21.4 C
Athens
Παρασκευή 16 Μαΐου 2025

H ανεξάρτητη αθηναϊκή μουσική σκηνή στον Θόλο του Πάρκου Σταύρος Νιάρχος

Το φθινόπωρο ξεκινάει δυναμικά στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος με το Music Escapades: In Orbit, ένα διήμερο μουσικό φεστιβάλ με γνωστά αλλά και ανερχόμενα ονόματα της σύγχρονης ανεξάρτητης αθηναϊκής σκηνής.

Την Παρασκευή 4 και το Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου, LIVE από τον Θόλο του Πάρκου Σταύρος Νιάρχος, οκτώ μπάντες θα καλύψουν ένα ευρύ μουσικό φάσμα, από τη heavy psych rock ενέργεια των Noise Figures, τον neo-psychedelic ήχο των Whereswilder, τους ψυχεδελικούς πειραματισμούς των Dury Dava και την ευφορική electropop των Daphne and the Fuzz (Παρασκευή 4), ως τον ηλεκτρονικό ήχο του Cayetano, των Lip Forensics, των S.W.I.M. και της Danai Nielsen (Σάββατο 5), σε ένα φεστιβάλ που θα καταγράψει τον ήχο της πόλης και τις τάσεις της εγχώριας ροκ και ηλεκτρονικής σκηνής.
Μια διήμερη συνάντηση με συγκροτήματα που έχουν διάθεση για πειραματισμούς και συνομιλούν επάξια με τη διεθνή σκηνή και μια ευκαιρία να ανακαλύψουμε από κοντά τον ήχο της σημερινής Αθήνας μέσα από εξαιρετικά ενδιαφέροντα σχήματα.

***

Η δυνατότητα παρακολούθησης του Music Escapades: In Orbit, τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, θα δοθεί σε περιορισμένο αριθμό θεατών με την προαγορά εισιτηρίου, ενώ οι υπόλοιποι θεατές θα έχουν την επιλογή να παρακολουθήσουν τις συναυλίες διαδικτυακά σε αυτή τη σελίδα, στη σελίδα του Κέντρου Πολιτισμού «Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος» στο Facebook και στο κανάλι του στο YouTube.

***

Πρόγραμμα

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 4 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ – ΩΡΑ 8 μ.μ.

The Νoise Figures

Oι Νοise Figures, με πορεία από το 2012, έχουν κυκλοφορήσει τέσσερα psych rock άλμπουμ με blues αναφορές. Το δίδυμο του Γιώργου Νίκα (φωνητικά, τύμπανα) και του Στάμου Μπάμπαρη (κιθάρα, φωνητικά), με πέντε ευρωπαϊκές περιοδείες και πολλές ζωντανές εμφανίσεις στο ενεργητικό του, υπόσχεται ένα live γεμάτο ενέργεια.

Θα παρουσιάσουν για πρώτη φορά υλικό από τον τέταρτο τους δίσκο με τίτλο The Perfect Spell που κυκλοφόρησε πριν λίγους μήνες μαζί με επιλεγμένα κομμάτια από το σύνολο της δισκογραφίας τους.

Whereswilder

Οι Whereswilder επιστρέφουν με το ολοκαίνουργιο τρίτο άλμπουμ τους. Σε ένα tracklist ειδικά διαμορφωμένο για την περίσταση, οι Αθηναίοι rockers Whereswilder θα παρουσιάσουν νέες συνθέσεις μαζί με επιλογές από τις δύο παλαιότερες δισκογραφικές τους δουλειές Yearling και Hotshot.

Dury Dava

To πενταμελές σχήμα των πολλά υποσχόμενων Dury Dava (νταβαντούρι αν διαβαστεί ανάποδα) αποτελούν οι Γιωργής Καρράς (ηλεκτρική κιθάρα, dilruba), Ηλίας Λιβιεράτος (τύμπανα, κρουστά), Δημήτρης Κούλογλου (φωνητικά, ηλεκτρική κιθάρα, μπουζούκι), Κάρολος Μπεράχας (μπάσο, πλήκτρα, synth), Δημήτρης Πρόκος (κλαρινέτο, νέυ, synth). Στη συναυλία στο ΚΠΙΣΝ θα συνδυάσουν κομμάτια του πολυσυζητημένου πρώτου τους δίσκου με κάποια καινούρια, τα οποία θα παιχτούν για πρώτη φορά δημόσια: τολμηρό ελληνόφωνο κράμα από ψυχεδελικό ροκ ήχο, kraut εμμονές και ανατολίτικα στοιχεία.

Daphne and the Fuzz

Η Δάφνη Λάζου, με το προσωπικό της σχήμα Daphne and the Fuzz, θα παρουσιάσει κυρίως νέα τραγούδια, αλλά και κάποια από τους προηγούμενους δίσκους της με το ανανεωμένο electronic set της. Θα αναδείξει με μελωδικότητα τα τραγούδια από το vintage pop αισθητικής ομώνυμο ντεμπούτο της, αλλά και το πιο εξωστρεφές μεταμεσονύχτιο δεύτερο άλμπουμ «2 ΑΜ» με ανεβασμένο tempo, συνδυάζοντας τη διαχρονική αύρα των Fleetwood Mac με το γαλλικό electro σε ένα φρέσκο αποτέλεσμα.

***

ΣΑΒΒΑΤΟ 5 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ – ΩΡΑ 8 μ.μ.

Cayetano

Ο καταξιωμένος παραγωγός Cayetano, μετά από οκτώ σόλο άλμπουμ σε έναν εξαιρετικά προσεγμένο dub, trip hop και jazz ήχο, κυκλοφόρησε μέσα στο 2019 το πιο κινηματογραφικό concept άλμπουμ του με τίτλο Μelanie. Το Melanie είναι μια εξιστόρηση εμπειριών από δύο χρόνια ταξιδιών στη νοτιοανατολική Ασία με αναλογικά όργανα και prog rock επιρροές. Στη συναυλία του πλαισιώνεται από τρεις εξαιρετικούς μουσικούς: τον Νίκο Μαρτζιώκα στα ηλεκτρονικά κρουστά, τον Resonoot στην ηλεκτρική κιθάρα και τον Georges Perin στα φωνητικά.

Lip Forensics

Oι Lip Forensics, το ηλεκτρονικό ντουέτο των Zade και Εkelon, θα παρουσιάσουν το Euneirophrenia, ένα δυναμικό, χορευτικό set, σε πείσμα ή μάλλον και εξαιτίας της κατάστασης που μας περιβάλλει τον τελευταίο καιρό. Ο synthwave ήχος τους, με electro στοιχεία και αναφορές στην κινηματογραφική δυστοπία των Carpenter και Vangelis με dance διάθεση, αποτυπώθηκε εξαιρετικά στην πρώτη τους κυκλοφορία «Cheiloscopy», σε παραγωγή του Σεραφείμ Τσοτσώνη.

S.W.I.M.

Το γυναικείο synthpop τρίο Someone Who Isn’ t Me (S.W.I.M.), που αποτελούν η Μαρία Χατζάκου στα drums, η Μαριλένα Ορφανού στα synths και η Τζίνα Δημακοπούλου στις κιθάρες, ξαναέρχεται, αυτή τη φορά με ένα ξεσηκωτικό σετ με τσιμπημένα bpm. Οι S.W.I.M. θα παίξουν κομμάτια από τον πρώτο τους δίσκο, από τον ακυκλοφόρητο δεύτερο, καθώς και το anti-summer hit “Summer In Athens”.

Danai Nielsen

Η ελληνοδανέζα Danai Nielsen που ξεκίνησε την πορεία της με το ροκ συγκρότημα των Rosebleed ακολουθεί πλέον σόλο πορεία δημιουργώντας dream pop τραγούδια με vintage συνθεσάιζερ, λούπες και αιθέρια φωνητικά. Πρόσφατη κυκλοφορία της μια απρόσμενη reggae/dub διασκευή στο ηπειρώτικο «Κοντούλα Λεμονιά», γραμμένη πριν από έξι χρόνια, την περίοδο που ως μετανάστρια στη Γερμανία μιλούσε σπαστά Γερμανικά, όπως τραγουδάει και τους ελληνικούς στίχους στο τραγούδι. Η Nielsen έρχεται για να μας παρουσιάσει νέο υλικό – μεταξύ αυτών το επερχόμενο single Mermaid – και την πάντοτε conceptual σκηνική της παρουσία.

***

Μπορείτε, επίσης, να παρακολουθήσετε τις συναυλίες live σε αυτή τη σελίδα, καθώς και στη σελίδα του Κέντρου Πολιτισμού «Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος» στο Facebook και στο κανάλι του στο YouTube.

***

Σημαντικές πληροφορίες:

•Οι θεατές πρέπει να βρίσκονται στον χώρο διεξαγωγής της εκδήλωσης 30 λεπτά νωρίτερα. Η είσοδος θα είναι δυνατή μέχρι και 5 λεπτά πριν την έναρξη της εκδήλωσης.
•Είναι υποχρεωτική η χρήση της μάσκας σε όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης.
•Λόγω των μέτρων για τη δημόσια υγεία ενδέχεται να υπάρξουν αλλαγές είτε σε σχέση με τη διεξαγωγή της εκδήλωσης είτε σε σχέση με τον αριθμό συμμετοχών.
•Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινίσεις στο τηλέφωνο: 216 8091000.

***

Η εκδήλωση εντάσσεται στη δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ). Παράλληλα με την πλειονότητα των εκδηλώσεών του που διοργανώνονται με ελεύθερη είσοδο χάρη στις δωρεές του ΙΣΝ, το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος διοργανώνει και ορισμένες εκδηλώσεις με προσιτό εισιτήριο, εμπλουτίζοντας τις πηγές εσόδων του και διασφαλίζοντας τη μακροχρόνια οικονομική του ευρωστία.

***

Με εισιτήριο

•Η προπώληση εισιτηρίων ξεκίνησε την Τρίτη 25 Αυγούστου.
•Κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να κλείσει από 1 έως 4 θέσεις.
•Η προαγορά εισιτηρίων είναι απαραίτητη. Δεν θα υπάρχει η δυνατότητα αγοράς εισιτηρίων στον χώρο της εκδήλωσης.
•Τιμή εισιτηρίου (ανά μέρα) 10 ευρώ, μειωμένο 5 ευρώ. Μειωμένα εισιτήρια δικαιούνται φοιτητές, άτομα ηλικίας 65+, παιδιά και νέοι 6-18 ετών, άνεργοι, ΑμεΑ με τον συνοδό τους, πολύτεκνοι και κάτοικοι του Δήμου Καλλιθέας.
•Οι κάτοχοι μειωμένου εισιτηρίου την ημέρα της συναυλίας θα πρέπει να επιδείξουν ταυτότητα και το απαραίτητο δικαιολογητικό (φοιτητικό πάσο, κάρτα ανεργίας, κάρτα πολυτέκνου, έγγραφο πιστοποίησης αναπηρίας, λογαριασμός ΔΕΚΟ για κατοίκους Καλλιθέας).

***

Σημεία προπώλησης:

•Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ταμείο ΕΛΣ)
•Τηλεφωνικά: 210 7234567 (Ticket Services)

***

ΕΠΙΣΗΣ ΤΟ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ ΣΑΣ ΕΔΩ ΜΕ ΕΝΑ «ΚΛΙΚ»

 

***

ΑΠΟ ΤΟ CATISART: ΔΥΟ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΤΑΥΡΟ ΝΙΑΡΧΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΟΥ

Ο Σταύρος Νιάρχος ήταν από τους δυναμικότερους επιχειρηματίες – εφοπλιστές του 20ου αιώνα, με διεθνή αναγνώριση και εκ των θεμελιωτών του ελληνικού θαύματος στη ναυτιλία. Γεννήθηκε στις 3 Ιουλίου 1909 (Αθήνα). Ο πατέρας του Σπύρος ασχολήθηκε με το εμπόριο λαδιού. Η μητέρα του Ευγενία ανήκε στην οικογένεια Κουμάνταρου, που είχε στον Πειραιά τους Αλευρόμυλους «Ευρώτας». Οι σπουδαιότερες επενδύσεις του: Τα «Ελληνικά Διυλιστήρια» Ασπροπύργου και τα «Ελληνικά Ναυπηγεία» Σκαραμαγκά.
Πέθανε στις 16 Απριλίου 1996 (στη Ζυρίχη). Όσα είχε σκεφθεί και δεν πρόλαβε να κάνει ο ίδιος για την Ελλάδα, τα πραγματοποιεί σήμερα το «Ίδρυμα Σταύρος Σ. Νιάρχος», που συνεστήθη με τη διαθήκη του. Δραστηριοποιείται με την παροχή δωρεών στους τομείς της παιδείας, της κοινωνικής πρόνοιας, της υγείας, των τεχνών και του πολιτισμού.

Σχετικά άρθρα

Κυνηγήστε μας

6,398ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,713ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
713ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Τελευταία άρθρα

- Advertisement -