Ομιλία του Θοδωρή Γκόνη στο Πανεπιστήμιο του Brooklyn της Νέας Υόρκης

 

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε ανήμερα της Πρωτομαγιάς η ομιλία του Θοδωρή Γκόνη στο Πανεπιστήμιο του Brooklyn της Νέας Υόρκης, με τίτλο “Ο Οδυσσέας, ο Νόστος και η Τέχνης της Επιβίωσης”.

 

Ο Θοδωρής Γκόνης με την Ιόλη Ανδρεάδη

 

Ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ Φιλίππων και του ΔηΠεΘε Καβάλας, αποδέχθηκε την τιμητική πρόσκληση του Ινστιτούτου Ανθρωπιστικών Επιστημών “Ethyle R. Wolfe”, του Τμήματος Κλασικών Σπουδών και του Graduate Theater Organization του Brooklyn College, όπως και της καθηγήτριας Laura Tesman – και παρουσίασε στην κατάμεστη Αίθουσα Ανατολικών Σπουδών, έναν διαφορετικό τρόπο προσέγγισης και ανάγνωσης της σπουδαιότερης ιστορίας του κόσμου, μέσα από τη διαδρομή που πραγματοποιεί το Ομηρικό Έπος στην ελισαβετιανή και αλεξανδρινή ποίηση, στη λογοτεχνία του 20ου αιώνα, στη παγκόσμια φιλοσοφία, την αρχαία λαογραφική παράδοση αλλά και τη σύγχρονη αμερικανική κοινωνία. Το φετινό πρόγραμμα του 62ου Φεστιβάλ Φιλίππων που έχει ως θέμα του την Οδύσσεια, αναμένεται να ανακοινωθεί τις προσεχείς ημέρες.

 

 

Εν τω μεταξύ, στις 25, 26 και 27 Απριλίου 2019 ο «Ίων» του Ευριπίδη, η παράσταση που άνοιξε το 1ο Διεθνές Εργαστήρι Αρχαίου Δράματος στις Κρηνίδες σε παραγωγή του ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας και του Φεστιβάλ Φιλίππων το 2017, σε μετάφραση και σκηνοθεσία Ιόλης Ανδρεάδη, με τους Κωνσταντίνο Μπιμπή, Δήμητρα Χατούπη και Νίκο Τουλιάτο επί σκηνής, παρουσιάστηκε με οδιαίτερη επιτυχία στο θέατρο «THE TANK» του Μανχάταν με αγγλικούς υπέρτιτλους.