«Ο Ραφτάκος των λέξεων» ζωντανεύει για μία μόνο παράσταση στα Βριλήσσια

Η θεατρική ομάδα «Μικρός Νότος» ζωντανεύει για μία μόνο παράσταση την αγαπημένη ιστορία μικρών και μεγάλων.

«Ο Ραφτάκος των λέξεων» του Αντώνη Παπαθεοδούλου μετά το «Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης» και τις εξαιρετικά επιτυχημένες soldout παραστάσεις ανεβαίνει αυτή τη φορά στα Βριλήσσια.
«Ο Ραφτάκος», ένα σύγχρονο παραμύθι που έχει κερδίσει τις καρδιές μικρών και μεγάλων, τρυφερό, συγκινητικό και επίκαιρο όσο ποτέ, μιλά για τη δύναμη των λέξεων, για την ανάγκη της ανθρώπινης επικοινωνίας, για την αγάπη, την παρηγοριά και τη ζεστασιά που προσφέρει ο ανθρώπινος λόγος.

Η θεατρική ομάδα «Μικρός Νότος» ζωντανεύει μπροστά στα μάτια μας ένα πολύ αγαπημένο βιβλίο μικρών και μεγάλων. Με αγνά υλικά -ζωντανή μουσική, κίνηση, διάδραση, παντομίμα- η θεατρική ομάδα δημιουργεί μία χειροποίητη παράσταση τόσο ζεστή και τόσο πολύχρωμη, όσο και η κουβέρτα του Ραφτάκου που τύλιξε και ζέστανε τελικά όλους τους κατοίκους της πόλης του.

 

***

 

Ο ράφτης αυτός έφτιαχνε τα ρούχα του με λέξεις…

 

Κάποτε σε μια μικρή πόλη που έμοιαζε ακόμα με χωριό ζούσε ένας ράφτης μοναδικός. Μοναδικός όχι μόνο επειδή δεν υπήρχε άλλος ράφτης στην πόλη μα επειδή ο ράφτης αυτός έφτιαχνε τα ρούχα του με λέξεις. Διάλεγε προσεκτικά τις λέξεις του για κάθε έναν κάτοικο ξεχωριστά κι έτσι φορώντας τα ρούχα του περνούσαν τους χειμώνες τους ζεστοί και τα καλοκαίρια πάντα δροσεροί. Ο καιρός όμως πέρασε, η πόλη μεγάλωσε κι οι κάτοικοι έγιναν βιαστικοί και ξεχασιάρηδες και ξέχασαν τον Ραφτάκο. Κι έπεσε ένας χειμώνας τόσο βαρύς που κανένα από τα καινούργια τους ρούχα δεν μπορούσε να τους ζεστάνει. Τότε θυμήθηκαν τον Ραφτάκο τους που τόσο ωραία έπλεκε τις λέξεις και ξαναζεστάθηκαν. Γιατί οι λέξεις είναι αυτές που ζεσταίνουν, δροσίζουν και παρηγορούν τελικά κάθε καρδιά.

***

Λίγα λόγια για τη θεατρική ομάδα «Μικρός Νότος»

 

Η θεατρική ομάδα Μικρός Νότος δημιουργεί από το 2012 διαδραστικές παραστάσεις με ζωντανή μουσική από γνωστά, παραδοσιακά αλλά και πρωτότυπα μουσικά όργανα, ενώ αντλεί τα θέματά της από ιστορίες, μύθους, παραδόσεις και παραμύθια από τη λαϊκή παράδοση.

«Σχεδιάζουμε από καρδιάς παραστάσεις με ευθύνη και σεβασμό, που έχουν στο κέντρο το παιδί και την ουσιαστική διάδραση και σχέση του με τους ηθοποιούς», τονίζει η Χρύσα Διαμαντοπούλου, ηθοποιός – ειδικευμένη στο Θέατρο στην Εκπαίδευση, καλλιτεχνική διευθύντρια στη θεατρική ομάδα Μικρός Νότος. «Εστιάζουμε σε παραμύθια του παππού και της γιαγιάς και, μαζί με συνεργάτες που διακρίνονται για τον επαγγελματισμό τους, σχεδιάζουμε την κάθε επιμέρους δράση, από τα σκηνικά αντικείμενα και τα κοστούμια μέχρι τις δραστηριότητες, τα παιχνίδια και τα εκπαιδευτικά εργαλεία που προτείνουμε στους δασκάλους, οι οποίοι μας εμπιστεύονται, στο χώρο του θεάτρου ή στο σχολείο».

***

 

Στο «Modus Vivendi by Krateros Katsoulis» στα Βριλήσσια

 

Στην υπέροχη αυλή του Modus Vivendi by Krateros Katsoulis στα Βριλήσσια, την Κυριακή 25 Οκτωβρίου στις 5 το απόγευμα, η θεατρική ομάδα «Μικρός Νότος» θα ζωντανέψει το βιβλίο του Αντώνη Παπαθεοδούλου «Ο Ραφτάκος των λέξεων», που κυκλοφορεί από τις «Εκδόσεις Μεταίχμιο», σε θεατρική διασκευή της Τίνας Γιωτοπούλου, σκηνοθεσία του Γιώργου Τζαβάρα, πρωτότυπη μουσική του Νίκου Πλατύραχου και καλλιτεχνική επιμέλεια της Χρύσας Διαμαντοπούλου.

 

***

 

 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

«Ο Ραφτάκος των λέξεων»
Του Αντώνη Παπαθεοδούλου

Θεατρική διασκευή-στίχοι τραγουδιών: Τίνα Γιωτοπούλου
Σκηνοθεσία: Γιώργος Τζαβάρας
Καλλιτεχνική επιμέλεια-επιμέλεια κειμένου-βοηθός σκηνοθέτις: Χρύσα Διαμαντοπούλου
Πρωτότυπη Μουσική: Νίκος Πλατύραχος
Εικαστική επιμέλεια-ενδυματολόγος: Γεωργία Μπούρδα
Επιμέλεια κίνησης: Άννα Ανουσάκη

*

Ερμηνεύουν:
Νίκος Αξιώτης, Δημήτρης Γιαννής, Aγγελική Παναγιωτοπούλου

Ζωντανή μουσική: Η ομάδα «Μικρός Νότος»
Σχεδιασμός-διδασκαλία ρυθμικού τοπίου: Γιώργος Τζαβάρας
Διδασκαλία τραγουδιών: Νίκος Πλατύραχος
Επιστημονικός σχεδιασμός διαδραστικού μέρους: Φλώρα Σπύρου
Γραφιστικός σχεδιασμός υλικού: k2design
Υπεύθυνη Τύπου: Ευαγγελία Σκρομπόλα
Οργάνωση Παραγωγής: Χρύσα Διαμαντοπούλου
Παραγωγή: «Μικρός Νότος» ΑΜΚΕ
*
Η παράσταση απευθύνεται σε παιδιά από 4 ετών.
Διάρκεια 70 λεπτά
*
Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις «Εκδόσεις Μεταίχμιο»

***

Η soldout παράσταση της θεατρικής ομάδας «Μικρός Νότος» συνεχίζει με ασφάλεια στην αυλή του Πολυχώρου
«Modus Vivendi by Krateros Katsoulis»
Βριλήσσια, Τροίας 1
Τηλέφωνα: 210-689.22.76 και 6981-80.67.28
Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2020
Στις 3 μ.μ. και 5 μ.μ. Ώρα προσέλευσης στις 2.45 και 4.45 μ.μ.
Περιορισμένος αριθμός θέσεων. Η παράσταση θα πραγματοποιηθεί ακολουθώντας τις ειδικές οδηγίες που προβλέπονται από τις υγειονομικές αρχές.

*

Επικοινωνία και στο: kraterosmodusvivendi@gmail.com

*

ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ

Τιμή προπώλησης 10 ευρώ / Τιμή στο ταμείο 12 ευρώ

Σημεία προπώλησης:
-Μέσω διαδικτύου με χρέωση πιστωτικής ή χρεωστικής κάρτας στις διευθύνσεις:
• www.ticketservices.gr
•tickets.public.gr

Προπώληση

ΤΟ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ ΣΑΣ ΕΔΩ ΜΕ ΕΝΑ “ΚΛΙΚ”