30.8 C
Athens
Παρασκευή 21 Ιουνίου 2024

Χορός, ακροβασίες και… μυστήρια στο medDeT

Η medDeT, η παράσταση της ομάδας «κι όμΩς κινείται», ενώνει το χορό με την ακροβασία κι ύστερα τα παντρεύει με ζωντανή μουσική. Με εντελώς ιδιαίτερη αισθητική, η ομάδα κερδίζει ολοένα και περισσότερους θαυμαστές. Ηθοποιοί, μουσικοί, χορευτές, ακροβάτες, performers, σε ρυθμούς παραδοσιακής μουσικής και τζαζ, τραγουδάνε αμανέδες, απαγγέλουν Jean Baudrillard, συνδυάζουν το μοντέρνο χορό με την capoeira, χρησιμοποιούν κρίκους, κούνιες, ακόμα και καροτσάκια πολυκαταστημάτων, θυμίζοντας άλλοτε τσίρκο κι άλλοτε Ανατολίτες μυστικιστές και βουδιστές μοναχούς. Κι όπως λένε, “αφού ο κόσμος παίρνει παραληρηματικό δρόμο, εμείς πρέπει να υιοθετήσουμε μια παραληρηματική οπτική”. Άλλωστε, meddet σημαίνει βοήθεια, στους θρησκευτικούς και λαϊκούς αμανέδες. Η παράσταση δίνεται στο “Βυρσοδεψείο”, Ορφέως 174, Βοτανικός, στις 1, 2, 3 και 4 Νοεμβρίου, ώρα 21.00.

Κατά βάθος η επανάσταση έλαβε χώρα παντού, μόνο που αυτό δεν έγινε καθόλου όπως το περιμέναμε.
Παντού ό, τι απελευθερώθηκε, αποδεσμεύτηκε από την έννοιά του, την ουσία του, την αξία του, την αναφορά του, την προέλευση και το σκοπό του και εξακολουθεί να λειτουργεί, μόνο που η ιδέα του έχει προ πολλού εκλείψει. Τίποτε (ούτε κι αυτός ο Θεός) δεν εξαφανίζεται πλέον από τέλος ή θάνατο, αλλά από πολλαπλασιασμό, κορεσμό και αύξουσα ακαθοριστία.
Για μας τα πάντα είναι αποκρυπτογραφήσιμα εκ των προτέρων, έχουμε εξαιρετικά μέσα ανάλυσης αλλά όχι κατάστασης. Ζούμε θεωρητικά πολύ πιο πέρα από τα ίδια μας τα συμβάντα. Εξ ου και η βαθιά μελαγχολία. Σε άλλες εποχές και σε άλλες κουλτούρες παράξενες άνθρωποι έζησαν και ζουν καταπτοημένοι μπροστά στο πεπρωμένο. Εμείς ζούμε καταπτοημένοι λόγω της απουσίας πεπρωμένου.Το καθετί, μας έρχεται μόνο από εμάς τους ίδιους. Ο καθένας έχει φορτωθεί την ευθύνη της ζωής του. Αβάσιμη ουτοπία.
Θα έπρεπε να μετασχηματιστεί το άτομο σε δούλο της ταυτότητάς του, της θέλησής του, της ευθύνης του, του πόθου του, να ελέγχει όλα τα κυκλώματά του κι όλα τα κυκλώματα του κόσμου, που διασταυρώνονται μέσα στα γονίδιά του, στα νεύρα, στις σκέψεις του. Υποτέλεια ανήκουστη. Όλος ο κόσμος είναι διαβολικά ενήμερος για τον εαυτό του και για τον πόθο του. Όλα είναι τόσο απλά που εκείνος που προχωρά μεταμφιεσμένος γίνεται καταγέλαστος.
Το τέλος των μυστηρίων.
Jean Baudrillard
Η διαφάνεια του κακού – Δοκίμιο πάνω στα ακραία φαινόμενα

Συντελεστές

Χορός – ακροβασία: Camilo Bentancor, Βασίλης Δημάς, Αντιγόνη Λινάρδου, Ερμής Μαλκότσης, Ιωάννα Παρασκευοπούλου, Χριστίνα Σουγιουλτζή 
Μουσική σύνθεση και ερμηνεία:  Κλέων Αντωνίου (mode plagal), Δημήτρης Αποστολάκης (“Χαΐνηδες”), Τάκης Κανέλος (mode plagal), Θοδωρής Ρέλλος (mode plagal)
Σκηνικός Χώρος: Camilo Bentancor 
Φωτισμοί: Βασίλης Καψούρος
Κοστούμια: Αγγελική Μάνεση – Φανή Μουζάκη

Πληροφορίες

Βυρσοδεψείο
Ορφέως 174, Βοτανικός
Τηλ. 69.08.707.881.
Διάρκεια: 80 λεπτά
Είσοδος: 10 ευρώ
1, 2, 3 και 4 Νοεμβρίου
Ώρα 21.00

 

 

Σχετικά άρθρα

Κυνηγήστε μας

6,398ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,713ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
713ΑκόλουθοιΑκολουθήστε


Τελευταία άρθρα

- Advertisement -