Cat Is Art

Παντζαρόσουπα η αφροδισιακή

Αποστολή σε φίλο Εκτύπωση

Το παντζάρι είναι φυσικό ελιξήριο νεότητας. Εκτός αυτού το βόριο, το ιχνοστοιχείο που συναντάται σε μεγάλη ποσότητα στα παντζάρια, αυξάνει τα επίπεδα της τεστοστερόνης. Αυτό σημαίνει ότι οι ταπεινοί βολβοί βελτιώνουν τη σεξουαλική υγεία και αντοχή των ανδρών!

Τα παντζάρια έχουν πολλά οφέλη για την υγεία: μειώνουν τη χοληστερίνη και τα τριγλυκερίδια, αποτρέπουν τη συσσώρευση λίπους στο συκώτι και ο χυμός τους ενισχύει τις αντοχές του οργανισμού, ειδικά όταν γυμναζόμαστε. Πέρα όμως από αυτά, είναι και μια τροφή που μπορεί να ανεβάσει τη λίμπιντο με τον πλέον φυσικό τρόπο, κι αυτό δεν είναι νέα ανακάλυψη.

Σύμφωνα με τη μυθολογία, τα παντζάρια ήταν αγαπημένη τροφή της θεάς του έρωτα, που έτρωγε πολλά παντζάρια για να διατηρεί τα κάλλη της. Επίσης, ο θρύλος λέει ότι αν ένας άνδρας και μια γυναίκα δαγκώσουν το ίδιο παντζάρι, ακολουθεί σφοδρός έρωτας. Κατά τη ρωμαϊκή εποχή πάλι, τα παντζάρια χρησιμοποιήθηκαν ως αφροδισιακό.

Την ιδιότητα του παντζαριού να αυξάνει την ερωτική διάθεση, έρχεται να επιβεβαιώσει και η βραβευμένη διαιτολόγος και διατροφολόγος, Dr Carrie Ruxton. «Τα παντζάρια περιέχουν ένα μέταλλο που ονομάζεται βόριο και το οποίο επιτρέπει σε περισσότερες σεξουαλικές ορμόνες να κυκλοφορούν στο σώμα και να διατηρούνται σε υγιή επίπεδα», δηλώνει η Dr Ruxton, συμπληρώνοντας ότι «η περιεκτικότητα σε νιτρικά ιόντα θα μπορούσε επίσης να συμβάλει σε μεγαλύτερη παροχή αίματος προς τα γεννητικά όργανα, συμβάλλοντας έτσι στην ενίσχυση των στύσεων».

Σύμφωνα με τη βραβευμένη διατροφολόγο λοιπόν, όποιος θέλει να έχει μεγαλύτερη διάθεση για σεξ, θα πρέπει να προσθέτει καθημερινά παντζάρια στη διατροφή του, λέγοντας ότι «πάντα ξέραμε ότι μας έκαναν καλό, αλλά ίσως τώρα να έχετε ένα πιο σέξι κίνητρο για να συμπληρώσετε τα πιάτα σας και να γίνετε πιο δημιουργικοί».

Σας παραθέτουμε μια συνταγή για παντζαρόσουπα, πολύ γευστική, χορταστική, γεμάτη βιταμίνες και κυρίως αφροδισιακή.

Παντζαρόσουπα με τζίντζερ, πορτοκάλι και αρωματικό γιαούρτι

Εντυπωσιακή κόκκινη σούπα με απλά υλικά, αλλά πολύ ξεχωριστά αρώματα και γεύση.

Υλικά

*Για τη σούπα
80 ml ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι μεγάλο, ψιλοκομμένο
4 παντζάρια σε μικρά κομμάτια
1 γλυκοπατάτα μεγάλη, σε μικρά κομμάτια
20 γρ. τζίντζερ φρέσκο, ψιλοκομμένο
600 ml ζωμό λαχανικών
200 ml χυμό πορτοκάλι
αλάτι, πιπέρι

*Για το γιαούρτι
200 γρ. γιαούρτι
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
2 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
ξύσμα από ½ πορτοκάλι
αλάτι, πιπέρι

*Για το σερβίρισμα
4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
λίγο καρύδι τριμμένο
πιπέρι φρεσκοτριμμένο
μαϊντανός

Διαδικασία

*Για τη σούπα: Σε μια κατσαρόλα αχνίζετε με νερό το κρεμμύδι για λίγα λεπτά, μέχρι να μαραθεί. Προσθέτετε τα παντζάρια, τη γλυκοπατάτα, το τζίντζερ και τα αφήνετε τα αχνιστούν κι αυτά ελαφρώς.

Σβήνετε με τον μισό χυμό πορτοκάλι και το ζωμό, αλατοπιπερώνετε και τα αφήνετε σε μέτρια φωτιά να μαγειρευτούν για περίπου 40 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν πολύ τα λαχανικά. Πολτοποιείτε τα λαχανικά στο μπλέντερ και με τη βοήθεια του υπόλοιπου χυμού και ίσως λίγου ακόμα ζωμού καθορίζετε την επιθυμητή ρευστότητα, μέχρι να γίνει μια λεία βελουτέ σούπα.

Βάζετε τη σούπα ξανά στην κατσαρόλα, την αφήνετε να πάρει μια βράση και την κατεβάζετε από τη φωτιά.

*Για το γιαούρτι: Βάζετε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και τα ανακατεύετε πολύ καλά. Κρατάτε το αρωματικό γιαούρτι στο ψυγείο μέχρι να το χρησιμοποιήσετε.

Μοιράζετε τη σούπα στα πιάτα, βάζετε από μια κουταλιά γιαούρτι στο κέντρο, πασπαλίζετε με το τριμμένο καρύδι, μαϊντανό και πιπέρι, περιχύνετε με λίγο ελαιόλαδο και σερβίρετε.

Εκτύπωση
eirini aivaliwtouΠαντζαρόσουπα η αφροδισιακή