«My Heaven». Η τρίτη έκθεση του #Rest@rt στην Aqua Gallery στον παράδεισο του Πύργου της Σαντορίνης

Το Σάββατο 1η Σεπτεμβρίου 2018 εγκαινιάζεται η τρίτη ομαδική έκθεση που παρουσιάζεται στο πλαίσιο των πολιτιστικών δράσεων #Rest@rt, στην Aqua Gallery στη Σαντορίνη.

 

Evita Kanellou, Curved Infinity, 80x100cm, mixed media

 

Στην έκθεση που έχει τίτλο «My Heaven» παρουσιάζουν τα ζωγραφικά έργα έργα τους οι:

 

Μαρία Ανδρέου, Γιώργος Ανδρούτσος, Αντώνης Αντζουλίδης, Έλενα Αντωνίου, Μάγδα Αποστόλου, Ελένη Σαμέλη Βαρουξάκη, Παλίντα Γεωργουλάκου, Εύα Διβάρη, Λεωνίδας Καμπανάκης, Εβίτα Κανέλλου, Αγγέλα Καράλη, Μιχάλης Κευγάς, Χρήστος Κονταρούδης, Σοφία Rose Κοσμίδου, Παναγιώτα Κορωνιού, Μαρικίτα Μανωλοπούλου, Κατερίνα Μαυρολέων, Νίκη Μιχαηλίδου, Άσπα Παπαλεξανδρή, Σέργιος Παππάς, Νάντια Ράπτη, Αφροδίτη Σεζένια, Νίκος Σιαλακάς, Κατερίνα Σορούλα, Σοφία Σταύρου, Κωνσταντίνος Τζαλαλής, Γιάννης Τζομάκας, Ιωάννα Τ., Στάθης Φώτης, Αριστείδης Χρυσανθόπουλος.

 

 

Aristidis Chrysanthopoulos, Hold me, 28Χ42cm, Watercolour

 

Ο δημιουργός ηλεκτρονικής μουσικής Τάσος Πέτσας, με επιτυχίες σε ελληνικά και διεθνή charts, επιμελήθηκε το Video παρουσίασης των έργων της έκθεσης, δημιουργώντας παράλληλα την ομότιτλη instrumental σύνθεση «My Heaven».

 

Elena Antoniou, My deep blue see, 50x40cm, Αcrylics on paper

 

 

Οι 30 καλλιτέχνες κλήθηκαν να δημιουργήσουν έργα στα οποία να αποτυπώνεται η προσωπική τους προσέγγιση για μια κατάσταση γαλήνης. Παρουσιάζουν, ο καθένας με το δικό του τρόπο, τον παράδεισό τους.

 

 

Ioanna T., If, 60x60cm, mixed media

 

Ο Δημήτρης Λαζάρου, ο οποίος οργάνωσε την έκθεση, αναφέρει σε σημείωμά του:

 

«Ο Παράδεισος είναι ένας ιδεατός τόπος. Αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι πολλών θρησκειών. Στην αρχαιότητα υπήρχαν τα Ηλύσια Πεδία, με ολάνθιστους κήπους, όπου επικρατούσε αιώνια άνοιξη, χαρά και ομορφιά. Ταυτόχρονα ο Παράδεισος αποτελεί και το μέρος που αναζητά η ανθρώπινη ψυχή την απόλυτη ίσως ευτυχία. Κάθε χώρος μέγιστης ικανοποίησης είναι σήμερα ένας παράδεισος. Το σπίτι μας, ένα τοπίο, αγαπημένα πρόσωπα, χρώματα, οτιδήποτε μας αγγίζει και μας κάνει να αγγίζουμε την ευτυχία μπορεί να είναι ο δικός μας Παράδεισος. Ένα κομμάτι του ή και ολόκληρους παραδείσους θα αγγίξουμε και θα νιώσουμε μέσα από τα έργα σύγχρονων εικαστικών, γιατί ο Παράδεισος μπορεί να μην είναι μόνο τοπικός προσδιορισμός αλλά και τρόπος προσέγγισης του μυστηρίου που περιβάλλει την ανθρώπινη ψυχή».

 

 

Katerina Mavroleon, My paradise, 90x90cm, Acrylic on canvas

 

Πρόκειται για την τρίτη και τελευταία έκθεση του θερινού πολιτιστικού προγράμματος της γκαλερί που στεγάζεται στο lobby του ξενοδοχείου Art Hotel στον Πύργο Σαντορίνης. Η βραβευμένη γκαλερί είναι το επιχειρηματικό εγχείρημα του ομίλου διαχείρισης ξενοδοχείων Aqua Vista Hotels στον τομέα του Πολιτιστικού Τουρισμού.

 

Eleni Sameli Varouxakis, Couleurs d’été 3, 100x80cm, Acrylics on canvas

 

Το #Rest@rt  κεντρικός συντονιστικός φορέας που εξειδικεύεται στον Πολιτιστικό Τουρισμό, προβάλλει τις δουλειές των Ελλήνων καλλιτεχνών αξιοποιώντας τα πολυτελή καταλύματα δημοφιλών ταξιδιωτικών προορισμών.

 

Eva Divari, Santorini, 90x100cm, Acrylics on canvas

 

Η πλατφόρμα, στα ξενοδοχεία που συνεργάζεται, διοργανώνει και παρουσιάζει εικαστικές εκθέσεις – ζωγραφική, γλυπτική, video art, installations, performing – μουσικές εκδηλώσεις, θεατρικές παραστάσεις, κινηματογραφικές προβολές, χοροθέατρο, βραδιές ποίησης και άλλα πολιτιστικά δρώμενα, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού, του Υπουργείου Πολιτισμού και του ΕΟΤ.

 

***

 

Στη βασική φωτογραφία το έργο της Αφροδίτης Σεζένια, At the beach, 15x40cm, Oil on canvas.

 

***

ΕΔΩ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΡΙΞΕΤΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ

***