Από τον Πέτρο Κοσμαδάκη: Φιλέτο σφυρίδας με ξινόχοντρο και μάραθο

Φιλέτο σφυρίδας με ξινόχοντρο, λευκό κρασί και μάραθο

Υλικά για 4 άτομα:

4 φιλέτα σφυρίδας

100 γρ. κρεμμύδι φρέσκο.

120 γρ. κόκκινη (ώριμη ντομάτα)

1 κολοκυθάκι (τριμμένο)

80 ml λευκό κρασί

100 γρ. ξινόχοντρο

100 ml ελαιόλαδο

20 γρ. μάραθο ψιλοκομμένο

300 ml ζωμό ψαριού

Αλάτι (κατά προτίμηση χοντρό θαλασσινό)

Φρεσκοκομμένο μαύρο πιπέρι


Εκτέλεση:

Καθαρίζουμε και αλατοπιπερώνουμε τα φιλέτα σφυρίδας. Τα σοτάρουμε σε ελαιόλαδο μαζί με το φρέσκο κρεμμυδάκι και το κολοκυθάκι (3΄ από κάθε πλευρά). Προσθέτουμε την ντομάτα (ξεφλουδισμένη και κομμένη σε κύβους). Σβήνουμε με το κρασί και μαγειρεύουμε για 2’ ακόμα. Αποσύρουμε τα φιλέτα σφυρίδας (και τα κρατάμε ζεστά). Προσθέτουμε το ζωμό ψαριού και μόλις πάρει βράση, ρίχνουμε τον ξινόχοντρο. Δοκιμάζουμε και αλατοπιπερώνουμε. Μόλις τραβήξει τα υγρά, το φαγητό μας είναι έτοιμο. Προσθέτουμε το μάραθο και σερβίρουμε.

 

Καλή επιτυχία.

Πέτρος Κοσμαδάκης,
Executive Chef