23.8 C
Athens
Τρίτη 20 Μαΐου 2025

«Μπαλεζές», το γλυκό της Λέσβου για την επιστροφή στην …κανονικότητα

Τρόπος παρασκευής

 

*Για να φτιάξουμε τον μπαλεζέ, βάζουμε τα έξι ποτήρια νερό σε ένα κατσαρολάκι μαζί με τη ζάχαρη και βράζουμε σε δυνατή φωτιά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να αρχίσει να κοχλάζει καλά το νερό. Βάζουμε και τα 3 – 4 φύλλα λεμονιάς.

*Στο έβδομο ποτήρι νερό διαλύουμε τον νισεστέ και τον ρίχνουμε μέσα στο σιρόπι. Ανακατεύουμε μέχρι να πήξει το όλον και να σχηματιστεί μια κρέμα.

*Το αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το ανθόνερο ή το ούζο και ανακατεύουμε.

*Μοιράζουμε τον μπαλεζέ σε μπωλ και στη συνέχεια τον γαρνίρουμε με τριμμένο αμύγδαλο ή κοπανισμένο καρύδι και κανέλα.

*Τον σερβίρουμε μόλις γίνει δροσερός ή αφού κρυώσει στο ψυγείο.

Για να φτιάξουμε τον μπαλεζέ θέλουμε 10 λεπτά προετοιμασία και 15 λεπτά βράσιμο.

***

(*) Το Πλιγόνι, βρίσκεται στον δρόμο από την πόλη της Μυτιλήνης προς το αεροδρόμιο του νησιού. Πρώτα συναντάμε τη Βαρειά, το χωριό του Θεόφιλου και στη συνέχεια βρίσκουμε το Πλιγόνι. Είναι ένα χωριουδάκι με περίπου 180 κατοίκους που βρίσκεται σε υψόμετρο 67 μέτρων από την επιφάνεια της θάλασσας και σε απόσταση περίπου 2 χιλιομέτρων από τη θάλασσα.

 

 

Σχετικά άρθρα

Κυνηγήστε μας

6,398ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,713ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
713ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Τελευταία άρθρα

- Advertisement -