Με το πενάκι του Μιχάλη Κουντούρη «Η θεωρία των άκρων» από τις «Εκδόσεις CartoonArk»

Άλλο ένα βιβλίο με την υπογραφή του γελοιογράφου Μιχάλη Κουντούρη κυκλοφορεί από τις «Εκδόσεις CartoonArk».
Ο τίτλος του είναι «Η θεωρία των άκρων» και περιλαμβάνει γελοιογραφίες δημοσιευμένες στην Εφημερίδα των Συντακτών. Ο πρόλογος είναι του Περικλή Κοροβέση.
Ο Μιχάλης Κουντούρης γεννήθηκε το 1960 στη Ρόδο.
Είναι πολιτικός γελοιογράφος από το 1985 έχοντας συνεργαστεί με τις εφημερίδες «Βραδυνή», «Το Βήμα», «Απογευματινή» και «Ελεύθερος Τύπος». Σήμερα δημοσιεύει στην «Εφημερίδα των Συντακτών».
Συνεργάζεται με το Courrier International από το 2005 και από το 2006 είναι μέλος του Cagle Cartoons Inc.

Ο Μιχάλης Κουντούρης.

Έχει λάβει μέρος σε πολλές εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό και τιμήθηκε με: το Grand Prix στην 7η Biennale της Τεχεράνης- [Ιράν, 2005], το Grand Prix (Gran Premio Internazionale Scacchiera) στην 37η Umoristi a Marostica [Ιταλία, 2005], το Πρώτο Βραβείο CURUXA 2005 στη διεθνή έκθεση γελοιογραφίας του Μουσείου Χιούμορ του Fene (La Coruna-Ισπανία), το Πρώτο Βραβείο (Golden Hat) στην παγκόσμια έκθεση γελοιογραφίας του Knokke-Heist, [Βέλγιο 2003], το Δεύτερο Βραβείο στο Eurohumour (Διεθνής Biennale Γελοιογραφίας του San Dalmazzo, [Ιταλία, 2003], το Τρίτο Βραβείο στο Porto Cartoon [Διεθνής Έκθεση Γελοιογραφίας, Πορτογαλία, 2004], το Τρίτο Βραβείο στον Διεθνή Διαγωνισμό Γελοιογραφίας του Boechut, [Βέλγιο 2005], το Τρίτο Βραβείο στο World Press Cartoon, Sintra, [Πορτογαλία, 2006] και το Τρίτο Βραβείο στο World Press Cartoon, Sintra, [Πορτογαλία, 2007].

Επίσης, με το Βραβείο της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Award of the European Union) στην Eurocartoonale στη Διεθνή Biennale Γελοιογραφίας του Kruishoutem, [Βέλγιο, 2003], το Βραβείο FECO (Federation of Cartoonists Organisations) στην Eurocartoonale (Διεθνής Biennale Γελοιογραφίας του Kruishoutem, Βέλγιο, 2005).
Τιμητικός Έπαινος στο Lurie–UN Political Cartoon Award 2006.
Ειδικά Βραβεία στο 10th Zemun International Salon of Caricature, Σερβία, 2005 και στον 5ο Διεθνή Διαγωνισμό Tabriz Cartoon, Ιράν, 2006.

Ως εικονογράφος παιδικών βιβλίων, διακρίθηκε το 2002 με το Βραβείο Εικονογράφησης του Κύκλου του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου για το βιβλίο του Χ. Μπουλώτη «Η Ακρίδα με τα κόκκινα γοβάκια» (Εκδόσεις Μίνωας) και το 2005 με το βραβείο εικονογράφησης παιδικού βιβλίου ΕΒΓΕ για το βιβλίο της Α. Γκότση, «Ζητούνται τάρανδοι για τον Αι-Βασίλη», (Εκδόσεις Νίκας).

Βιβλία του κυκλοφορούν στα γαλλικά από τις εκδόσεις Mango Jeunesse και στα αγγλικά από τον εκδοτικό οίκο Brimax.

Από το 1993 είναι τακτικό μέλος της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΣΗΕΑ). Είναι επίσης ιδρυτικό μέλος της Ελληνικής Γελοιογραφικής Λέσχης και πρόεδρος της FECO Greece (του Ελληνικού Τμήματος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Γελοιογράφων-FECO).

 

***

 

 

«Η θεωρία των άκρων»
Του Μιχάλη Κουντούρη
Εκδόσεις CartoonArk
Μεγάλη Τρίτη, 23 Απριλίου 2019 και ώρα 8 μ.μ.
Θα μιλήσουν:
Ελευθερία Κουμάντου, δημοσιογράφος στον 9.84, μέλος του Golden Dawn Watch
Σωτήρης Μανιάτης, Διευθυντής Σύνταξης της Εφημερίδας των Συντακτών
Γιώργος Σταματόπουλος, δημοσιογράφος, συγγραφέας

*

Στο Polis Art café
Πεσμαζόγλου 5 και Σταδίου
Στοά Βιβλίου
Μετρό σταθμός «Πανεπιστήμιο»
Τηλέφωνο: 210-324.95.88