Καιρός ήταν το ελληνικό κοινό να γνωρίσει ένα από τα ωραιότερα σύγχρονα κείμενα που έχουν γραφτεί για τη μαγειρική και τις σχέσεις γύρω από την προετοιμασία του γεύματος. Πρόκειται για το εξαιρετικό θεατρικό έργο “Κουζίνα κι εξαρτήσεις” των Agnes Jaoui και Jean-Pierre Bacri, που ανεβαίνει από τις 12 Φεβρουαρίου στο θέατρο “Σημείο”, στην Καλλιθέα. Kαλή απόλαυση.
Ένα δείπνο
Ο Ζακ και η γυναίκα του η Μαρτίν οργανώνουν ένα δείπνο προς τιμήν ενός παλιού τους φίλου που πλέον είναι, καθώς λένε, πολύ διάσημος. Μαζί του πρόκειται να καταφτάσει και η γυναίκα του, η Σαρλότ. Καλεσμένος επίσης είναι κι ο Φρεντ, ο αδελφός της Μαρτίν. Ο Ζορζ, παιδικός φίλος του Ζακ, φιλοξενείται ήδη στο σπίτι και η αλήθεια είναι πως τους έχει κάπως στριμώξει. Η Μέρλιν, η φίλη του Φρεντ, δείχνει να μην ανησυχεί για τίποτα. Υπάρχει, ωστόσο, μία ερώτηση που κατά βάθος τους βασανίζει όλους: ποιος είναι αυτός ο διάσημος καλεσμένος; Ένας παλιός φίλος; Ένα μελλοντικό ειδύλλιο; Ένας υποψήφιος εραστής; Ένας πρώην σύζυγος; Ή απλά ένας ηλίθιος περαστικός; Στο σαλόνι του δείπνου δίνονται οι εύκολες απαντήσεις, μα η ουσία μαγειρεύεται στην κουζίνα.
Συντελεστές
Σκηνοθεσία και μετάφραση: Αντιγόνη Αμανίτου
Σκηνικά και κοστούμια: Κώστας Βελινόπουλος
Φωτισμοί: Γιάννης Δρακουλαράκος
Μουσική Επιμέλεια: Δημήτρης Βόγλης και Γιώργος Οικονόμου
Βοηθός σκηνοθέτη: Σοφία Τσιμίνη
Παίζουν: Πολύδωρος Βογιατζής, Λεμονιά Γιανναρίδου, Παναγιώτης Κλίνης, Μαρίνα Πολυμέρη, Αλέξανδρος Σωτηρίου
Χρήσιμα
Θέατρο “Σημείο”
Χαριλάου Τρικούπη 4 (πίσω από το Πάντειο), πρώην Απλό Θέατρο – Καλλιθέα
Κρατήσεις: 210.92.29.579.
Από 12.2 έως 24.4
Παραστάσεις: Δευτέρα, Τρίτη και Τετάρτη στις 21.15
Διάρκεια: 90΄
Τιμές εισιτηρίων: 15 € και 10 € (φοιτητικό – μειωμένο)