«Σε στίχους Λίνας Νικολακοπούλου» μια έκθεση τριγυρισμένη από τη θάλασσα…

 

Το πρόγραμμα πολιτιστικού τουρισμού Aphrodite συνεχίζεται «Σε στίχους Λίνας Νικολακοπούλου» στη Μύκονο.

Έτσι την Κυριακή 14 Ιουλίου 2019 έκθεση αφιερωμένη στη γνωστή στιχουργό εγκαινιάζεται στον χώρο Τέχνης Venus Gallery που δημιούργησε η πλατφόρμα πολιτιστικών δράσεων Restart Cultural Tourism στις εγκαταστάσεις του ξενοδοχείου Aphrodite Beach Resort στην παραλία του Καλαφάτη στη Μύκονο.

 

 

 

Η Λίνα Νικολακοπούλου στέλνει ένα μεγάλο ευχαριστώ στους ζωγράφους που φιλοτέχνησαν αυτούς τους πίνακες που αναδύθηκαν απ’ τη συνάντηση κάποιων στίχων της με τις παλέτες και τους χρωστήρες των ζωγράφων.

 

“Άνοιξη”, της Πόπης Παλατιανού.

 

Επίσης σημειώνει τα εξής:

«Με μαγνήτιζαν από παιδί όλα εκείνα που «μιλούσαν» από μόνα τους. Όλα όσα γεννιούνται για να εκπέμπουν στη σιωπή. Ο μέσα κόσμος κι ο έξω κόσμος σε μια συνεχή ερωτική σχέση. Μου μιλούσαν χωρίς λόγια και μ’ έκαναν να γυρεύω λόγια για να τα νιώσω πιο βαθιά ή ίσως για να τα κάνω πιο δικά μου. Σκάλες, παράθυρα ανοιχτά, σφουγγαρισμένα μόλις πατώματα, μαξιλάρια που τα χτυπούσε αιφνίδια του ήλιου το φως, χειρονομίες και βλέμματα απρόσμενα. Γέμισε το είναι μου εικόνες. Εκείνες γέννησαν λόγια, τα λόγια έγιναν τραγούδια. Τώρα εκείνα τα τραγούδια γέννησαν ζωγραφιές για μια έκθεση τριγυρισμένη από τη θάλασσα που δεν παύει κι εκείνη να κινείται».

***

 

 

Τα έργα δημιούργησαν 31 σύγχρονοι καλλιτέχνες με αφορμή και έμπνευση τους στίχους της ποιήτριας.
Μέσα από τους πίνακες αυτούς αποτυπώνουν τις καταστάσεις και αποδίδουν τα συναισθήματα που αντλούν μέσα από τα πολυαγαπημένα τραγούδια, ο κάθε ένας με τον δικό του τρόπο εικαστικής έκφρασης.

 

 

 

Στην έκθεση συμμετέχουν οι εικαστικοί:

Αγγελική Κώσταλου, Αλέξανδρος Εμμανουηλίδης, Αγγέλα Ευθυμιάδη, Αγγελική Μπόμπορη, Έφη Μωραΐτη, Ελένη Μαραθού, Εύα Παρσωτάκη, Εβίτα Κανέλλου, Φανή Γαβαλά, Γιώργος Ζερβάκης, Γεωργία Τρούλη, Χαρά Ματζουρανάκη, Ιάκωβος Φιλίππου, Κατερίνα Δεληγιάννη, Κατερίνα Χατζή, Κατερίνα Μαυρολέων, Κωνσταντία Μακρή, Κωνσταντίνος Ραμμίδης, Μανταλένα Τάνη, Μαίρη Αρνή, Μαρία Διακοδημητρίου, Μαίρη Στεφάνου, Νίκη Μπίγαλη, Νίκη Μιχαηλίδου, Παλίντα Γεωργουλάκου, Παναγιώτης Γιαταγαντζίδης, Πόπη Παλατιανού, Ρούλα Βασιλάκη, Ρούλη Μπούα, Σοφία Ελένα, Σοφία Πρέκα.

Concept: Δημήτρης Λαζάρου

 

 

 

Την ίδια ημέρα, στο πλαίσιο του πολιτιστικού προγράμματος του ξενοδοχείου, εγκαινιάζεται το Blue Fusion Art Restaurant. Πρόκειται για ένα πρωτότυπο project που συνδυάζει μια fusion γαστρονομική εμπειρία μέσα σε ένα περιβάλλον υπαίθριας γλυπτικής που επιμελήθηκε η art manager Κέλλυ Αθανασιάδου.

 

 

***

 

Στο Blue Fusion Art Restaurant, τέχνη και δημιουργική μαγειρική προβάλλουν τη σύγχρονη ελληνική πολιτιστική ταυτότητα.

Συμμετέχουν με έργα τους οι γλύπτες:

Helen Mudie Ioannidou, Σπύρος Κοντούλης, Γιάννης Κουλουρίδης, Γιώργος Μπαρδάκας.

 

 

“Μαύρο δάσος”, της Κατερίνας Μαυρολέων.

 

 

Η Restar είναι ο μόνος κεντρικός συντονιστικός φορέας που εξειδικεύεται στον Πολιτιστικό Τουρισμό. Συνεχίζει να προβάλλει τις δουλειές των Ελλήνων καλλιτεχνών αξιοποιώντας τα πολυτελή καταλύματα των δημοφιλών ταξιδιωτικών προορισμών, αποτελώντας αξιόπιστο εργαλείο πολιτιστικής διαχείρισης.

 

***

Η Λίνα Νικολακοπούλου γεννήθηκε στα Μέθανα στις 30 Ιουνίου. Σπούδασε κοινωνικές και πολιτικές επιστήμες στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, ενώ παράλληλα παρακολουθούσε μαθήματα κινηματογραφίας στη σχολή Σταυράκου, σκηνοθεσίας θεάτρου στη σχολή του Πέλου Κατσέλη, αλλά και κλασικής κιθάρας στο Εθνικό και Ελληνικό Ωδείο Αθηνών. Τη γνωρίσαμε το 1981 με το τραγούδι «Να σoυ λερώvω τo φιλί» που ερμήνευσε η Βίκυ Μοσχολιού, σε μουσική Σταμάτη Κραουνάκη.

 

***

 

  • Στη βασική φωτογραφία  του έργο της Αγγελικής Μπόμπορη, με τον τίτλο “Μαμά γερνάω”.