Κρήτη: Εντοπίστηκε ο “άνθρωπος” που κρέμασε και βασάνισε δύο σκυλιά στα Κεραμειά Χανίων

Εντοπίστηκε εκείνος που κρέμασε και βασάνισε δύο σκυλιά στα Κεραμειά. Οι αστυνομικές έρευνες και οι πιέσεις των φιλοζωικών συλλόγων οδήγησαν στην εξιχνίαση του εγκλήματος.

Ο αποτρόπαιος βασανισμός και η δολοφονία δύο σκυλιών που βρέθηκαν κρεμασμένα από ένα δέντρο στα Κεραμειά Χανίων τον περασμένο Αύγουστο, είχε προκαλέσει έντονες αντιδράσεις και πανελλαδικά με τους φιλοζωικούς συλλόγους και την Πανελλήνια Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία να ζητά τον εντοπισμό του δράστη προκειμένου να οδηγηθεί στη Δικαιοσύνη.

Τελικά, σχεδόν τρεις μήνες μετά, οι αστυνομικές έρευνες της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χανίων οδήγησαν σε έναν 52χρονο κτηνοτρόφο εναντίον του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κτηνοτρόφος συνελήφθη την Τρίτη για άλλη αιτία και οδηγήθηκε στα κρατητήρια του αστυνομικού μεγάρου.

Σε βάρος του ήδη βεβαιώθηκαν διοικητικές παραβάσεις συνολικού ύψους 60.000 ευρώ.

Να σημειωθεί πως για το θέμα η Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Νατάσσα Μπομπολάκη είχε απευθυνθεί και στον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. Μιχάλη Καραμαλάκη, ο οποίος την είχε διαβεβαιώσει πως για τον εντοπισμό του δράστη, θα αξιοποιηθούν όλες οι αστυνομικές μέθοδοι εξιχνίασης εγκλημάτων.

Σε αυτό το πλαίσιο και σύμφωνα με πληροφορίες για τον εντοπισμό του δράστη αξιοποιήθηκαν και ειδικές αναλύσεις DNA στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. στην Αθήνα.

Η προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χανίων.

Θυμίζουμε ότι την 1η Αυγούστου 2020 μια φρικτή εγκληματική πράξη έφερε στη δημοσιότητα ο Φιλοζωικός Σύλλογος Χανίων «Η προστασία των ζώων».

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Flash News, ο σύλλογος, που ανάρτησε και τις αποτρόπαιες φωτογραφίες από την κτηνωδία, καταγγέλλει ότι η κηδεμόνας των δύο άτυχων σκυλιών έφυγε για λίγες ημέρες από το σπίτι της, αφήνοντας τα κατοικίδια σε κοντινό της πρόσωπο. Οι σκύλοι εξαφανίστηκαν και έπειτα από πέντε μέρες αδιάκοπης αναζήτησης, βρέθηκαν κρεμασμένοι και κατακρεουργημένοι στα Κεραμεία Χανίων.

Με ανακοίνωση ο σύλλογος καλούσε την ΕΛ.ΑΣ. να αποδείξει ότι “δεν επικρατεί άλλος νόμος εκεί πάνω”, διενεργώντας ενδελεχή έρευνα και συλλαμβάνοντας τον δράστη.

«Δεν είμαστε μάντεις κακών, η επιστήμη το βεβαιώνει, το ζήσαμε και πέρσι στα Αφράτα, όπου τα στόματα άνοιξαν μετά το φρικτό έγκλημα. Ως σύλλογος προστασίας των ζώων εκπέμπουμε SOS, η βία στον τόπο μας εντείνεται, γίνεται όλο και σκληρότερη», τονίζεται μεταξύ άλλων.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του SKAI.gr https://www.skai.gr/, ακολουθήθηκε για πρώτη φορά στα χρονικά εξέταση DNA για δολοφονία ζώου και η ΕΛΑΣ λειτούργησε σαν να πρόκειται για ανθρωποκτονία.
Με αφορμή την αδεσποτία του ποιμνίου του, συνελήφθη σήμερα ο δράστης του φρικτού εγκλήματος στα Κεραμειά Χανίων, κτηνοτρόφος στο επάγγελμα, ο οποίος κρέμασε και έγδαρε ζωντανά δύο δεσποζόμενα κουτάβια ενώ τους έβγαλε και ένα ένα τα νύχια.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του SKAI.gr, ακολουθήθηκε για πρώτη φορά στα χρονικά εξέταση DNA για δολοφονία ζώου, κάτι που καθυστέρησε τη σύλληψή του. Όλη αυτή την περίοδο η ΕΛΑΣ λειτουργούσε σαν να πρόκειται περί ανθρωποκτονίας.
Ήδη βεβαιώθηκε διοικητικό πρόστιμο 60.000 ευρώ. Σύμφωνα με πληροφορίες του SKAI.gr, ο δράστης είναι γνωστός στην περιοχή και οι φιλόζωοι τον είχαν υποδείξει από την πρώτη στιγμή ενώ γενικότερα εκδηλώνει παραβατική συμπεριφορά.
Η υπόθεση, ωστόσο, θα εκδικαστεί ως πλημμέλημα καθώς η πράξη τελέστηκε πριν γίνει ο βασανισμός και η φόνευση ζώων κακούργημα με ποινή φυλάκισης μέχρι και 10 έτη.

Η πρόεδρος της Πανελλήνιας Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας, Νατάσα Μπομπολάκη, που ζει στην Κρήτη, δήλωσε στο SKAI.gr:
«Θα θέλαμε όλη η φιλοζωική κοινότητα των Χανίων, της Κρήτης αλλά και της Ελλάδας να ευχαριστούμε θερμά την ασφάλεια και την αστυνομική διεύθυνση Χανίων γιατί όλη αυτή την περίοδο έδρασε σαν να πρόκειται για ανθρωποκτονία. Εξάλλου είχαν δηλώσει ότι για αυτούς είναι θέμα τιμής να βρουν το δολοφόνο που κρέμασε, έγδαρε και έβγαλε ένα ένα τα νύχια στα δύο ανυπεράσπιστα κουτάβια.
Είμαστε συνεχώς σε επικοινωνία μαζί τους. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε και τον αρχηγό της ΕΛΑΣ, ο οποίος με στοχευμένες εντολές συνέβαλε τα μέγιστα στην εύρεση του δράστη. Δυστυχώς, από όσο φαίνεται δεν θα εκδικαστεί ως κακούργημα γιατί η θανάτωση έγινε πριν από 6 μήνες. Εμείς όμως θα παλέψουμε τουλάχιστον για τον μη ανασταλτικό χαρακτήρα της ποινής. Ο δράστης απειλεί ότι θα μας καταστρέψει και ιδιαίτερα εμένα».
(Από τη Σταματίνα Σταματάκου – Πηγή: http://SKAI.gr)