Cat Is Art

Η πορτοκαλόπιτα της Βάσως

Αποστολή σε φίλο Εκτύπωση

Υλικά

4 αβγά
1 κεσέ γιαούρτι (στραγγιστό) 200 γρ.
Mία συσκευασία φύλλο Βηρυτού
1 ποτήρι (νερού) αραβοσιτέλαιο
1 ποτήρι (νερού) ζάχαρη
ένα φακελάκι μπέικιν πάουντερ, λίγη κανέλλα, ξύσμα από 2 πορτοκάλια.

Σιρόπι

Δύο ποτήρια ζάχαρη, τρία ποτήρια νερό, ξύσμα πορτοκάλι, λίγη κανέλλα. Βράζει για περίπου 8 λεπτά. (Η Βάσω χρησιμοποιεί μόνο το μισό σιρόπι, γιατί δεν της αρέσει να είναι πολύ σιροπιαστή, αλλά κάποιος μπορεί και να το ρίξει όλο εάν το προτιμά).

Υλοποίηση

Ανακατεύουμε όλα μαζί τα υλικά και τα χτυπάμε με το μίξερ χειρός.Το φύλλο Βηρυτού το κομματιάζουμε και το ρίχνουμε στο τέλος.
Σε προθερμαινόμενο φούρνο, στους 180 με 200 βαθμούς, ψήνουμε για περίπου μισή ώρα. Αφήνουμε την πίτα να κρυώσει και μετά ρίχνουμε το σιρόπι.
Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη.

* Την πορτοκαλόπιτα της Βάσως τη δοκιμάσαμε στο εστιατόριο “Άστερ”, στα Πετράλωνα. Μας απογείωσε τη γεύση και ως εκ τούτου ζητήσαμε τη συνταγή. Ιδού, λοιπόν, τη μοιραζόμαστε μαζί σας.

* Το εστιατόριο “Άστερ” βρίσκεται στην οδό Τρώων, αριθμός 48, στα Πετράλωνα. Έχεις εξαιρετικούς μεζέδες, από αγνές πρώτες ύλες και το προτιμούν οι καλλιτέχνες. Είναι πάντοτε γεμάτο, γι’ αυτό πριν πάτε, κλείστε τραπέζι.

* Φωτογραφία: Fernando Botero, “Το γράμμα”.

Εκτύπωση
diaxeiristisΗ πορτοκαλόπιτα της Βάσως

Related Posts