Μίμης Πλέσσας. Ένα ιστορικό μουσικό ταξίδι στα 70 χρόνια της δημιουργίας του…

Τουλάχιστον τρεις γενιές μεγάλωσαν με τα τραγούδια του. Σε όλες οι στιγμές της ζωής μας υπάρχουν δικές του νότες.

Ο Μίμης Πλέσσας με τη μουσική του «ζωγράφισε» μοναδικούς μελωδικούς πίνακες. Αγγίζοντας τα πλήκτρα του πιάνου με τον ιδιαίτερο και μαγευτικό του τρόπο δίδαξε ήθος και ποιότητα.

Μια επιλογή από τις διαχρονικές επιτυχίες του θα έχουμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε σε Online Streaming από το «Βεάκειο Θέατρο» του Πειραιά.

Η παράσταση αυτή δόθηκε την 1η Ιουλίου 2019 και το κοινό είχε την ευκαιρία να θυμηθεί, να αισθανθεί, να νοσταλγήσει και να σιγοτραγουδήσει ταξιδεύοντας μελωδικά με τις μεγάλες επιτυχίες του.

***

 

 

Συνοδοιπόροι σε αυτό το μουσικό ταξίδι του Μίμη Πλέσσα 20 αγαπημένοι ερμηνευτές της ελληνικής μουσικής σκηνής.

Πρόκειται για μία μεγάλη συναυλία ενορχηστρωμένη από τον Μαυρίκιο Μαυρικίου, ο οποίος σύστησε εκείνο το βράδυ για πρώτη φορά στο ελληνικό κοινό τη Σύγχρονη Ορχήστρα «Μίμης Πλέσσας», με την ευκαιρία της συμπλήρωσης των 70 χρόνων δημιουργίας του σπουδαίου συνθέτη.

Σε αυτή την ιδιαίτερη συναυλία, τα ηχοχρώματα από πιάνο, ακορντεόν, φλάουτο, σαξόφωνο, κλαρινέτο, τρομπέτα, βιολί, βιολοντσέλο, κοντραμπάσο, κρουστά, κιθάρα, μπουζούκι, και drums αλλά και ο συνδυασμός πρωτότυπων και διασκευασμένων τραγουδιών του Μίμη Πλέσσα συντέλεσαν στην αρμονική συνύπαρξη και τον διάλογο μεταξύ του μουσικού παρελθόντος και του παρόντος, αποδεικνύοντας τη μεγαλοσύνη της μουσικής τέχνης.

 

***

 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

 

«70 χρόνια Μίμης Πλέσσας»

 

Πιάνο: Μίμης Πλέσσας
Ενορχήστρωση – Μουσική διεύθυνση: Μαυρίκιος Μαυρικίου
Συνοδεύει η Σύγχρονη Ορχήστρα «Μίμης Πλέσσας»
Συμμετέχουν αλφαβητικά οι:
Λένα Αλκαίου, Σοφία Βόσσου, Ηλίας Βρεττός, Νέλλη Γκίνη, Δάκης, Κυριακή Δερέμπεη, Στέλιος Διονυσίου, Κωνσταντίνος Θαλασσοχώρης, Σπύρος Κλείσσας, Σταμάτης Κόκοτας, Κώστας Μαρτάκης, Μαυρίκιος Μαυρικίου, Θάνος Ολύμπιος, Παναγιώτης Πετράκης, Γιάννης Πετρόπουλος, Δέσποινα Πολυκανδρίτου, Δημήτρης Σαββαΐδης, Κατερίνα Στικούδη, Ελένη Φιλίνη και Χρύσπα.
Επιμέλεια κειμένων / προγράμματος: Λουκίλα Καρρέρ – Πλέσσα
Παρουσίαση: Χριστίνα Λαμπίρη
Σκηνοθεσία / Χορογραφία: Αναστάσης Δεληγιάννης
Παραγωγή – Οργάνωση: Music & Drama Productions / Μαυρίκιος Μαυρικίου

 

***

 

Προπώληση ηλεκτρονικών εισιτηρίων
Τιμή 10 ευρώ
Ημερομηνίες προβολής
-Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2021
Στις 8 μ.μ.
-Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2021
Όλο το 24ωρο
-Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2021
Στις 8 μ.μ.

 

***

 

ΑΓΟΡΑΣΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ ΣΑΣ ΜΕ ΕΝΑ «ΚΛΙΚ»