Πώς μοιάζουν στ’ αλήθεια τα «τέρατα»;
Πόσος πόνος μπορεί να κρύβεται σε μια αρρώστια με το εξωτικό όνομα Καζαμπλάνκα; Μπορεί να είναι κακοποιητικός ένας γοητευτικός επαναστάτης φιλόσοφος;
Είναι η κατάθλιψη σαν μπουάτ με τραγούδια για κουλτουριάρηδες;
Μια γυναίκα παλεύει μανιασμένα με τους δαίμονες της κακοποίησης, βιασμό, αυτοάνοσο, αναπηρία, ψυχική νόσο κι έναν έρωτα που τη σημάδεψε κυριολεκτικά.
Όπλα της το χιούμορ, η ειρωνεία, ο αυτοσαρκασμός και οι γυναίκες της ζωής της, η μητέρα, η γιαγιά, η ψυχολόγος, οι φίλες της. Η ηρωίδα κατεβαίνει και τα επτά επίπεδα της προσωπικής της κόλασης για να αναδυθεί ξανά στο φως σε μια εποχή νέων νικών. Ένα ταξίδι αυτογνωσίας και αυτοπραγμάτωσης όπου το προσωπικό γίνεται συλλογικό και η ατομική εξέγερση συναντάται με την κοινωνική.
Σημείωμα της συγγραφέως Όλγας Στέφου
«Η “Μπουάτ” γεννήθηκε από την κοιλιά μου ως ανάγκη να απαλύνει μια πολύ δύσκολη ιστορία. Είναι το προσωπικό μου ημερολόγιο, ελπίζοντας πως αν πάψει να είναι προσωπικό, θα πάψει να είναι κι αλήθεια. Βέβαια, κάτι τέτοιο δεν ισχύει: είμαι πάντοτε επιζήσασα, υπάρχει πάντοτε η κατάθλιψη, υπάρχουν πάντοτε ή αναμνήσεις. Αυτό που αλλάζει, είναι πως από τη στιγμή που τις μοιράστηκα μαζί σας, είναι σα να έγιναν πιο ελαφριές. Σα να κόπηκε ο ομφάλιος λώρος. Σας παραχωρώ την “Μπουάτ” μου με τρυφερότητα. Θα σας χαλάσει σίγουρα τη διάθεση».
Σημείωμα της σκηνοθέτριας Άννας Χατζησοφιά
«Ερωτεύθηκα το βιβλίο της Όλγας Στέφου από την πρώτη κιόλας σελίδα. Με ξάφνιασε η ικανότητά της να μιλάει για τα πιο δύσκολα πράγματα χωρίς να χάνει το χιούμορ και την αισιοδοξία της. Άμυνα, υπεκφυγή, τρόπος αντίστασης, μπορεί, όμως στιγμή δεν αισθάνθηκα να πραγματοποιείται η υπόσχεσή της ότι θα μου χαλάσει σίγουρα τη διάθεση. Αντίθετα ταξιδεύοντας στον κόσμο της Όλγας, άλλοτε σε μια Αθήνα γεμάτη καπνούς από τις φωτιές που τη ζώνουν, μια πόλη ευγονική όπου οι ανάπηροι δεν έχουν θέση ανάμεσά μας, σε έρημους διαδρόμους νοσοκομείων, στα Εξάρχεια της εξέγερσης, του έρωτα και του βιασμού και άλλοτε στην ηλιόλουστη Κοσμηρά Ιωαννίνων, όπου το φάντασμα της γιαγιάς βάζει φωτιά στο μνήμα της, ένιωσα μια καρδιά να πάλλεται από ζωή. Το μαύρο να εναλλάσσεται με το άσπρο, το σκοτάδι με το φως. Ήταν θέατρο, καθαρό θέατρο, όπου το προσωπικό βίωμα της ηρωίδας γίνεται σημείο αναφοράς για κάθε γυναίκα που έχει βιώσει οποιασδήποτε μορφής κακοποίηση, για κάθε άνθρωπο που παλεύει με την αρρώστια, τον αποκλεισμό και το στίγμα».
Ταυτότητα παράστασης
«Μονόκλινο σε μπουάτ»
Κείμενο: Όλγα Στέφου
Σκηνοθεσία: Άννα Χατζησοφιά
Ερμηνεύουν (με αλφαβητική σειρά):
Ιφιγένεια Καραμήτρου, Τζίνη Παπαδοπούλου, Ελένη Φίλιππα.
Σκηνικά-κοστούμια: Λαμπρινή Καρδαρά
Μουσική: Σταύρος Καρτάκης
Φωτισμοί: Διονύσης Γαγάτσος
Εικαστικά παράστασης: Γιώργος Γαλίτης
Δημιουργία Τρέιλερ: Thanos Angelis / Παντελής Κονσολάκης
Επιμέλεια κίνησης: Φαίδρα Νταϊόγλου
Creative Agency: GridFox
Παραγωγή: The artists
Δημόσιες σχέσεις: Νταίζη Λεμπέση
Θέατρο Αλκμήνη
Σκηνή Intermedia
Αλκμήνης 8-12
Αθήνα 118 54
Τηλέφωνο: 210 342 8650
Μετρό σταθμός «Κεραμεικός»
Από το Σάββατο 18 Ιανουαρίου 2025 έως Κυριακή 13 Απριλίου 2025
Κάθε Σάββατο στις 9.30μμ
Και Κυριακή στις 9μμ
Διάρκεια 90 λεπτά (χωρίς διάλειμμα)
Τιμή εισιτηρίου: 12€ κανονικό, 10€ *μειωμένα (Φοιτητές, Άνεργοι, ΑμεΑ), 5€ ατέλεια (ηθοποιών και φοιτητών Τμημάτων Θεατρικών Σπουδών) – μόνο στο ταμείο του θεάτρου, 10€ Ομαδικό 8 ατόμων και άνω
* (για τα μειωμένα εισιτήρια είναι απαραίτητη η επίδειξη του σχετικού δικαιολογητικού κατά την είσοδο στο θέατρο)
Προπώληση
ΤΟ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ ΣΑΣ ΕΔΩ ΜΕ ΕΝΑ “ΚΛΙΚ”
Και στο Εκδοτήριο: Πανεπιστημίου 39 (Στοά Πεσμαζόγλου) – Τηλέφωνο: 210 723 4567