Όλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός, Τρίτη 28 Ιουλίου: «Το αμάρτημα της μητρός» και «Οι chórεs της Σάττι»

Εθνική Λυρική Σκηνή - Οι chórεs της Μαρίνας Σάττι

 

Το Υπουργείο Πολιτισμού στο πλαίσιο του θεσμού “Όλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός” παρουσιάζει την Τρίτη 28 Ιουλίου 2020, δύο εκδηλώσεις σε Αττική και Λακωνία:

***

Αττική

*«Το αμάρτημα της μητρός μου» από το Εθνικό Θέατρο | Αγ. Γεώργιος (Ομορφοκκλησιά) Γαλατσίου| 19.30

Προκρατήσεις εδώ: https://digitalculture.gov.gr/2020/05/to-amartima-tis-mitros-mou-apo-to-ethniko-theatro-4/

Η Ρένα Κυπριώτη στο έργο του Γεώργιου Βιζυηνού “Το αμάρτημα της μητρός μου”.

 

Ένα αριστούργημα της νεοελληνικής λογοτεχνίας, το διήγημα του Γεώργιου Βιζυηνού “Το αμάρτημα της μητρός μου” (1883) στην αγγλική γλώσσα σε μία προσπάθεια σύνδεσης του αγγλόφωνου κοινού με τη σύγχρονη πολιτιστική δημιουργία. Ο Βιζυηνός αντλεί αφηγηματικό υλικό από τις προσωπικές και οικογενειακές μνήμες, από τις παραδόσεις και τα βιώματα της λαϊκής ζωής στην ιδιαίτερη πατρίδα του και το ενισχύει με το στέρεο υπόβαθρο της παιδείας του. Η παράσταση έχει ήδη φιλοξενηθεί με μεγάλη επιτυχία σε κορυφαία Ακαδημαϊκά Ιδρύματα των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής επί δύο συνεχή έτη (2018-2019).

Η παράσταση είναι στα αγγλικά

Συντελεστές:

  • Σκηνοθεσία: Δανάη Ρούσσου
  • Ερμηνεία: Ρένα Κυπριώτη
  • Σύνθεση μουσικής: Νίκος Κυπουργός
  • Κοστούμια: Βάνα Γιαννούλα
  • Καλλιτεχνική συνεργάτις: Ειρήνη Βουρλάκου

 

***

 

Λακωνία

 

* «Οι chórεs της Μαρίνας Σάττι» από την Εθνική Λυρική Σκηνή| Αρχαιολογικός χώρος Μυστρά | 19.30

Προκρατήσεις εδώ: https://digitalculture.gov.gr/2020/07/marina-satti-chores-3/

Το γυναικείο φωνητικό σύνολο chórεs συνεχίζει την επιτυχημένη συνεργασία του με την Εθνική Λυρική Σκηνή με μια σειρά συναυλιών σε επιλεγμένους αρχαιολογικούς χώρους ανά την Ελλάδα. Σε αυτές τις συναυλίες θα παρουσιάσει ένα ειδικά διαμορφωμένο πρόγραμμα, το οποίο περιλαμβάνει τα Οκτώ δωδεκανησιακά τραγούδια του Γιάννη Κωνσταντινίδη, από τη Ρόδο, το Καστελλόριζο, την Τήλο, την Κάρπαθο, την Κω και την Κάλυμνο, οκτώ παραδοσιακά ελληνικά τραγούδια του Lajos Bardos από τον κύκλο Hellasz, καθώς και κομμάτια άλλων χωρών, από αφρικάνικα γκόσπελ μέχρι τραγούδια των Βαλκανίων.

Συντελεστές:

  • Καλλιτεχνική διεύθυνση: Μαρίνα Σάττι
  • Μουσική διδασκαλία – Διεύθυνση: Ειρήνη Πατσέα
  • Κινησιολογία: Μαρκέλλα Μανωλιάδη
  • Συμμετέχουν: 10 μέλη του φωνητικού συνόλου chórεs

 

 

***

 

Χρήσιμες πληροφορίες

Οι εκδηλώσεις προσφέρονται δωρεάν από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού. Το μόνο αντίτιμο είναι το εισιτήριο για την είσοδο σε κάθε χώρο, όπου υπάρχει.
Είναι υποχρεωτική η προκράτηση θέσης.  

Για περισσότερες πληροφορίες συμβουλευτείτε την ιστοσελίδα: https://digitalculture.gov.gr/

Σημειώνουμε ότι οι θεατές θα πρέπει να τηρούν τις οδηγίες και συστάσεις της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων COVID-19 του Υπουργείου Υγείας για την ασφαλή προσέλευση στους αρχαιολογικούς χώρους και τα μουσεία. Ισχύει ο κανόνας της απόστασης των 1,5 μέτρων κατ’ ελάχιστον για ανοικτούς χώρους και 2 μέτρων για κλειστούς χώρους. Στα μουσεία είναι υποχρεωτική η χρήση μη ιατρικής μάσκας.

***

Για λόγους ασφαλείας και για την αποφυγή καθυστερήσεων και συνωστισμού συνιστάται η έγκαιρη προσέλευση, 1 – 1, 5 ώρα πριν από την έναρξη της εκδήλωσης. Η προσέλευση και η αποχώρηση από το χώρο των εκδηλώσεων γίνεται με τη χρήση μη ιατρικής μάσκας.