19.1 C
Athens
Κυριακή 20 Απριλίου 2025

Η Ώχρα Μπλε γιορτάζει τα 10 χρόνια της με την επετειακή έκθεση One step beyond

Η Ώχρα Μπλε γιορτάζει τα 10 χρόνια λειτουργίας και προσκαλεί τους φίλους της στα εγκαίνια της έπετειακής έκθεσης One step beyond το Μ. Σάββατο 15 Απριλίου 2023 από τις 11.00 π.μ. έως τις 3.00 μ.μ.

ΙΣΜΗΝΗ ΜΠΟΝΑΤΣΟΥ Καραγκιόζης

Η έκθεση είναι αφιερωμένη στους καλλιτέχνες, εικαστικούς, κεραμίστες και κοσμηματοποιούς που προβάλλουν το έργο τους στην Γκαλερί.

Ο ιστορικός της Τέχνης Γιάννης Μπόλης σημειώνει: 10 χρόνια Ώχρα Μπλε. Ένας χώρος τέχνης σ’ ένα από τα πιο όμορφα νησιά, τη Λήμνο. Ένα όνομα που παραπέμπει στα χρώματα της γης, των σταροχώραφων και της θάλασσας που απλώνεται στον ήλιο του καλοκαιριού. Ένας χώρος που έγινε από αγάπη για την τέχνη και τη δημιουργία και συνεχίζει τη λειτουργία του με την ίδια αγάπη όπως στο ξεκίνημά του —και ακόμη περισσότερη.

ΑΛΕΞΙΑ ΞΑΦΟΠΟΥΛΟΥ A Light exists in Spring, 80×60 cm, stitch and mixed media on canvas, 2023

Ένας χώρος οικείος και φιλικός που οργανώνει και φιλοξενεί εκθέσεις που καλύπτουν ποικιλότροπα το ευρύ φάσμα της εικαστικής δημιουργίας. 10 χρόνια στα οποία νέοι και καταξιωμένοι καλλιτέχνες παρουσίασαν τη δουλειά τους σε ατομικές και ομαδικές εκθέσεις: ζωγραφική, σχέδια, χαρακτικά, γλυπτικές συνθέσεις, κεραμικά, κοσμήματα, προτάσεις design και εφαρμοσμένων τεχνών. Ακολουθώντας μια φιλοσοφία για τη σύγχρονη τέχνη με άξονα και πυρήνα την ανάδειξη πρωτότυπων, ποιοτικών και αισθητικών επιλογών, με σεβασμό προς το κοινό και τον ευρύτερο κόσμο της τέχνης, η Ώχρα Μπλε επενδύει στην επικοινωνία, στη διακίνηση και στη δυναμική λειτουργία του καλλιτεχνικού έργου ως τρόπου και στάσης ζωής, σε μια κρίσιμη εποχή. Μα πάνω από όλα και πριν από όλα στο χώρο αυτό ξεχωρίζουν οι άνθρωποι. Η Ζάννα και ο Νικόλας, οι καλλιτέχνες, οι συνεργάτες και οι φίλοι· η χαρά της συνάντησης και της συνεργασίας, η συγκίνηση της ανταπόκρισης και της αποδοχής, η απόλαυση της δημιουργίας, η ενέργεια του κόσμου. Και όλα αυτά σε έναν τόπο μαγικό και μυθικό, έναν τόπο όπου η ώχρα συναντά το βαθύ μπλε, στη Λήμνο.

ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΟΝΤΕΛΛΗΣ Χωρίς τίτλο, 160Χ58cm, λάδι σε καμβά, 2017

Συμμετέχουν οι καλλιτέχνες:

Ayala Bar, Ζ. Αθανασοπούλου, Γ. Βαβάτσης, Ν. Βαβάτσης, Rene Venau, Γ. Γουναρίδης, Χ. Δημητρίου, Σ. Δεληγιάννη, Σ. Ζαχαριάδης, Κ. Ηλιοπούλου, Ε. Θεοφυλάκτου, Ιωσήφ, Β. Καρακατσάνης, Κ. Καρακίτσος, Γ. Καστρίτσης, Χ. Κεχαγιόγλου, Α. Κοντέλλης, Ν. Κόκκαλης, Ν. Κρυωνίδης, Δ. Κωνσταντίνου, Σ. Λιούκρας, Ν. Μάλλιου, Κ. Μαλάμη, Μ. Μαργώνη, Ο. Μητσέλη, Γ. Μονογυιός, Μ. Μπεζουριάννη, Ν. Μπόλη, Ι. Μπονάτσου, Ν. Μπλιάτκας, Α. Ξαφοπούλου, Μ. Παναγιώτου, Σ. Παναγιωτάκης, P. Padolfini, Α. Παπαδοπούλου, Π. Πουγαρίδης, Σ. Ρεπάνη, Μ. Ρόμπου, Ι. Σδούκου, Δ. Σιατερλή, C. Sherwood, Α. Σπανουδάκη, Μ. Τεκνετζή, Μ. Τζιροζίδου, Ρ. Φραγκουλίδου, Μ. Φωτοπούλου, Μ. Χάρος, Β. Χατζημιχαηλίδης, Η. Χριστόπουλος, Ε. Χρυσίδου.

ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΑΡΑΚΑΤΣΑΝΗΣDistinct District 2020, 70X70cm. acrylic, gouache & oil on canvas

Πληροφορίες

One step beyond

Χώρος Τέχνης Ώχρα Μπλε – Λήμνος

15 Απριλίου – 3 Αυγούστου 2023

ΜΑΝΩΛΗΣ ΧΑΡΟΣ Πήλινο ή γαιώδες…δεν θυμάμαι

Ώρες λειτουργίας για το Μάιο: Δευτέρα, Τετάρτη, Σάββατο 10.00-14.00, Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή 10.00- 14.00 και 18.00- 21.00. Κυριακή κλειστά.

Ιούνιο και Αύγουστο: Ανοικτά καθημερινά 10.00-14.00 και 18.00- 21.30.Κυριακή 18.00- 21.30.

Διάρκεια έκθεσης: 15 Απριλίου – 3 Αυγούστου 2023

Χώρος Τέχνης “Ώχρα Μπλε” , Π. Κυδά 8, 81400 Μύρινα, Λήμνος. T/F:+302254 026264, 6976220673.e-mail: [email protected], www.ochrablue.com

ΙΦΙΓΕΝΕΙΑ ΣΔΟΥΚΟΥ Άντρας κέντημα σε οργάντζα

ΧΡΗΣΤΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ Ασπρόμαυρη φωτογραφία

Σχετικά άρθρα

Κυνηγήστε μας

6,398ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,713ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
713ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Τελευταία άρθρα

- Advertisement -