23.3 C
Athens
Πέμπτη 23 Μαΐου 2024

Γαλάζια Λίμνη (Blue Lagoon) στην Ισλανδία, ένα από τα πιο συναρπαστικά μέρη στον κόσμο

Απλώς προσπαθήστε να πάτε. Μια βουτιά σε αυτήν τη φυσική, απέραντη λίμνη με τα ζεστά νερά, ενώ έξω κάνει κρύο, είναι μια μοναδική εμπειρία γαλήνης. Στην παγωμένη αλλά και ηφαιστειογενή Ισλανδία, η Γαλάζια Λίμνη είναι σαν ένας επίγειος παράδεισος. Ένα φυσικό σπα με ζεστά νερά.

Γύρω από τη λίμνη έχουν δημιουργηθεί εγκαταστάσεις για να καλύπτουν όλες τις ανάγκες των επισκεπτών που ολοένα και αυξάνονται. Είναι σπουδαίο προνόμιο να απολαμβάνεις ένα ζεστό και χαλαρωτικό μπάνιο περιτριγυρισμένος από χιονισμένες βουνοκορφές!
Η Ισλανδία είναι μία χώρα συναρπαστική από όλες τις απόψεις και η διάσημη «γαλάζια λίμνη» της δεν αποτελεί εξαίρεση. Πήρε το όνομά της από το εντυπωσιακό μπλε χρώμα του νερού της και τροφοδοτείται από την απορροή νερού από κοντινό γεωθερμικό σταθμό, ενώ τα νερά της έχουν ιαματικές ιδιότητες. Κανονικά το νερό της πηγής θα ήταν λευκό σαν γάλα, ωστόσο το μπλε χρώμα του προκύπτει από τις υψηλές συγκεντρώσεις του οξειδίου του πυριτίου, των φυκιών και των ορυκτών που βρίσκονται μέσα σε αυτό.

* Η Γαλάζια Λίμνη (Blue Lagoon) είναι από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς στην Ισλανδία και βρίσκεται σε απόσταση περίπου 42 χιλιομέτρων από την πρωτεύουσα, το Ρέικιαβικ. Βρίσκεται στα εδάφη από λάβα του Γκρίνταβικ και είναι μια γεωθερμική λίμνη που προσελκύει επισκέπτες απ’ όλο τον κόσμο. Η λίμνη είναι στην πραγματικότητα τεχνητή και το φυσικό νερό ανανεώνεται κάθε δύο μέρες. Αυτή η διαδικασία πραγματοποιείται από ένα εργοστάσιο που βρίσκεται στην περιοχή, το οποίο κατευθύνει το νερό στη λίμνη. Το νερό διατηρείται σε θερμοκρασία 37-39 βαθμών Κελσίου, η οποία είναι ιδανική, δεδομένου του χιονισμένου τοπίου που περικλείει τη λίμνη. Στην περιοχή υπάρχουν αρκετές εγκαταστάσεις σπα, που συμπληρώνουν τα οφέλη υγείας που παρέχει το νερό της λίμνης.

* Tο κλίμα της Ισλανδίας είναι ψυχρό και το 10% της έκτασης του νησιού είναι καλυμμένο από παγετώνες. Παρ’ όλα αυτά, το Ρεύμα του Κόλπου περνάει από τις ακτές της χώρας και κάνει το κλίμα κάπως πιο ήπιο. Τα καλοκαίρια είναι ξηρά και δροσερά, ενώ οι χειμώνες σχετικά ήπιοι, για το γεωγραφικό πλάτος της χώρας, και με αρκετά ισχυρούς ανέμους. Η μέση θερμοκρασία στην πρωτεύουσα Ρέικιαβικ είναι 11˚C τον Ιούλιο και -1°C τον Φεβρουάριο. Η θερμοκρασία στις περιοχές που δεν δέχονται την επίδραση του Ρεύματος του Κόλπου μπορεί να φτάσει και 30˚C .
* Στην Ισλανδία υπάρχει επίσης πληθώρα από γκέιζερ (θερμοπίδακες) με πιο γνωστά το Γκέιζερ (από το οποίο προέρχεται η διεθνής ονομασία του θερμοπίδακα) και το Στρόκουρ (Strokkur). Ύστερα από μία περίοδο αδράνειας, το Γκέιζερ επανήλθε ενεργά μετά τους σεισμούς του 2000. Με το δυναμικό της γεωθερμίας να υφίσταται έντονη εκμετάλλευση, αλλά και επειδή πολλοί ποταμοί και καταρράκτες είναι κατάλληλοι για υδροηλεκτρικά έργα, οι περισσότεροι κάτοικοι έχουν πρόσβαση σε θερμό νερό και θέρμανση από φυσικές πηγές. Ο καταρράκτης Ντέτιφος, με την πιο δυνατή ροή στην Ευρώπη, βρίσκεται στη βορειοανατολική Ισλανδία.
* Το Ρέικιαβικ είναι η πρωτεύουσα της Ισλανδίας, η μεγαλύτερη πόλη της χώρας και, ταυτόχρονα, η βορειότερη πρωτεύουσα του κόσμου. Βρίσκεται στο νοτιοδυτικά παράλια της χώρας. Συγκεντρώνει 200.000 κατοίκους. Ο συνολικός πληθυσμός της χώρας ανέρχεται σε 320.000, εκ των οποίων οι 17.300 είναι μετανάστες, προερχόμενοι κατά το μεγαλύτερο ποσοστό τους από ευρωπαϊκές χώρες.
* Ύστερα από έρευνα, προέκυψε ότι οι Ισλανδοί είναι οι τέταρτοι πιο χαρούμενοι άνθρωποι παγκοσμίως! Η ισλανδική γλώσσα δεν έχει υποστεί καμία αλλαγή εδώ και περίπου 1.000 χρόνια! H Ισλανδία είναι μία από τις πιο αραιοκατοικημένες χώρες του κόσμου.

Σχετικά άρθρα

Κυνηγήστε μας

6,398ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,713ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
713ΑκόλουθοιΑκολουθήστε


Τελευταία άρθρα

- Advertisement -