Η Οικία Κατακουζηνού υποδέχεται τους φίλους της και με «Ψηφιακούς περιπάτους»

Οι ψηφιακές δράσεις στην «Οικία Κατακουζηνού» άρχισαν και θα συνεχιστούν με διαφορετικές θεματικές.
Στο πλαίσιο της συνεργασίας του Ιδρύματος Άγγελου και Λητώς Κατακουζηνού με την Εταιρεία Alzheimer Αθηνών, έγινε η αρχή με τους «Ψηφιακούς περιπάτους».
Αφορμή η συμμετοχή των δυο φορέων στον τέταρτο κύκλο του προγράμματος «Σημεία Στήριξης» για την περίοδο 2020/2021 στη θεματική ενότητα «Υποστήριξη Ατόμων της Τρίτης Ηλικίας» με την υποστήριξη και δωρεά του ΤΙΜΑ Κοινωφελούς Ιδρύματος.

***

 

 

Στη διαδικτυακή εκδήλωση «Ψηφιακοί περίπατοι στην Οικία Κατακουζηνού» οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν το βίντεο «Η περιπέτεια μίας μουσειολόγου, 1989-2020» της Σοφίας Πελοποννησίου-Βασιλάκου, επιμελήτριας της Οικίας Κατακουζηνού.
Όσοι πήραν μέρος σε αυτό τον ψηφιακό περίπατο ενημερώθηκαν σχετικά με το πώς δημιουργήθηκε η Οικία Άγγελου και Λητώς Κατακουζηνού, ένα σπίτι-μουσείο στο κέντρο της Αθήνας.
Πήραν μέρος στη συζήτηση και αντάλλαξαν απόψεις.
Στη συνέχεια απόλαυσαν το μουσικό δρώμενο «Τα χέρια μας είναι η καρδιά μας – Ιστορίες Ηρωίδων του Σαίξπηρ» στην Οικία Κατακουζηνού με την σοπράνο Μάιρα Μηλολιδάκη, τη μέτζο σοπράνο Θεοδώρα Μπάκα, μέτζο σοπράνο και την Κορίνα Βουγιούκα [κιθάρα].
***
Την εκδήλωση προλόγισε και συντόνισε η Ελένη Μαργιώτη, κλινική νευροψυχολόγος και επιστημονικά υπεύθυνη του Κέντρου Ημέρας Αμαρουσίου της Εταιρείας Alzheimer Αθηνών.
Στη συζήτηση συμμετείχαν η Σοφία E. Πελοποννησίου-Βασιλάκου, μουσειολόγος και επιμελήτρια της Οικίας Κατακουζηνού και η Μαρία Οικονομοπούλου, ιστορικός-μουσειολόγος.
Οι συμμετέχοντες πέρασαν ένα όμορφο απόγευμα και έδειξαν ενδιαφέρον και ενθουσιασμό. Επίσης, εξέφρασαν την επιθυμία να επισκεφτούν την Οικία Κατακουζηνού, όταν αυτό γίνει εφικτό.
Οι ψηφιακές δράσεις θα συνεχιστούν με διαφορετικές θεματικές.

***

«Η περιπέτεια μίας μουσειολόγου, 1989-2020»

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΕΝΑ «ΚΛΙΚ»