31.5 C
Athens
Πέμπτη 30 Ιουνίου 2022
 

«ΔΕΝ είναι ο γέρος κι η γριά. Είναι κάποιου μάνα και πατέρας. Δεν είναι το πακέτο που σε βαραίνει ανόητε»!

«Να θυμάστε τα γερόντια ξέρουν κάτι περισσότερο από τα περισσότερα πρόβατα. Και θα έρθει η μέρα που θα ζητάτε συγγνώμη. Δεν είναι γριά, δεν είναι γέρος. Δεν είναι «πακέτο», δεν είναι ηλίθιος, δεν είναι ζαβός. Ναι, έχει άγνοια κινδύνου. Την ίδια άγνοια που χρόνια τώρα έχει και βγαίνει έξω μόνος, και φροντίζει τον εαυτό του μόνος, κι έχει κάνει παρέες στο ΚΑΠΗ και στην πλατεία γιατί εσύ δουλεύεις, σοσιαλίζεσαι και δεν προλαβαίνεις.

Έχει την ίδια άγνοια κινδύνου που είχε όταν ερχόταν με 5 συγκοινωνίες με ό,τι καιρό και να είχε να σου προσέξει τα παιδιά σου! Να στα φροντίσει με ιώσεις, με δυσκολίες, με «όλα τα καλά».

Έχει την ίδια άγνοια κινδύνου που είχε όταν πήγαινε στη λαϊκή και τα έπαιρνε όλα λειψά για να σου πάρει και για το δικό σου σπίτι!

Έχει την ίδια άγνοια κινδύνου που είχε όταν δούλευε σαν σκυλί για να μη σου λείψει τίποτα τσακίζοντας το σώμα του και τις αντοχές του!

 

 

 

Δεν είναι γέρος και γριά, δεν είναι όλα τα κοσμητικά που του έχεις φορέσει! Είναι ο πατέρας σου, η μάνα σου, ο παππούς σου, η γιαγιά σου, ο συγγενής σου ή ο γείτονας!

Γι’ αυτό όσο δίκιο κι αν έχεις που φωνάζεις για το καλό του, βουτά τη γλώσσα στο μυαλό, εσύ κι εγώ τους μάθαμε στην επιβίωση και στην άγνοια κινδύνου και τώρα τους ζητάμε προσαρμοστικότητα, αντίληψη, αλλαγή, με άμεση εφαρμογή. Σαν να πατάμε κουμπάκια.

Ε μάθε εσύ που έχεις τόσο υποτιμητικά λυσσάξει με το «γριές και γέροι» και «για εσάς μένουμε εμείς μέσα» να κλείνεις λίγο το στόμα σου.

Ναι, πρέπει να μείνουν μέσα. Ναι, δεν το έχουν καταλάβει. Ναι, πες το 5.000 φορές. Μέχρι να καταλάβουν.
Όσες χρειάστηκε να σου πουν κι εσένα να μην κάνεις κάθε μαλακία που έκανες και ήρθαν να σε ξεμπλέξουν, να σε φροντίσουν και να σε κανακέψουν!
ΔΕΝ είναι ο γέρος κι η γριά. Είναι κάποιου μάνα και πατέρας. Δεν είναι το πακέτο που σε βαραίνει ανόητε!
Κι αν δεν τους έχεις χάσει, δεν ξέρεις τι αξία έχουν αυτές οι λέξεις! Δεν έχεις ιδέα!
Άντε γιατί πήξαμε στους μάγκες»…

 

Σ.Π.

 

***

 

Η ηθοποιός Μπέσσυ Μάλφα.

Το παραπάνω κείμενο με την υπογραφή Σ.Π. κοινοποίησε η ηθοποιός Μπέσσυ Μάλφα «Από τοίχο φίλου» στο Facebook.

 

***

 

Την ίδια στιγμή δεν πρέπει να ξεχνάμε τους 40χρονους που ηττήθηκαν από τον κορονοϊό εδώ στην Ελλάδα.

Επίσης το 16χρονο κορίτσι που έχασε τη ζωή του από τον κορονοϊό στο Παρίσι.

Ασφαλώς πρέπει να θυμόμαστε τις απόψεις του εκπροσώπου του Υπουργείου Υγείας, λοιμωξιολόγου Σωτήρη Τσιόδρα, ο οποίος τόνισε (27-3-2020): «Ο ιός μπορεί να προκαλεί και σοβαρά κρούσματα σε νέους ανθρώπους».

 

***

Για τον λόγο αυτό  η τηλεοπτική διαφήμιση για την καμπάνια «Μένουμε σπίτι» – σήμερα πλέον – ΔΕΝ πρέπει να απευθύνεται ΜΟΝΟ στους παππούδες, στις γιαγιάδες και στο baby sitting. Ίσως μια αλλαγή χρειάζεται άμεσα.

***

Οπωσδήποτε πρέπει να γίνει και μια διαφήμιση αποκλειστικά για τους δημοσιογράφους των καναλιών οι οποίοι παρουσιάζουν πολύ χαλαρά τις εκπομπές τους στημένοι δίπλα δίπλα σε απόσταση αναπνοής, δίνοντας το κακό παράδειγμα…

 

***

  • Πίνακες: Νικόλαος Γύζης

Ο Νικόλαος Γύζης ήταν ένας από τους πιο σημαντικούς Έλληνες ζωγράφους του 19ου αιώνα της λεγόμενης «Σχολής του Μονάχου». Διακρίθηκε σε όλα τα χρόνια των σπουδών του και πήρε τα πρώτα βραβεία στην ξυλογραφία, τη ζωγραφική και τη χαλκογραφία. Γεννήθηκε την 1η Μαρτίου 1842, στο Σκλαβοχώρι και πέθανε την 4η Ιανουαρίου 1901, στο Μόναχο.

Σχετικά άρθρα

Κυνηγήστε μας

6,398ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,713ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
695ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -

Τελευταία άρθρα

Cat Is Art