25.5 C
Athens
Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2024

Ουχάν: Απαγορεύτηκε επισήμως η κατανάλωση όλων των άγριων ζώων

Οι αρχές στην κινεζική πόλη Ουχάν, επίκεντρο της πανδημίας του κορονοϊού, απαγόρευσαν επίσημα την κατανάλωση όλων των άγριων ζώων.

Η τοπική αυτοδιοίκηση στην κινεζική πόλη δήλωσε την Τετάρτη ότι μαζί με την απαγόρευση της κατανάλωσης, η Ουχάν θα γίνει «καταφύγιο άγριας ζωής», απαγορεύοντας το κυνήγι άγριων ζώων με εξαίρεση τις περιπτώσεις που αφορούν σε «επιστημονική έρευνα, ρύθμιση του πληθυσμού, παρακολούθηση επιδημιών και άλλες ειδικές περιστάσεις».

Στο πλαίσιο της απαγόρευσης, η πόλη εισήγαγε αυστηρούς ελέγχους για την αναπαραγωγή όλων των άγριων ζώων που προορίζονται για κατανάλωση, σύμφωνα με το δίκτυο CBS.

Παράλληλα, η Ουχάν θα συμμετάσχει σε ένα ευρύτερο πρόγραμμα που θα διεξαχθεί σε ολόκληρη την Κίνα και θα αφορά στις εξαγορές για κτηνοτρόφους που εκτρέφουν άγρια ζώα.

Η προέλευση της πανδημίας εξακολουθεί να διερευνάται, αλλά μία από τις ύποπτες πηγές είναι η αγορά θαλασσινών στην πόλη, η οποία περιελάμβανε τμήμα ζωντανών ζώων. Πρόκειται για τα λεγόμενα wet markets της Ουχάν απ’ όπου θεωρείται πως ξεκίνησε η πανδημία κορονοϊού.

Στη συγκεκριμένη αγορά φέρεται να πωλούνται περισσότερα από 30 είδη ζώων, συμπεριλαμβανομένων των ζωντανών κουταβιών λύκων, σκορπιών, μοσχογαλών και χρυσών εντόμων (τζικαδάκια).

Συνολικά, οι ερευνητές συμφωνούν ότι η πιο εύλογη εξήγηση είναι ότι ο ιός μεταπήδησε από κάποιο ζώο στον άνθρωπο. Η Κίνα δέχθηκε πιέσεις από την παγκόσμια κοινότητα προκειμένου να αντιμετωπίσει το παράνομο εμπόριο άγριων ζώων.

Την περασμένη εβδομάδα, δύο κεντρικές επαρχίες στην Κίνα ανακοίνωσαν σχέδια για τον τομέα των εξαγωγών για τους αγρότες που εκτρέφουν άγρια ζώα, προκειμένου να βοηθήσουν στη μετάβαση εκείνων των οποίων τα προς το ζην εξαρτώνται από την αναπαραγωγή άγριων ειδών για κατανάλωση.

Τα σχέδια προσφέρουν στους συγκεκριμένους αγρότες, στις επαρχίες Χουνάν και Τζιανγκσί, δύο γειτονικές περιοχές, την ευκαιρία να αποζημιωθούν για τη μετάβαση στην καλλιέργεια φρούτων, λαχανικών, τσαγιού ή βοτάνων για την παραδοσιακή κινεζική ιατρική. Υπάρχει επίσης η δυνατότητα αναπαραγωγής άλλων ζώων, όπως χοίρων και κοτόπουλων.

Στους αγρότες προσφέρεται αποζημίωση 630 γιουάν (88 δολ.) ανά ακανθόχοιρο, 600 γιουάν (84 δολ.) ανά μοσχογαλή, 75 γιουάν (11 δολ.) ανά κιλό αρουραίου των μπαμπού και 120 γιουάν (17 δολ.) ανά κιλό κόμπρας ή άλλο είδος αρουραίου φιδιού.

Για κάθε άγρια χήνα ή κινεζικό ελάφι (muntjac) η τιμή ανέρχεται στα 2.457 γιουάν (345 δολ.) το καθένα.

Σχετικά άρθρα

Κυνηγήστε μας

6,398ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,713ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
713ΑκόλουθοιΑκολουθήστε


Τελευταία άρθρα

- Advertisement -