Η Μαριάννα Ζάχου στο «Βράδυ» του Κώστα Καρυωτάκη και της Λένας Πλάτωνος από τον «Μετρονόμο»

Το αγαπημένο τραγούδι «Βράδυ» σε ποίηση Κώστα Καρυωτάκη και μουσική Λένας Πάτωνος παρουσιάζει η νέα τραγουδίστρια Μαριάννα Ζάχου στη νέα διασκευή του Αποστόλη Γιάγκου.
Το video του τραγουδιού, που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 1982, υπογράφει ο Αριστοτέλης Παπακωνσταντίνου.
Η Μαριάννα Ζάχου γεννήθηκε στη Λάρισα το 1988. Είναι πτυχιούχος της Νομικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Λάρισας. Σπούδασε πιάνο κι ανώτερα θεωρητικά στο «Αχίλλειο Ωδείο» της Λάρισας. Έχει παρακολουθήσει μαθήματα κλαρινέτου με τον καθηγητή Στέλιο Κοτρώτσιο, κλασικού και σύγχρονου τραγουδιού με τις καθηγήτριες Μάιρα Μιλολιδάκη και Ελένη Μιχαλοπούλου.
Έχει παρακολουθήσει κι έχει λάβει μέρος ως χορωδός σε σεμινάρια διεύθυνσης χορωδίας, υπό τον Αντώνη Κοντογεωργίου. Έχει σπουδάσει Μουσικοθεραπεία στο Ωδείο Φίλιππος Νάκας και στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο της Αθήνας.
Δραστηριοποιείται μουσικά σε διάφορα μουσικά είδη με εμφανίσεις και συναυλίες σε όλη την Ελλάδα από το 2007. Έχει συνεργαστεί με τους Λουδοβίκο των Ανωγείων, Πασχάλη Τόνιο, Γρηγόρη Βαλτινό, Ηρακλή Βαβάτσικα, την ορχήστρα Μίκης Θεοδωράκης, τη Φιλαρμονική Ορχήστρα Δήμου Λαρισαίων, τους Opera Qhaotique, το Νίκο Παπαδογιώργο, το Δαυίδ Ναχμία, τον Μπάμπη Βελισσάριο, τον Θοδωρή Κοτονιά, το μουσικό σύνολο «Ενωδεία» κι άλλους καλλιτέχνες.

***

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

«Βράδυ»

Στίχοι: Κώστας Καρυωτάκης
Μουσική: Λένα Πλάτωνος
Ερμηνεία: Μαριάννα Ζάχου
Παίζουν οι μουσικοί:
Αποστόλης Γιάγκος: Κeys farfisa, programming
Σπύρος Καβαλλιεράτος: κλασική κιθάρα
Ενορχήστρωση: Αποστόλης Γιάγκος
Ηχογράφηση: Ahos Recording Studio
Ηχοληψία – Μίξη – Μastering : Μάκης Πελοπίδας
Video: Αριστοτέλης Παπακωνσταντίνου

 

***

 

Τέσσερα νέα τραγούδια «γένους θηλυκού»

 

Τέσσερα νέα τραγούδια κυκλοφορεί ο «Μετρονόμος» στην έναρξη του 2021 από 4 ξεχωριστές ερμηνεύτριες.
Η Μαριάννα Ζάχου παρουσιάζει μια νέα διασκευή του αγαπημένου τραγουδιού «Βράδυ» σε μουσική Λένας Πλάτωνος και ποίηση Κώστα Καρυωτάκη.
Η Αφεντούλα Ραζέλη ερμηνεύει το νέο τραγούδι «Για ποια Ανάσταση μιλάς» σε στίχους Δημήτρη Λέντζου και μουσική Νεοκλή Νεοφυτίδη.
Η Αγγελική Θεοφάνους στη νέα διασκευή του τραγουδιού «Κι όλα αρχίζουν αλλιώς» των Δημήτρη Παπαδημητρίου και Νίκου Ζούδιαρη.
Και η Εμμανουέλα Χιωτάκη με το νέο τραγούδι «Η δύναμη» σε δικούς της στίχους και μουσική.

 

***

 

Βρείτε το τραγούδι «Βράδυ» στα ψηφιακά καταστήματα και τις streaming υπηρεσίες:

iTunes: https://apple.co/3kaetHG

Spotify: https://spoti.fi/348pTG6

Deezer: https://bit.ly/2Hbx5Zu

 

Δείτε το video με το «Βράδυ» εδώ: