Μαρία Καραγεώργου: Κέρδισα την απλότητα, κλώτσησα το φαίνεσθαι

Με αφορμή αυτή τη δύσκολη – από κάθε άποψη – χρονιά, το Catisart.gr δίνει τον λόγο σε καλλιτέχνες και δημιουργούς που μιλούν για όσα έχασαν, για όσα κέρδισαν και για όσα περιμένουν.
Μας μιλούν για θέματα που τους ενόχλησαν ή τους συγκίνησαν, για γεγονότα που τους πίκραναν, τους εξόργισαν ή τους έδωσαν χαρά.
Εκμυστηρεύονται – εξομολογούνται τις απογοητεύσεις ή τις ελπίδες τους και τέλος εκθέτουν διαφωνίες, σκέψεις, ιδέες και προτάσεις…

Γράφει η Μαρία Καραγεώργου

ΕΧΑΣΑ…

…την αίσθηση του χρόνου.
Όλα άρχισαν να μετράνε αλλιώς, μέσα σε μία βραδύτητα, μία διαφορετική ταχύτητα, μία αναμονή, ένα πριν κι ένα μετά, έναν τελείως διαφορετικό ρυθμό που σε έκανε να νιώθεις την ύπαρξη και ταυτόχρονα να μη θυμάσαι τί έκανες πριν.
Η πόλη μετατράπηκε σε χωριό.
Έχασα την παράσταση μου «Ο Χορός της Ανησυχίας» που ανέβηκε Παρασκευή και κατέβηκε Σάββατο. Έχασα και την επαφή μου με τον Σταύρο, βασικό συνεργάτη μου.

ΚΕΡΔΙΣΑ…

…τη φωνή μου.
Η συνθήκη αυτή έφερε θυμό, τρομολαγνεία. Τα social κάθε βδομάδα είχαν και ένα διαφορετικό θέμα πάνω στο οποίο οι γνώμες και οι διαξιφισμοί έπαιρναν φωτιά.
Κέρδισα λίγο παραπάνω τη ματιά με την οποία βλέπω εγώ τα πράγματα.
Σε μία κατάσταση που το φαίνεσθαι έχει τόση μεγάλη σημασία και γίνεται τόσο εύκολα, διακρίνω ένα βαθύ συντηρητισμό επικαλυμμένο με ένα political correct που οδηγεί σε ένα αδιάκοπο πρέπει – δεν πρέπει, που δεν δίνει χώρο στη διαφορετικότητα ή στην διαφορετική γνώμη.
Κέρδισα την απλότητα και κλώτσησα το φαίνεσθαι.
– Βρήκα χρόνο να ολοκληρώσω τις σπουδές μου και να πάρω το δίπλωμα μου ως Pilates Intructor και κέρδισα την εμπειρία των διαδικτυακών μαθημάτων.
Το συνδύασα και με το θέατρο, κάνοντας μαθήματα Pilates για ηθοποιούς, για το πώς να κινούνται οι ηθοποιοί από το κέντρο τους.
Ένας νέος κόσμος ανοίχτηκε διαδικτυακά, αρκεί να ξέρεις να τον χρησιμοποιείς.
Νιώθω χάκερ.
Κέρδισα το ευφάνταστο ταξίδι του να μη σταματάς αυτό που αγαπάς.

Σε σχέση με το Τάνγκο, αναγκαστήκαμε μέσα από το διαδικτυακό μάθημα να ανακαλύψουμε τρόπους διδασκαλίας που ούτε που φανταζόμασταν.
Έτσι το Τάνγκο κρατήθηκε ζωντανό και οι μαθητές προχώρησαν περισσότερο από ποτέ. Ασύλληπτο για έναν χορό που βασίζεται στην αγκαλιά.
Η αγκαλιά είναι ένας τρόπος ζωής και η σύνδεση γίνεται και νοερά.

ΠΕΡΙΜΕΝΩ…

…να ανοίξει η σχολή μου, το «Danzarin» και να ξεκινήσουμε Milongas και Παραστάσεις.
Περιμένω μία πιο …ασόβαρη κοινωνία.
Ανταγωνιζόμαστε στη «σοβαρότητα».
Παίζει μπαλίτσα το «πρέπει – δεν πρέπει», αντί να παίζουμε «εμείς».
Περιμένω έναν πιο παιδικό κι ελεύθερο τρόπο να συνυπάρχουμε, πιο κοντά στη φύση μας ο καθένας, χωρίς ψευτοκοινωνικά πρέπει.
Περιμένω λιγότερη τελειομανία, λιγότερη ενοχή και μεγαλύτερη αποδοχή των λαθών μας, που είναι πυρηνικός τρόπος εκμάθησης.
Περιμένω την ανακάλυψη της μηχανής του χρόνου…

Η Μαρία Καραγεώργου ετοιμάζει τη νέα της παράσταση «Humanity» που θα ανέβει τον Ιανουάριο στο Danzarin.
Για την ώρα δίνει διαδικτυακά μαθήματα Pilates και από τον Σεπτέμβριο μαθήματα Tango και μιλόνγκες με τον παρτενέρ της Carlos Dall’Asta.