32.5 C
Athens
Κυριακή 23 Ιουνίου 2024

Μανώλης Μαθιουδάκης. Αποχώρησε στα 91 έχοντας πορεία με λευκό «Ποινικό Μητρώο»

Ο Μανώλης Μαθιουδάκης γεννήθηκε το 1933 και έφυγε από τη ζωή το απόγευμα της Κυριακής 2 Ιουνίου 2024, ειρηνικά στο σπίτι του δίπλα στα αγαπημένα του πρόσωπα. Τη σύζυγό του Μαριάννα, τις κόρες του Ελένη και Δήμητρα και τα εγγόνια του.

Υπήρξε ευτυχής σε όλη του τη ζωή. Παντού είχε λευκό «Ποινικό Μητρώο».

*Λευκό «Ποινικό Μητρώο», στην επαγγελματική του σταδιοδρομία η οποία ξεκίνησε στην εφημερίδα «Το Βήμα» το 1958, στην αρχή ως αθλητικός συντάκτης και σύντομα ως αστυνομικός ρεπόρτερ. Στο αστυνομικό ρεπορτάζ αφιέρωσε όλη του τη δημοσιογραφική ζωή πραγματοποιώντας μεγάλες επιτυχίες που τον καθιέρωσαν στη συνείδηση του αναγνωστικού κοινού στην εφημερίδα «Τα Νέα» και το περιοδικό «Ταχυδρόμος».
Εκεί στον «Ταχυδρόμο» είχε την τύχη να είναι ένας από αυτούς για χάρη του οποίου οι αναγνώστες αγόραζαν το περιοδικό για να διαβάσουν τη στήλη του με τον τίτλο «Το Ποινικό Μητρώο της Αθήνας». Ήταν μια στήλη που την δημιούργησε μαζί με τον συνάδελφό του Δημήτρη Μαθιόπουλο.

*Λευκό «Ποινικό Μητρώο», στη συνδικαλιστική του δράση, όπου υπήρξε μέλος της Εξελεγκτικής Επιτροπής της ΕΣΗΕΑ, Οργανωτικός Γραμματέας της ΠΟΕΣΥ, Ταμίας, Γενικός Γραμματέας, Αντιπρόεδρος και στο τέλος Πρόεδρος του Δ.Σ. της Ενώσεως. Ηγετική φυσιογνωμία που άφησε έντονο αποτύπωμα στην ΕΣΗΕΑ. Άνθρωπος ανεξάρτητος, περήφανος και μαχητικός τίμησε τις αγωνιστικές περγαμηνές της οικογένειάς του. Πρωτοστάτησε στη δημιουργία του Συνδικάτου Τύπου. Έδωσε μεγάλες μάχες για τα δίκαια των συναδέλφων δίνοντας λαμπρή συνέχεια στους ιστορικούς αγώνες του κλάδου. Υπήρξε άτεγκτος σε θέματα αρχής και δεν συμβιβάστηκε ποτέ. Έδωσε τον αγώνα τον καλό με παρρησία και κρητική λεβεντιά.

*Λευκό «Ποινικό Μητρώο», στον εκδοτικό τομέα όπου έγραψε τα βιβλία: «Αετονύχηδες», «Κάτι να καίει» και το διάσημο «Ποινικό Μητρώο της Αθήνας», σε συνεργασία με τον αείμνηστο πρόεδρο της ΕΣΗΕΑ και για δεκαετίες συνεργάτη και φίλο του Δημήτρη Μαθιόπουλο. Το «Μητρώο» μάλιστα οι δυο συγγραφείς είχαν την τύχη να το προλογίσει ο κορυφαίος συγγραφέας Δημήτρης Ψαθάς και να το εικονογραφήσει ο κορυφαίος γελοιογράφος Κώστας Μητρόπουλος.

*Λευκό «Ποινικό Μητρώο» και στην οικογενειακή παράδοση, που την τίμησε ακολουθώντας τα βήματα του αγωνιστή πατέρα του, του καθηγητή Γιάννη Μαθιουδάκη, γραμματέα του ΕΑΜ Ρεθύμνου, που σκοτώθηκε σε ενέδρα των Γερμανών ναζί την περίοδο της Κατοχής. Μάλιστα ο Μανώλης σε ηλικία 9 χρονών συνελήφθη και ο ίδιος από τους Γερμανούς και κρατήθηκε μαζί με τη μητέρα του στις φυλακές της Φορτέτζας, στο Ρέθυμνο.

***

Ο αποχαιρετισμός του Μανώλη Μαθιουδάκη πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, 5 Ιουνίου 2024 στις 11:00 π.μ. στο Κοιμητήριο Χολαργού.

Η οικογένειά του παρακάλεσε αντί στεφάνων, να υποστηριχθεί η δράση των:

*Στο “Σπίτι του Αγωνιστή” Ίδρυμα Περίθαλψης Ηλικιωμένων Αγωνιστών
Εθνική Τράπεζα ΙΒΑΝ GR 4001 1004 0000 0004 0768 01473

*Και στην ΙΘΑΚΗ ΜΚΟ
Τράπεζα Πειραιώς, ΙΒΑΝ GR 1901 7167 6000 6676 1375 43848

Σχετικά άρθρα

Κυνηγήστε μας

6,398ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,713ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
713ΑκόλουθοιΑκολουθήστε


Τελευταία άρθρα

- Advertisement -