Η Καλλιτεχνική Κολύμβηση θύμα του κορονοϊού και της αδιαφορίας

Η Εθνική Καλλιτεχνικής Κολύμβησης πήρε «κόκκινη κάρτα» με …χτύπημα εκ των έσω. Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής η αρχή έγινε από συνοδό της ομάδας, που βρέθηκε πρώτος θετικός στον κορονοϊό.
Από εκεί και πέρα όλα ήρθαν μόνα τους. Απλά και φυσιολογικά: Βγήκαν θετικές και 5 [πέντε] κολυμβήτριες. Με ένα «δεν βαριέσαι», κόλλησε όλη η ομάδα με αποτέλεσμα να πάνε χαμένοι οι κόποι τόσων χρόνων. Έτσι τα μέλη της εθνικής ομάδας ίσως δουν τους αγώνες από την τηλεόραση στο αεροπλάνο της επιστροφής στην Ελλάδα.
Δυστυχώς αυτό δεν είναι παρά συνέπεια της αδιαφορίας. Δεν υπάρχει άλλη λογική εξήγηση. Θολό το τοπίο όπως θολή είναι και η φωτογραφία.
Κρίμα. Όχι για τη φωτογραφία αλλά για την χαμένη ευκαιρία. Την ευκαιρία που έκλεψαν από τα παιδιά βυθίζοντας τα όνειρά τους…

Π.Μ.

***

Η ανακοίνωση της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής:

«Ένα ακόμα μέλος της Εθνικής ομάδας καλλιτεχνικής κολύμβησης, μετά τα τεστ στα οποία υποβλήθηκαν, βρέθηκε θετικό στον κορονοϊό και μεταφέρθηκε στο ειδικό ξενοδοχείο όπου μένουν και τα υπόλοιπα μέλη. Συνολικά σε καραντίνα είναι η σύνοδος – η οποία είχε βρεθεί πρώτη να είναι θετική στον κορονοϊό – και άλλες πέντε κολυμβήτριες μέλη της ομάδας.
Όλα τα υπόλοιπα μέλη, τα οποία βρίσκονταν σε καθεστώς εντατικής παρακολούθησης, ύστερα από ενέργειες της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, επιστρέφουν στην Ελλάδα. Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή βρίσκεται συνεχώς δίπλα στα μέλη της ομάδας, τα οποία δεν παρουσιάζουν συμπτώματα και τα βοηθά με κάθε δυνατό τρόπο».