Μπούρμπου – Κυρίδου: Δάκρυα στην κορυφή του κόσμου

Οι κωπηλάτριες Χριστίνα Μπούρμπου και Μαρία Κυρίδου στον ημιτελικό της δικώπου έκαναν Παγκόσμιο Ρεκόρ ενώ στον τελικό κατέκτησαν την 5η θέση.
Και όμως! Δάκρυσαν επειδή βρέθηκαν στην κορυφή του κόσμου.
Μετά τον τελικό στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο είπαν: «Τα δώσαμε όλα στον ημιτελικό, είμαστε ευχαριστημένες».
Η απώλεια του μεταλλίου στενοχώρησε την 20χρονη Μπούρμπου, η οποία ξέσπασε σε κάμερα. Δείχνοντας ψυχραιμία η – επίσης 20χρονη – Κυρίδου παρηγόρησε τη συναθλήτριά της, με τα λόγια της να καταγράφονται στην κάμερα της ΕΡΤ.
«Κάναμε ό,τι καλύτερο μπορούσαμε. Χθες τα δώσαμε όλα και περάσαμε. Ξέρεις πόσο σημαντικό είναι που περάσαμε στον τελικό σε αυτή την ηλικία; Αυτό από μόνο του είναι επιτυχία. Μην το σκέφτεσαι, κάναμε ό, τι καλύτερο μπορούσαμε. Τα καταφέραμε πολύ καλά. Καταφέραμε κάτι τόσο σημαντικό κι εσύ στενοχωριέσαι; Χριστίνα ήσουν μια χαρά και πήγαμε τέλεια. Να το χαρείς», τόνισε η Άννα προς την Χριστίνα.
Ηη Χριστίνα Μπούρμπου δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τα δάκρυά της. «Είμαι πολύ ευχαριστημένη. Με βάση τη χθεσινή μας κούρσα θα ήθελα κάτι παραπάνω. Η κούραση ήταν πάρα πολύ μεγάλη από χθες. Αλλά το παλέψαμε μέχρι τελευταία κουπιά. Είμαι πολύ χαρούμενη που τερματίσαμε πέμπτες. Ξέρουμε ότι όλοι ξενύχτησαν χθες να μας δουν και να μας στηρίξουν από μακριά», είπε.
«Έχουμε πολλά χρόνια μπροστά μας. Στο δικό μας άθλημα η καλύτερη ηλικία είναι μεταξύ 25 και 30 χρόνων κι εμείς είμαστε στα 20 ακόμη. Οπότε πιστεύω ότι μπορούμε και οι δύο να φτάσουμε πολύ ψηλά», συμπλήρωσε η Κυρίδου.
Πηγή: ΕΡΤ