Επιμέλεια: Παναγιώτης Μήλας
Η περιπλάνηση στην πόλη, οι υπόγειες διαβάσεις της καρδιάς, το υπέργειο κοίταγμα στη ζωή και στον θάνατο, οι μεταμορφώσεις της απουσίας, ο μεσημβρινός ήλιος της αγάπης και της θυσίας, όλα αυτά βρίσκονται εδώ στην πιο ακέραια, γνήσια και πρωτότυπη μορφή τους με 21 φωτογραφίες και σχέδια που κοσμούν και σχολιάζουν το χνάρι τους πάνω στο χώμα της βλάστησης και του μαρασμού.
«Οι στροφές και ο δρόμος» μας οδηγούν στο βιβλίο του φωτογράφου Νίκου κιχεμ. Πρόκειται για το πρώτο βιβλίο ποίησης του κιχεμ όπου μαζί με τους αυξανόμενους παλμούς του, συναντούμε ένα βιβλίο που ακινητεί ως ευλογών άγγελος κάπου μεταξύ ψυχής και σώματος, ουρανού και γης, ονείρου και πραγματικότητας.
***

Ο Νικόλαος Κοτσαμπουγιούκης γεννήθηκε στην Αθήνα, όπου ζει και εργάζεται. Σπούδασε Πληροφορική κι έχει διδάξει σε ιδιωτική σχολή και σχολείο. Παρακολούθησε σεμιναριακά μαθήματα για την τέχνη της αφήγησης και του παραμυθιού. Γράφει ποίηση και παραμύθια.
Δουλειές του εμφανίζονται με το ψευδώνυμο «Νίκος κιχεμ». Παραμύθια του έχουν διαβαστεί στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης.

Ο Νίκος κιχεμ αρθρογραφεί στη δωρεάν πολιτιστική εφημερίδα «Ο Εξαρχειώτης».

Είναι λάτρης των κόμικς και η πρώτη του ιστορία δημοσιεύτηκε στο περιοδικό «Μπλε Κομήτης» με τον τίτλο «3.04». Το περιοδικό κόμικ για ενηλίκους είναι τριμηνιαίο. Τις ιστορίες υπογράφουν οι δημιουργοί: Ανδρουτσόπουλος, Aniro, Βαβαγιάννης, Γούσης, Διαλυνάς, Ζαφειριάδης, Ζερβός, Κλήμης, Κιχεμ, Λούτα, Μητσομπόνος, Πανάγος, Παπαμάρκος, Πατραμάνη, Στεργίου και Φαραζής. Αρχισυντάκτης είναι ο Γιώργος Γούσης, ενώ το εξώφυλλο του 1ου τεύχους φιλοτέχνησε ο Panpan.
***
Ο Νίκος κιχεμ παράλληλα ασχολείται με τη φωτογραφία και έχει συμμετάσχει σε τρεις ομαδικές εκθέσεις: «Μια φωτογραφία για την Πατησίων», «Τα μυστικά δωμάτια του Νου» και τέλος στον Πολυχώρο Vault στην έκθεση «Feelings» όπου, ύστερα από έναν 8μηνο φωτογραφικό μαραθώνιο, κατέκτησε μεταξύ 37 φωτογράφων το «Βραβείο Στέφανος Πάσχος».

Οι φίλοι του ραδιοφώνου μπορούν να ακούσουν τον Νίκο κιχεμ στην εκπoμπή «Down The Rabbit hole» στο Innersound Radio.
Τέλος, να θυμίσουμε ότι είναι εθισμένος στην ποδηλασία, στα ταξίδια, στις καλημέρες, στον καφέ, στα όνειρα και τον κινηματογράφο.
***
Άλλες πληροφορίες
e-mail: [email protected]
site: kihem.com
Facebook: Νίκος κιχεμ
http://facebook.com/k1xem
***

«Οι στροφές και ο δρόμος»
Η παρουσίαση θα γίνει το Σάββατο 16 Ιουνίου 2018 στις 8 μ.μ. από τις Εκδόσεις Γαβριηλίδης και τις Εκδόσεις Κουκούτσι (Τηλέφωνο: 213-0350.737).
Θα προλογίσει ο δημοσιογράφος Γιάννης Σμοΐλης.
Αποσπάσματά του θα διαβάσουν η Ειρήνη Λαμπράκη και η εικαστικός Ραφαέλλα Τσόπτση.
Η μουσική παρουσίαση ανήκει στον Νίκο Καρύδη ενώ το βίντεο προγραμματισμού στην Μαρία Ραπτάκη.
Το βιβλίο έχει διαστάσεις 20Χ18 εκ., σελίδες: 132 και τιμή: 10 ευρώ
***

Poems and Crimes
Αγ. Ειρήνης 17, Μοναστηράκι
Ακριβώς απέναντι από την έξοδο του Σταθμού μετρό «Μοναστηράκι» επί της οδού Αθηνάς.



