Άντζελα Μπρούσκου. Ό,τι μπορείς, με ό,τι έχεις, όπου είσαι – Γ’ περίοδος εργαστηρίων στο BIOS

Πώς διαμορφώνεται το σύγχρονο θεατρικό τοπίο;

Ποιος ο ρόλος του ηθοποιού μέσα σε αυτό;

Τι ακριβώς του ζητείται;

Και πώς θα το κάνει πράξη;

Τα εργαστήρια “Ό,τι μπορείς με ό,τι έχεις”, όπου είσαι για έκτη χρονιά συνιστούν ένα άμεσο και αποτελεσματικό περιβάλλον μάθησης της θεατρικής πρακτικής. Επικεντρώνοντας στο θέατρο με τα ελάχιστα μέσα, τη σκηνική πράξη και τη λειτουργία του ηθοποιού, τα εργαστήρια παρουσιάζουν με απλό και πρακτικό τρόπο νέες ιδέες και μεθόδους πάνω στο σύγχρονο θέατρο και την περφόρμανς.

Το πρόγραμμα των εργαστηρίων έχει σχεδιαστεί με σκοπό να είναι ευέλικτο και προσβάσιμο, προσαρμοσμένο στις ανάγκες της εποχής και ταυτόχρονα συστηματικό και εντατικό ώστε να παρέχει στους συμμετέχοντες εργαλεία χρήσιμα για την ανάπτυξη των δεξιοτήτων τους.

Οι εισηγητές – καλλιτέχνες των παραστατικών τεχνών – μοιράζονται την καλλιτεχνική τους εμπειρία και δουλεύουν στενά με τους συμμετέχοντες, βουτώντας στη δημιουργική διαδικασία μέσω των μαθημάτων, της συζήτησης, της δοκιμής και της έρευνας. Ο κάθε κύκλος των εργαστηρίων ολοκληρώνεται με μία ανοιχτή για το κοινό παρουσίαση.

 

 

Πληροφορίες

Ό,τι μπορείς, με ό, τι έχεις, όπου είσαι

7 κύκλοι εργαστηρίων για το σύγχρονο θέατρο στην πράξη

Γ’ περίοδος: Μάιος – Ιούνιος 2019

Άντζελα Μπρούσκου, με αφορμή το Κουαρτέτο του Χάινερ Μύλλερ (Γ’ Κύκλος)

Σάββατο 11 Μαΐου έως Κυριακή 16 Ιουνίου 2019

Κάθε Σάββατο και Κυριακή 15:00 – 19:00, για 12 συναντήσεις

Κόστος συμμετοχής εργαστηρίου: 180 ευρώ (έκπτωση 20% σε όσους παρακολούθησαν και το φθινοπωρινό εργαστήριο ή το χειμερινό εργαστήριο)

***

Το εργαστήριο της Άντζελας Μπρούσκου θα ασχοληθεί με το έργο του Χάινερ Μύλλερ, Κουαρτέτο, βασισμένο στο επιστολογραφικό μυθιστόρημα του Λακλό, «Επικίνδυνες σχέσεις».

Το παιχνίδι των ρόλων, οι σχέσεις εξουσίας, ο έρωτας σαν μέσο υποταγής, η παρωδία των φύλων, το drag πάνω στη σκηνή, είναι θέματα που θα μας απασχολήσουν με αφορμή αυτό το κείμενο. Η προσέγγιση θα γίνει μέσα από φωνητικό και κινησιολογικό κώδικα ασκήσεων, προκειμένου να προσδιορίσουμε πως εγγράφεται και οριοθετείται το σώμα και το φύλο ως σκηνική πράξη.

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να έχουν διαβάσει το έργο μέχρι την πρώτη συνάντηση.

Το εργαστήριο απευθύνεται σε ηθοποιούς, σπουδαστές δραματικών σχολών, θεατρολόγους και σκηνοθέτες.

Για την επιλογή των συμμετεχόντων απαιτείται η αποστολή σύντομου βιογραφικού σημειώματος μέχρι την Τρίτη 7 Μαΐου 2019.

Παρακαλούμε να προωθήσετε τα παραπάνω και τα στοιχεία επικοινωνίας σας στο seminars@bios.gr

 

 

Άντζελα Μπρούσκου

Γεννήθηκε στην Αθήνα. Ίδρυσε το 1993 το Θέατρο Δωματίου, καθώς και το ομώνυμο studio υποκριτικής με τη βασική συνεργάτη της, ηθοποιό Παρθενόπη Μπουζούρη. Ασχολήθηκε με την έρευνα πάνω στη μέθοδο και την τεχνική του ηθοποιού με άξονα την αρχαία τραγωδία. Έκτοτε σκηνοθέτησε πολλά έργα από το σύγχρονο και κλασικό ρεπερτόριο. Συνεργάστηκε επίσης με το Εθνικό Θέατρο, το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, τη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, το Θέατρο Τέχνης και τον Θεατρικό Οργανισμό Κύπρου.

***

(Για προεξόφληση του εργαστηρίου προβλέπεται έκπτωση 15%. Εναλλακτικά, το εργαστήριο εξοφλείται σε 2 ισόποσες δόσεις με την έναρξη των σεμιναρίων τον Μάιο και τον Ιούνιο).

Για χρήσιμα στοιχεία και συμμετοχές: 2103425335 | seminars@bios.gr

Τα εργαστήρια πραγματοποιούνται στο BIOS.Πειραιώς 84

Υπεύθυνος εργαστηρίων: Κώστας Κουτσολέλος

Διοργάνωση: BIOS