Στην Αμερική της εποχής του Κραχ –της Μεγάλης Ύφεσης– δύο αδελφές που ζουν μαζί (μια και ποτέ τους δεν παντρεύτηκαν) καλλιεργούν και συγχρόνως απεχθάνονται την εξάρτηση του αδερφού τους, Τζούλιαν, απ’ αυτές.
Η μεγάλη έκπληξη έρχεται, όταν εκείνος ξαφνικά επιστρέφει σπίτι μ’ ένα μεγάλο χρηματικό ποσό το οποίο μυστηριωδώς έχει αποκτήσει συνοδευόμενος από τη συναισθηματικά ασταθή, νεαρή σύζυγό του Λίλυ, και την απόμακρη και αριστοκρατική μητέρα της Άλμπερτιν.
Οι αδελφές Κάρρυ και Άννα ξαφνικά διαπιστώνουν πως η θέση εξουσίας που πάντα κατείχαν πάνω του χάνει την ισορροπία της και η ζωή τους βυθίζεται στο χάος.
***
Κεντρικό θέμα της Λίλιαν Χέλμαν στο έργο της «Παιχνίδια στη σοφίτα» είναι οι οικογενειακές σχέσεις – οι οποίες επανέρχονται διαρκώς στα έργα της• ωστόσο εδώ βασίζονται σ’ έναν ακραίο συναισθηματικό κανιβαλισμό.
Πρόκειται για ένα έργο μ’ έντονη κριτική απέναντι στις έμμονες προσκολλήσεις που δημιουργούν οι οικογενειακοί δεσμοί.
***
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
«Παιχνίδια στη σοφίτα»
Της Λίλιαν Χέλμαν
Μετάφραση-σκηνοθεσία: Αλέξανδρος Κοέν
Σκηνικά – κοστούμια: Γιάννηs Μετζικώφ
Πρωταγωνιστούν (με αλφαβητική σειρά): Μαριάννα Κιμούλη, Γεωργία Μαυρογεώργη, Θεοδώρα Σιάρκου, Τζούλη Σούμα, Σόλων Τσούνης.
Επικοινωνία-προβολή: Νταίζη Λεμπέση | τηλέφωνο 6908502631 | email [email protected] |
Παραγωγή: Βάσια Παναγοπούλου
***
Θέατρο Χυτήριο
Ιεράς Οδού 44
Αθήνα 10435
Τηλέφωνο 2103412313
Μετρό σταθμός «Κεραμεικός»