Τη θρυλική και πιο αγαπημένη στο κοινό όπερα του Ζoρζ Μπιζέ, την όπερα που βασίζεται στην ομώνυμη νουβέλα του Προσπέρ Μεριμέ, φέρνει για πρώτη φορά στην Κηφισιά, στις 11 Ιουλίου 2016, σε μία και μοναδική παράσταση η Κασσάνδρα Δημοπούλου.
Στον ομώνυμο ρόλο, η μεσόφωνος και τσελίστα Κασσάνδρα Δημοπούλου έχει προσαρμόσει σκηνικά την παράσταση, με κείμενα και τραγούδι στα ελληνικά, σε μια αισθησιακή σκηνοθεσία που παραπέμπει σε ταινία του Αλμοδοβάρ.
* Στο μπαρ του Λίλας Πάστια, η αισθησιακή τραγουδίστρια Κάρμεν συναντιέται με τον στρατιώτη Δον Χοσέ και ερωτεύονται. Αυτός για χάρη της φυλακίζεται, μπλέκει σε μάχη με ανώτερό του και τελικά λιποτακτεί και ακολουθεί την παράνομη και περιθωριακή ζωή της Κάρμεν και των συντρόφων της. Σύντομα όμως η Κάρμεν στρέφει το ενδιαφέρον της προς τον διάσημο ταυρομάχο Εσκαμίγιο, οδηγώντας τον Δον Χοσέ σε παράφορη ζήλια.
Ταυτότητα παράστασης
11 Ιουλίου 2016
Διάρκεια: 01:30
Συμμετέχει 10μελής ορχήστρα και 8μελής χορωδία.
Ώρα: 21:00. Αίθριο Δημαρχείου Κηφισιάς
Γενική είσοδος: 14€. Ειδικές ομάδες: 8€. Προπώληση: 12€
Πρωταγωνιστούν: Κασσάνδρα Δημοπούλου, Φίλιππος Μοδινός, Δημοσθένης Σταυριανός, Αθανάσιος Μαργούτας
Μουσική διεύθυνση: Χρήστος Κτιστάκης
Σκηνοθεσία/ Απόδοση στα ελληνικά: Κασσάνδρα Δημοπούλου
Παραγωγή: Skull of Yorick
* Στo πλαίσιo του Φεστιβάλ Κηφισιάς 2016
* Ωστόσο, η Κασσάνδρα Δημοπούλου, εκτός από σπουδαία καλλιτέχνις, είναι και μια ικανότατη μαγείρισσα. Πολλές φορές μας έχει προσφέρει τις πρωτότυπες συνταγές της. Αυτή τη φορά τής αποσπάσαμε τη συνταγή της για μελιτζάνα άσπρη “αλά Κάρμεν”. Απολαύστε την.
Μελιτζάνα άσπρη “αλά Κάρμεν”
Υλικά:
1 άσπρη μελιτζάνα Σαντορίνης
1 γλυκοπατάτα
5-6 ντοματίνια
Μισό καρότο
Ελαιόλαδο
Βιολογικό ταχίνι
Λευκό κρασί
Μισή σκελίδα σκόρδο
Μια πρέζα κανέλα
Εκτέλεση:
Σοτάρουμε τη μελιτζάνα μόνη με νερό και λευκό κρασί. Εν τω μεταξύ, βράζουμε μόνη τη γλυκοπατάτα. Μόλις μαλακώσει κάπως η μελιτζάνα, ρίχνουμε τα ντοματίνια και το καρότο και το σκόρδο, χαμηλώνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε και λάδι (5-6 κουταλιές της σούπας) και την κανέλα και αφήνουμε να βράσει. Ξανασβήνουμε με κρασί προς το τέλος, όταν σωθεί το νερό.
Σβήνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε το ταχίνι και τη γλυκοπατάτα. Ανακατεύουμε.
Σερβίρουμε με λίγο λεμόνι.
Τρώμε με συνοδεία ουβερτούρας της 4ης πράξης από την όπερα “Κάρμεν” του G. Bizet, εκτέλεση: Αγνή Μπάλτσα και Χοσέ Καρέρας.
Καλή όρεξη!