Cat Is Art

«Ο Κύκλος της Μελπομένης». Εργαστήρι θεάτρου της ηθοποιού Αννέτας Κορτσαρίδου

Αποστολή σε φίλο Εκτύπωση

Το δώρο της συνεργασίας και της προσωπικής επαφής μέσω της θεατρικής τέχνης, σε όλο του το μεγαλείο. Τηρώντας στο ακέραιο κάθε προβλεπόμενο μέτρο και διατηρώντας τις αποστάσεις στον χώρο, το εργαστήρι θεάτρου επιστρέφει για να ενώσει καλλιτεχνικά, νοερά και ψυχικά τους ανθρώπους που αναζητούν να αρθρώσουν τον δικό τους λόγο.

Ένας Νέος Κύκλος γεμάτος θέατρο ανοίγει και πάλι στο Εργαστήρι Θεάτρου «Ο Κύκλος της Μελπομένης».

Ήδη άρχισαν οι εγγραφές για τα τμήματα ενηλίκων, εφήβων και παιδιών.
Έπειτα από μια απαιτητική χρονιά, το Εργαστήρι Θεάτρου «Ο Κύκλος της Μελπομένης» και η ηθοποιός Αννέτα Κορτσαρίδου ετοιμάζονται να υποδεχθούν για τέταρτη χρονιά τους μαθητές για να προσφέρουν το μεγαλύτερο δώρο που μπορεί κανείς να δώσει αυτή τη στιγμή.
Έπειτα από μια όμορφη και επιτυχημένη θερινή περίοδο, κατά την οποία οι μικροί μας μαθητές έκαναν ένα όνειρο καλοκαιρινής μέρας, ο «Κύκλος» είναι έτοιμος να καλωσορίσει ξανά τους μικρούς του φίλους. Τα παιδιά τα οποία αποζητούν το θεατρικό παιχνίδι, έχουν ανάγκη την καλλιτεχνική έκφραση μέσω του δημιουργικού αυτοσχεδιασμού αλλά και την ανάπτυξη της εξωστρέφειας και της αυτοπεποίθησης.

 

***

 

 

Η ηθοποιός Αννέτα Κορτσαρίδου και η θεατροπαιδαγωγός Μαρία Καστανάρα θα διδάξουν στα παιδιά το «αλφάβητο» του θεάτρου και μαζί θα πλάσουν μικρά θαύματα με τις λέξεις της έμπνευσης. Χρώματα στην παλέτα της έμπνευσης θα αποτελέσουν, σε συνδυασμό με το θέατρο, η ζωγραφική, οι κατασκευές, το κουκλοθέατρο, ο χορός, το τραγούδι, η δημιουργική γραφή και κάθε άλλο μέσο που δίνει στα παιδιά τη δυνατότητα να εξωτερικεύσουν τον μαγικό εσωτερικό τους κόσμο.

***

Οι έφηβοι μαθητές θα έχουν και πάλι την ευκαιρία να αναπτύξουν τις καλλιτεχνικές τους ανησυχίες και να αποκωδικοποιήσουν τις σκέψεις τους με εργαλεία το μοίρασμα και την ομαδικότητα που αποτελούν βασικό υλικό του θεατρικού κόσμου. Στην ευαίσθητη αυτή ηλικία μεταξύ παιδιού και ενήλικα, το θέατρο γίνεται η αφορμή για να προσδιορίσουν οι έφηβοι την προσωπική τους ταυτότητα και να συνδεθούν με τον εαυτό τους.

***

Πατώντας για λίγο «παύση» στις απαιτήσεις της κάθε μέρας, οι ενήλικες θα έχουν την ευκαιρία να επιστρέψουν στην αθωότητά τους και να παίξουν ξανά σαν παιδιά – γιατί το θέατρο είναι παιχνίδι. Μέσα από τη θεατρική διαδρομή, οι μαθητές θα βρουν το βήμα τους και από κοινού με την ομάδα θα εξελιχθούν μέσα από τον λόγο μεγάλων συγγραφέων, από τους αυτοσχεδιασμούς αλλά και από την εμπιστοσύνη που θα αναπτυχθεί μεταξύ των μελών του «κύκλου» και της διδάσκουσας.

***

Αντικείμενα μελέτης κάθε τμήματος θα αποτελέσουν:

-Η προσέγγιση των σκηνικών ρόλων και των θεατρικών κειμένων,
-Οι σωματικοί και λεκτικοί αυτοσχεδιασμοί,
-Οι φωνητικές ασκήσεις και οι ασκήσεις κινησιολογίας,
-Ο χορός,
-Το τραγούδι,
-Και η δημιουργική γραφή,
-Τελικός σκοπός; Η παρουσίαση επί σκηνής της δουλειάς που θα γίνει στο πλαίσιο του φετινού «Κύκλου».

***

 

 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Διδάσκει η ηθοποιός Αννέτα Κορτσαρίδου
Στο παιδικό τμήμα διδάσκουν η ηθοποιός Αννέτα Κορτσαρίδου και η θεατροπαιδαγωγός Μαρία Καστανάρα
Έναρξη μαθημάτων τη Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2020
Διάρκεια μαθημάτων: Από τον Σεπτέμβριο του 2020 μέχρι και τον Ιούνιο του 2021.
Τμήματα: Καθημερινά, ολιγομελή (4 έως 6 άτομα) και ευέλικτα, ενώ θα τηρηθούν στο ακέραιο όλα τα προβλεπόμενα μέτρα από το Υπουργείο Υγείας

***

Τηλέφωνο για τις εγγραφές: 2310 860.004
Διεύθυνση εργαστηρίου: Κίμωνος Βόγα 69 και Κριεζώτου 4, 54645, Θεσσαλονίκη

Ιστοσελίδα εργαστηρίου: https://www.melpomenicircle.gr/

Facebook Page: https://www.facebook.com/MelpomeniCircle

Instagram Page: https://www.instagram.com/melpomenicircle/

Εκτύπωση
Παναγιώτης Μήλας«Ο Κύκλος της Μελπομένης». Εργαστήρι θεάτρου της ηθοποιού Αννέτας Κορτσαρίδου

Related Posts