύγχρονου ανθρώπου.

Έχοντας ως αφετηρία το κόσμημα και τις εφαρμοσμένες τέχνες, η Eleni Marneri Galerie ανοίγεται γι’ άλλη μια φορά στον κόσμο της μόδας και του θεάτρου παρουσιάζοντας τη νέα συλλογή ρούχων της Νίκης Ψυχογιού. Με έμπνευση από τον πλούτο της παράδοσης και της ελληνικής φορεσιάς, η σκηνογράφος και ενδυματολόγος Νίκη Ψυχογιού δημιουργεί μία συλλογή ρούχων για τη γυναίκα και τον άντρα του σήμερα.

Τα ρούχα της φωτογράφησης φόρεσαν η ηθοποιός Ελένη Μολέσκη και η Olga Faleichyk.

 

 

Φωτογραφίες: Ελίνα Γιουνανλή
Hairstylist: Θωμάς Γαλαζούλας
Σχεδιασμός και εκτέλεση μακιγιάζ: Olga Faleichyk

Εγκαίνια: Σάββατο 16 Φεβρουαρίου 2019, 13:00 – 18:00

Διάρκεια παρουσίασης: 16 Φεβρουαρίου έως 16 Μαρτίου 2019

Eleni Marneri Galerie
Λεμπέση 5, Αθήνα, 117 42.