22.7 C
Athens
Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024

Κέικ με γιαούρτι και τρούφα σοκολάτας. Ο καλύτερος φίλος για την εφημερίδα και τον πρωινό καφέ

Σε κάποια στιγμή ξεκαθαρίσματος ένα κιτρινισμένο χαρτί – ανάμεσα σε παλιές εφημερίδες, περιοδικά και σκίτσα – με έβαλε στον πειρασμό να πάω για πρώτη φορά στην κουζίνα…

Όπως διαπίστωσα δεν ήταν και τόσο δύσκολα τα πράγματα και η κουζίνα δεν είχε στη συνέχεια την εικόνα βομβαρδισμένου τοπίου. Θα το τολμήσω λοιπόν και για κάτι πιο δύσκολο.

Πάμε λοιπόν: Για 10 άτομα. Φτάνουν 15 λεπτά για την προετοιμασία. Στην αναμονή για μισή ώρα και στη συνέχεια το ψήσιμο που διαρκεί 45 λεπτά.

Υλικά

-1 βιτάμ τετράγωνο (250 γραμμάρια)
-2 φλιτζάνια τσαγιού, ζάχαρη και 2 κουταλιές σούπας άχνη ζάχαρη
-4 αβγά
-Γάλα, 30 ml.
-1 γιαούρτι αγελαδινό με 10% λιπαρά
-1 πακέτο αλεύρι φαρινάπ (500 γραμμάρια)
-1 φλιτζάνι του καφέ, κονιάκ
-Ξύσμα λεμονιού ή πορτοκαλιού
-4 κουταλιές σούπας, τρούφα σοκολάτας

Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε πολύ καλά το βούτυρο με τη ζάχαρη.

Προσθέτουμε ένα ένα τα αβγά μέχρι να ασπρίσουν και συνεχίζουμε. Ρίχνουμε και τη γιαούρτη αφού πρώτα έχουμε ρίξει στο μπολ το γάλα.

Στη συνέχεια προσθέτουμε το κονιάκ, το αλεύρι και συνεχίζουμε να χτυπάμε. Τέλος ρίχνουμε το ξύσμα λεμονιού ή πορτοκαλιού και μια κουταλιά τρούφα σοκολάτας. Σε βουτυρωμένη φόρμα ή σε ταψί Νο 30 ρίχνουμε το μείγμα. Το ψήνουμε σε φούρνο στους 200º C. για 45 λεπτά. Μόλις το βγάλουμε και πριν κρυώσει ρίχνουμε από πάνω τις άλλες τρεις κουταλιές με την τρούφα σοκολάτας και τις 2 κουταλιές σούπας άχνη ζάχαρη…

Καλή επιτυχία!

Σχετικά άρθρα

Κυνηγήστε μας

6,398ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,713ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
713ΑκόλουθοιΑκολουθήστε


Τελευταία άρθρα

- Advertisement -