9.4 C
Athens
Κυριακή 10 Δεκεμβρίου 2023

Η παράξενη ζωή της αθάνατης μέδουσας και άλλες ιστορίες στην οικία Θεοτοκοπούλου

Το Campfire Stories σας καλεί στην τελική παρουσίαση των δημιουργικών αποτελεσμάτων των Misfit Storytelling Workshops, στον κήπο της οικίας Θεοτοκοπούλου στις 29 Μαΐου 2019, 18.00-21.00!

“Η νεκρούπολη είναι μια χώρα – αποικία αρθροπόδων
Οι άνθρωποι που ζουν εκεί είναι μονωμένοι
Ειδικά σφουγγάρια περικλείουν το εσωτερικό τους
για να απορροφούν τους κραδασμούς
Οι άνθρωποι είναι πλαστικοί
Δεν πονάνε
Δεν νιώθουν
Απομονωμένοι και μοναχικοί
Οι σκύλοι στη Νεκρούπολη μυρίζουν αγχώδεις διαταραχές
Και οι γάτες δεν ξέρουν τι να τις κάνουν τις 7 ζωές τους
Όλοι απομονωμένοι και μοναχικοί
Τα αγγίγματα είναι περιορισμένα
Ποτέ για αναπαραγωγή
Στη Νεκρούπολη έχεις συντρόφια το ολόγραμμά σου
Στη Νεκρούπολη όλοι οι παιδικοί σου φόβοι έχουν επαληθευτεί
Στη Νεκρούπολη δεν υπάρχουν βουνά δάση και λίμνες
και το κολύμπι απαγορεύεται στη θάλασσα
Στη Νεκρούπολη τα φρούτα και τα λαχανικά δεν υπάρχουν
ούτε σαν ανάμνηση των παιδικών χρόνων”

Έτσι είναι η ζωή στη Νεκρούπολη, όπως περιγράφεται στο βιβλίο ”The strange life of the immortal jelly fish” σε έναν παραληρηματικό, συνειρμικό μονόλογο, από ένα πλάσμα που φύτρωσε στη γη, περιπλανήθηκε, χτυπήθηκε, λύγισε, κρύφτηκε, απέδρασε, άλλαξε, μοιράστηκε, φοβήθηκε, ερωτεύτηκε, πόνεσε, παθιάστηκε, πρόδωσε, πλήγωσε και πληγώθηκε, μεταμορφώθηκε, ταξίδεψε, κοιμήθηκε και ξύπνησε, διαλύθηκε, μίσησε, επαναπροσδιορίστηκε, έχασε τον εαυτό του, σκλήρυνε, μαλάκωσε, πέθανε και αναστήθηκε, αγάπησε και πέταξε.

Περπάτησε 40 βήματα το σύμπαν όλο.

Για να καταφέρει να σταθεί απέναντι στον εαυτό του.
Απέναντι στον κόσμο στο κέντρο της γης που τον ανάθρεψε.
Κυρίαρχος.

Το πλάσμα πραγματοποιεί το ταξίδι για να ανακαλύψει τον εαυτό του, βουτώντας σε έναν ωκεανό μνημών και ονείρων, κολυμπώντας σε μια εφιαλτική, παράλληλη εκδοχή μιας οποιαδήποτε γειτονιάς, μιας οποιαδήποτε πόλης, που μοιάζει να έχει βυθιστεί κάτω από μία ασταμάτητη καταιγίδα βίας και καταστολής. Στη διαδρομή, διασχίζοντας και ανακαλύπτοντας μουσκεμένες γειτονιές και τα αχαρτογράφητα μονοπάτια της ψυχής του, συναντάει άγνωστους και γνωστούς συνοδοιπόρους. Απευθύνεται άραγε στους άγνωστους Άλλους ο μονόλογος του πλάσματος; Ή στον εαυτό του;

Ο μονόλογος ”The strange life of the immortal jelly fish”, αποτελεί ένα ιδιαίτερο επίτευγμα (καλλιτεχνικά και όχι μόνο) καθώς αποτελεί μία δραματουργικά και υφολογικά ενιαία αφήγηση, που δημιουργήθηκε συλλογικά, μέσα από συνεργατικές διαδικασίες και δραστηριότητες δημιουργικής έκφρασης, στο πλαίσιο των βιωματικών εργαστηρίων αφήγησης Misfit Storytelling Workshops. Θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά σε μορφή θεατρικού αναλογίου από την ηθοποιό Ανδρονίκη Αβδελιώτη (29/5, 19.30-21.00), σε μία εκδήλωση που σηματοδοτεί ταυτόχρονα τη λήξη των εργαστηρίων και προσφέρει στους συμμετέχοντες και την τοπική κοινότητα την τελευταία (για αυτή τη φάση) ευκαιρία να συναντηθούν και να γιορτάσουν!

Την ίδια μέρα, στον ισόγειο χώρο, από τις 18.00 έως τις 19.00, θα παρουσιάζονται αποσπάσματα του βιβλίου ”Hyperthymesia” από τους ίδιους τους συμμετέχοντες – δημιουργούς, με ηχητική υπόκρουση ένα ηχοτοπίο δημιουργημένο από αποσπάσματα αφηγήσεων κατοίκων της γειτονιάς που συλλέχθηκαν κατά την διάρκεια της δράσης.

Η έκδοση των βιβλίων πραγματοποιείται από τις εκδόσεις ”Συλλογές”.

Το Campfire Stories είναι μια δράση του Βασίλη Τζιώκα που υποστηρίζεται από το πρόγραμμα START – Create Cultural Change. Το START είναι ένα πρόγραμμα του Robert Bosch Stiftung, που υλοποιείται σε συνεργασία με το Goethe-Institut Thessaloniki και την Ομοσπονδιακή Ένωση Κοινωνικοπολιτιστικών Κέντρων, και υποστηρίζεται από το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση και το Ίδρυμα Μποδοσάκη.

29/5/2019, 18.00-21.00, Οικία Θεοτοκοπούλου, Θεοτοκοπούλου 34, Αθήνα 111 44
Πληροφορίες: https://web.facebook.com/campfirestoriesproject/

Σχετικά άρθρα

Κυνηγήστε μας

6,398ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,713ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
713ΑκόλουθοιΑκολουθήστε


Τελευταία άρθρα

- Advertisement -