Κορονοϊός: «Θετικός» ο Μάξι Λοβέρα και αναβολή του τελικού Κυπέλλου ΑΕΚ – Ολυμπιακού

Θετικός βρέθηκε ο Αργεντινός Μάξι Λοβέρα του Ολυμπιακού με αποτέλεσμα ο τελικός του Κυπέλλου που ήταν προγραμματισμένος για την Κυριακή 30 Αυγούστου 2020, στις 9 μ.μ., να αναβληθεί για δεύτερη φορά.

Η πρώτη αναβολή έγινε όταν η ΕΠΟ επέλεξε το γήπεδο της Ριζούπολης ως γήπεδο του τελικού. Όμως η Αστυνομία και η Περιφέρεια Αττικής έκριναν τότε το γήπεδο ακατάλληλο.

Η δεύτερη αναβολή οφείλεται στον Covid – 19. O Aργεντινός Μάξι Λοβέρα ήταν ο τρίτος παίκτης του Ολυμπιακού που βρέθηκε «θετικός» από τη στιγμή που άρχισε η προετοιμασίας καθώς είχαν προηγηθεί οι Σεμέδο και Τζολάκης.
Όπως προβλέπει το υγειονομικό πρωτόκολλο που έχει εγκρίνει η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού (με τις εντολές του ΕΟΔΥ) ο ποδοσφαιριστής τέθηκε σε καραντίνα, όπως και όλο το ποδοσφαιρικό τμήμα.
Μέσα στο επόμενο διήμερο όλα τα μέλη της ποδοσφαιρικής ομάδας (παίκτες, προπονητές, σταφ) και γενικά όλοι όσοι ήρθαν σε επαφή με το Λοβέρα θα υποβληθούν σε δύο διαδοχικά τεστ και εφόσον είναι αρνητικά τότε θα μπορούν να επιστρέψουν στις προπονήσεις (ενώ θα απολυμανθεί και το προπονητικό κέντρο του Ρέντη).

Κάτι ανάλογο είχε συμβεί και πριν τον πρώτο αγώνα μπαράζ Ξάνθη-Απόλλων Σμύρνης, όταν βρέθηκε θετικό δείγμα στους Θρακιώτες κι ο πρώτος αγώνας αναβλήθηκε (αντί για το Σάββατο 22/8 έγινε την Τετάρτη 26/8 αφού προέκυψαν τα δύο αρνητικά τεστ στους υπόλοιπους παίκτες).

***

Όσον αφορά τον τελικό του Κυπέλλου, μια τέτοια λύση δεν μπορεί να υπάρξει γιατί στις 3 και 6 Σεπτεμβρίου υπάρχουν επίσημες υποχρεώσεις της Εθνικής ομάδας στο UEFA Nations League και γενικά μέσα στον Σεπτέμβριο δεν υπάρχουν κενές ημερομηνίες καθώς από τις 14 και 15 Σεπτεμβρίου ξεκινούν και πάλι οι προκριματικοί αγώνες των Ευρωπαϊκών Κυπέλλων.

***

Η ΕΠΟ προσανατολίζεται να ορίσει ως ημέρα του τελικού την 12 Σεπτεμβρίου ενώ το Γήπεδο της Ριζούπολης είναι και πάλι υποψήφιο να φιλοξενήσει τον τελικό αφού του Ολυμπιακό Στάδιο κλείνει προκειμένου να γίνουν έργα βελτίωσης του αγωνιστικού χώρου.