35.5 C
Athens
Κυριακή 19 Ιουλίου 2026

«Παρ’ όλα αυτά». Εννέα Μαρτυρίες Γυναικών για τον Καρκίνο στο Φεστιβάλ Αθηνών

 

Το Φεστιβάλ Αθηνών εντάσσει στο πρόγραμμά του μία παράσταση-ντοκουμέντο που ξεχώρισε και συγκίνησε πολύ το χειμώνα που πέρασε. Το “Παρ’ όλα αυτά”, αν και παρουσιάστηκε για μικρό αριθμό παραστάσεων, συζητήθηκε πολύ, προκαλώντας το έντονο ενδιαφέρον του κοινού. Στηρίζοντας τον ειδικό σκοπό της παράστασης, το Φεστιβάλ φιλοξενεί εκτάκτως τη συγκεκριμένη παραγωγή, προσφέροντας όλα τα έσοδα από τα εισιτήρια στην Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία.

Η Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία σε συνεργασία με τη σκηνοθέτη κ. Γεωργία Μαυραγάνη παρουσιάζουν στο Φεστιβάλ Αθηνών μια παράσταση-μαρτυρία για τον καρκίνο, η οποία σε οδηγεί κάτω από τέτοιες συνθήκες να δεις τη ζωή σου με ένα διαφορετικό τρόπο.
Οι γυναίκες με σοβαρότητα, τόλμη αλλά και με ένα δικό τους μοναδικό τρόπο εντάχθηκαν σ’ αυτή την παράσταση με ειλικρίνεια και αυθορμητισμό. Είναι οι μαρτυρίες τους, οι ιστορίες τους όπως τις έχει βιώσει η κάθε μία ξεχωριστά. Η παράσταση έχει αρκετά στοιχεία του θεάτρου – ντοκουμέντο. Είναι μια παράσταση καλλιτεχνικών αξιώσεων που καταφέρνει μέσα από την τέχνη να μετατρέψει κάτι δυσάρεστο, δύσκολο και βαρύ σε κάτι πολύ όμορφο.
«Εννέα γυναίκες, λοιπόν, συναντιούνται σ’ ένα χώρο «αναψυχής», μοιράζονται τη βάρβαρη εμπειρία του καρκίνου χωρίς να φοβούνται να τον περιγελάσουν, να αυτοσαρκαστούν αλλά και να τον λιώσουν όσο μπορούν με τη ζωή και την ύπαρξή τους. Oι κυρίες αυτές είναι βαθιά συγκινητικές και άκρως διασκεδαστικές. Άλλωστε, πήγαν και ήρθαν. Δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα».

Πληροφορίες

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΘΗΝΩΝ 2018
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΝΤΙΚΑΡΚΙΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ

Κυριακή 17 Ιουνίου, στην Πειραιώς 260-χώρος Η’. Ώρα: 21.00.
Τιμή εισιτηρίων: 10 ευρώ γενική είσοδος & 5 ευρώ για ΑΜΕΑ και ανέργους.
Για κρατήσεις θέσεων: www.viva.gr, και στο ταμείο του θεάτρου Πειραιώς 260

Συντελεστές

ΣΚΗΝΟΘΕΤΙΚΗ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΓΕΩΡΓΙΑ ΜΑΥΡΑΓΑΝΗ
ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ: ΚΑΛΛΙΟΠΗ ΓΑΝΙΑΡΗ, ΕΛΕΝΗ ΓΙΑΝΝΑΚΟΥΡΟΥ, ΘΑΛΕΙΑ ΝΤΑΛΟΥΚΑ, ΓΙΩΤΑ ΠΑΠΑΔΑΚΗ, ΜΑΡΑ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΥ, ΜΑΙΡΗ ΤΣΟΥΚΑΛΑ, ΣΤΕΛΛΑ ΧΑΤΖΗΜΙΧΑΗΛ, ΦΩΤΕΙΝΗ ΧΑΨΑ, ΤΖΕΝΗ ΔΟΥΠΗ
ΗΘΟΠΟΙΟΣ-ΒΟΗΘΟΣ: ΝΑΖΙΚ ΑΪΔΙΝΙΑΝ
ΦΩΤΙΣΜΟΙ: ΤΑΣΟΣ ΠΑΛΑΙΟΡΟΥΤΑΣ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ-VIDEO: ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΖΑΧΟΠΟΥΛΟΥ, ΧΑΡΗΣ ΑΚΡΙΒΙΑΔΗΣ
ΣΚΗΝΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΑΡΤΕΜΙΣ ΦΛΕΣΣΑ
ΒΟΗΘΟΙ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗ: ΝΑΖΙΚ ΑΪΔΙΝΙΑΝ, ΔΑΝΑΗ ΣΠΗΛΙΩΤΗ

Σχετικά άρθρα

Κυνηγήστε μας

6,398ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,713ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
713ΑκόλουθοιΑκολουθήστε


Τελευταία άρθρα

- Advertisement -