15.3 C
Athens
Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2023

Ιάκωβος Καμπανέλλης. «Αποκαλύπτει» στον κόσμο όλα όσα ανακάλυψε στη Νάξο των ονείρων του

Στη γενέτειρά του, τη Νάξο, ο Ιάκωβος Καμπανέλλης έζησε τα τρυφερά παιδικά του χρόνια. Εκεί στο όμορφο νησί των Κυκλάδων, όπως έλεγε, «βίωσε την ανακάλυψη και αποκάλυψη του κόσμου και έχτισε την παιδική του μυθολογία μέσα από τα στοιχεία της φύσης. Μια μυθολογία γεμάτη παραστάσεις και φαντασιώσεις».

 

Το “Θεατρικό Μουσείο Ιάκωβος Καμπανέλλης” στη Νάξο.

 

Στη Νάξο των ονείρων του «επιστρέφει» και αυτό το καλοκαίρι «συμμετέχοντας» σε μια σειρά από εκδηλώσεις στο «Θεατρικό Μουσείο Ιάκωβος Καμπανέλλης», που άνοιξε τις πόρτες του στο κοινό και λειτουργεί από το καλοκαίρι του 2016, για να δέχεται όσους επιθυμούν να γνωρίσουν το έργο του μέσα από το οποίο ανανεώθηκε η μεταπολεμική θεατρική δραματουργία.

 

Το γραφείο του συγγραφέα.

 

Ο επισκέπτης μπορεί να δει το χώρο του γραφείου του, προσωπικά αντικείμενα, έγγραφα, πορτρέτα, σκίτσα, μετάλλια, πλακέτες και αρχειακό υλικό, πολύτιμη και ευγενική δωρεά της κόρης του, Κατερίνας Καμπανέλλη. Επίσης, μπορεί να μελετήσει όλα τα έργα του που έχουν εκδοθεί, μελέτες για το έργο του, και να δει ψηφιοποιημένες συνεντεύξεις του και ταινίες στις οποίες έγραψε το σενάριο ή σκηνοθέτησε.

***

Καλλιτεχνικές Εκδηλώσεις

Μετά την επιτυχημένη διοργάνωση των δύο προηγούμενων ετών, το Θεατρικό Μουσείο Ιάκωβος Καμπανέλλης παρουσιάζει και αυτό το καλοκαίρι ένα πλούσιο πρόγραμμα που περιλαμβάνει την καθιερωμένη πια «Ταινία της Τετάρτης» αλλά και θεατρικά εργαστήρια.

 

***

Η σκηνοθέτις Κατερίνα Πολυχρονοπούλου.

Η ταινία της Τετάρτης. Από τη σκηνή στην οθόνη

Κάθε Τετάρτη θα προβάλλεται μια ταινία βασισμένη σε έργα του κλασικού ρεπερτορίου. Θα ακολουθεί συζήτηση. Εισήγηση: Κατερίνα Πολυχρονοπούλου και Κατερίνα Χάλκου. Ώρα 21.00. Από την Τετάρτη 11 Ιουλίου, μέχρι και Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου. Σε συνεργασία με την Κινηματογραφική Λέσχη Νάξου.

*

Αναγνώσεις θεατρικών έργων

Από την Ομάδα του Θεατρικού Μουσείου Ιάκωβος Καμπανέλλης, αναγνώσεις θεατρικών έργων του νεοελληνικού θεάτρου Μια γνωριμία με θεατρικά κείμενα και συζήτηση πάνω στους θεματικούς άξονες που αναφέρονται σ’ αυτά. Σε σκηνοθεσία Κατερίνας Πολυχρονοπούλου. Στη δεύτερη παρουσίαση συμμετέχει η ιστορικός – θεατρολόγος Κατερίνα Χάλκου. Ώρα: 21.00, την Παρασκευή 20 Ιουλίου 2018 και την Παρασκευή 24 Αυγούστου 2018.

 

*

Η χορογράφος Αναστασία Γεωργαλά.

 

Όταν το σώμα απογειώνεται

Βιωματικό εργαστήρι σωματικής έκφρασης με τη χορογράφο Αναστασία Γεωργαλά. Διάρκεια 6 ώρες. Στις 9, 10 και 11 Αυγούστου 2018.

*

 

Η ηθοποιός και θεατρική συγγραφέας Γεωργία Παρασκευά.

Πώς περνάμε από το παιχνίδι στην παράσταση

Δημιουργική απασχόληση για παιδιά από 5 μέχρι 12 χρονών. Με αφορμή το θεατρικό έργο του Ιάκωβου Καμπανέλλη «Παραμύθι χωρίς όνομα» οργανώνουμε τη δική μας παράσταση, μέσα από τεχνικές θεατρικού παιχνιδιού και αυτοσχεδιασμούς. Από το παιχνίδι των ρόλων αφηγούμαστε τη δική μας ιστορία, κατασκευάζουμε το σκηνικό μας χώρο και τα κοστούμια μας. Με την ηθοποιό και θεατρική συγγραφέα Γεωργία Παρασκευά. Κάθε Τρίτη 11.00 – 14.00. Στο τέλος της περιόδου θα οργανωθεί μια βραδιά από τα παιδιά που θα συμμετάσχουν με όλα όσα θα δημιουργήσουν στο πλαίσιο αυτών των συναντήσεων. Από την Τρίτη 10 Ιουλίου 2018 μέχρι 4 Σεπτεμβρίου 2018.

 

*

Εργαστήρι Θεατρικής Γραφής

Για τρίτη χρονιά οργανώνεται το εργαστήρι θεατρικής γραφής. Για όσους επιθυμούν να ανακαλύψουν ή να εξελίξουν τις δυνατότητές τους στη συγγραφή θεατρικού έργου. Μέσα από παρουσιάσεις στις βασικές αρχές της θεατρικής γραφής, αναγνώσεις έργων μικρής διαρκείας, ασκήσεις και εποικοδομητική κριτική, οι συμμετέχοντες θα ολοκληρώσουν την πρώτη μορφή ενός μονόπρακτου.

Η θεατρική συγγραφέας Νίνα Ράπη.

Με τη θεατρική συγγραφέα Νίνα Ράπη. Διάρκεια 9 ώρες. Την 1η, 2α και 3η Σεπτεμβρίου 2018.

 

*

Θεατρικό εργαστήρι για εφήβους και ενήλικες

Ο Οδυσσέας στο έργο του Ιάκωβου Καμπανέλλη. Διερεύνηση του μύθου του Οδυσσέα με αφορμή τα έργα του Ιάκωβου Καμπανέλλη: «Οδυσσέα γύρισε σπίτι» και «Τελευταία Πράξη». Με τη σκηνοθέτιδα Κατερίνα Πολυχρονοπούλου. Κάθε Τρίτη 20.00-22.00. Στο τέλος της περιόδου θα γίνει παρουσίαση των εργασιών του εργαστηρίου. Από την Τρίτη 10 Ιουλίου 2018, μέχρι 4 Σεπτεμβρίου 2018.

***

Πληροφορίες

Τοποθεσία: Θεατρικό Μουσείο Ιάκωβος Καμπανέλλης, περιοχή Γρόττα, Χώρα – Νάξος (Δίπλα στο Δημοτικό Χώρο Στάθμευσης).
Ώρες λειτουργίας του Μουσείου: Δευτέρα – Σάββατο και ώρες: 11.00 – 14.00 και 19.00 – 22.00
Τιμή εισιτηρίου: Είσοδος επίσκεψης στο Μουσείο: 2€, 1€ (μειωμένο)
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2285-023.619
Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: [email protected]

***

Τις εκδηλώσεις διοργανώνει το Νομικό Πρόσωπο Πολιτισμού, Αθλητισμού, Περιβάλλοντος, Παιδείας, Πρόνοιας και Αλληλεγγύης του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων.

Σχετικά άρθρα

Κυνηγήστε μας

6,398ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,713ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
713ΑκόλουθοιΑκολουθήστε


Τελευταία άρθρα

- Advertisement -