18 C
Athens
Δευτέρα 24 Μαρτίου 2025

Μεθώνης και Θεμιστοκλέους, με την πίτα της Τερίνας

Την Κυριακή 4 Νοεμβρίου, από τις 2 το μεσημέρι και μετά, στήνεται από όλους μαζί τους κατοίκους των Εξαρχείων το 2ο συλλογικό φαγοπότι στη διασταύρωση Μεθώνης και Θεμιστοκλέους.
Φέρνουμε ό, τι φαγητό, ποτό ή γλυκό θέλουμε και καμιά καρέκλα, αν είναι εύκολο. Φέρνουμε μουσικές, καλή διάθεση και ιδέες. Mαζί κι αρμονικά θα περάσουμε σίγουρα ωραία! Επίσης, μην ξεχάσουμε να ενημερώσουμε άμεσα τους γείτονες. Είναι βασικό. Και για να μην κουράζετε το μυαλό σας και να μη χάνετε το χρόνο σας με περίπλοκες συνταγές, σας δίνω τη συνταγή για τη μανιταρόπιτα της φίλης μου Τερίνας Χιουρέα, που γίνεται ανάρπαστη οσάκις την παρασκευάζει. Απλή, εύκολη και χορταστική.

Η μανιταρόπιτα της Τερίνας

Υλικά: φύλλα σφολιάτας, μανιτάρια πλευρώτους ελαφρώς σοταρισμένα,  ξινομυζήθρα Κρήτης, γραβιέρα Νάξου σε κυβάκια,  πιπεριές χρωματιστές, λούζα ή απάκι σε κυβάκια, πιπέρι, άνιθος, ένα αβγό για επάλειψη, λίγο σουσάμι, λίγο ελαιόλαδο για το ταψί.

Εκτέλεση: Ετοιμάζουμε τη γέμιση. Σοτάρουμε ελαφρώς τα μανιτάρια και τα στραγγίζουμε από το περιττό λάδι. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα κυβάκια τυριού, το απάκι ή τη λούζα, τον άνιθο, τις χρωματιστές πιπεριές ψιλοκομμένες, το πιπέρι και τα μανιτάρια.
Λαδώνουμε το ταψί μας καλά. Έπειτα στρώνουμε το ένα φύλλο κάτω.
Βάζουμε τη γέμιση μέσα και από πάνω ρίχνουμε τη ξινομυζήθρα τριμμένη να πάει παντού (όσο γίνεται). Ρίχνουμε το πιπέρι και κλείνουμε με το άλλο φύλλο.
Κόβουμε την πίτα σε κομμάτια.
Χτυπάμε το αβγό και με τη βοήθεια ενός πινέλου το βάζουμε πάνω από την πίτα μας. Τέλος, πασπαλίζουμε με σουσάμι.
Ψήνεται στους 170 βαθμούς για περίπου 35-40 λεπτά.

Καλή σας όρεξη και καλή Κυριακή στα Εξάρχεια!

Σχετικά άρθρα

Κυνηγήστε μας

6,398ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,713ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
713ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Τελευταία άρθρα

- Advertisement -