Cat Is Art

#Μένουμε_σπίτι και απολαμβάνουμε κέικ λεμονιού με ελάχιστες θερμίδες

Αποστολή σε φίλο Εκτύπωση

Τώρα που #Μένουμε_σπίτι έχουμε κάνει κατασκήνωση στην κουζίνα και στην ευρύτερη περιοχή. Το ψυγείο είναι επίσης ένας αγαπημένος προορισμός.

Για να αποφύγουμε τις βλαβερές συνέπειες του εγκλεισμού, η Αλεξάνδρα Γιαννάκη μάς προτείνει κάτι γλυκό μεν αλλά με ελάχιστες θερμίδες.

Πρόκειται για μια πανεύκολη συνταγή η οποία δεν είναι… απειλή για τη σιλουέτα μας.

 

 

Πορτρέτο της Αλεξάνδρας Γιαννάκη από τη σκιτσογράφο Μαρία Τζαμπούρα.

Η Αλεξάνδρα Γιαννάκη από το Μαρκόπουλο της Κεφαλονιάς, έχει ταλέντο στα γλυκά.

 

 

Πάμε λοιπόν…

 

Κέικ Λεμονιού

 

Υλικά

 

12 κουταλιές σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
10 κουταλιές σούπας ζάχαρη ή 125 γραμμάρια
10 κουταλιές σούπας γάλα φρέσκο
Δύο αβγά σε θερμοκρασία δωματίου
10 κουταλιές σούπας φυτικό λάδι
Μια κουταλιά γλυκού μπέικον πάουντερ
Δύο κουταλιές σούπας ξύσμα λεμονιού
Χυμός ενός λεμονιού
Δύο βανίλιες

 

 

 

Εκτέλεση

 

Χτυπάμε στο μίξερ, σε χαμηλή ταχύτητα, τη ζάχαρη με τα αβγά μέχρι να αφρίσουν για 5 με 7 λεπτά.
Μετά ρίχνουμε το ξύσμα του λεμονιού, τον χυμό λεμόνι, τις βανίλιες, το λάδι, το γάλα και τα χτυπάμε για 2 λεπτά.
Μετά ρίχνουμε το αλεύρι με την μπέικιν πάουντερ και το χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 έως 40 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει.
Το αφήνουμε να ανασάνει και μόλις κρυώσει το κόβουμε σε φέτες και το σερβίρουμε.

 

***

 

Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!

 

Εκτύπωση
Παναγιώτης Μήλας#Μένουμε_σπίτι και απολαμβάνουμε κέικ λεμονιού με ελάχιστες θερμίδες

Related Posts