Cat Is Art

Η i-D ProjectArt στην Art Athina 2019 με έργα των Λυδίας Βενιέρη, Θάλειας Γκατζούλη και Παύλου Σάμιου

Αποστολή σε φίλο Εκτύπωση

Η μεγαλύτερη ετήσια εικαστική διοργάνωση στην Ελλάδα, η Art Athina 2019, ανοίγει τις πύλες της την Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου στο Ζάππειο Μέγαρο. Από το Σάββατο 14 έως και την Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2019, το φιλότεχνο κοινό και οι επισκέπτες θα μπορούν να απολαύσουν τέχνη στους χώρους του ιστορικού μεγάρου.

Η i-D ProjectArt, για πρώτη φορά θα συμμετέχει παρουσιάζοντας έργα των Λυδία Βενιέρη και Θάλεια Γκατζούλη, καθώς και του Παύλου Σάμιου.

 

 

Η Λυδία Βενιέρη εμπνέεται από τη μαγεία του έρωτα και παρουσιάζει μια σειρά από έργα-εικόνες που περιγράφουν διαφορετικές στιγμές των συναισθημάτων.
Φιγούρες και σύμβολα γεμάτα χρώμα, μορφές και σχήματα που ενώνουν τον υλικό με τον πνευματικό κόσμο και κουβαλούν τη σοφία της πανάρχαιας τέχνης των ταρό, μέσα από τη μοναδική οπτική της Λυδίας Βενιέρη.

Παίζοντας το παιχνίδι των αντιθέτων που περικλείονται εντός μας, η καλλιτέχνης μάς καλεί να γεφυρώσουμε το θετικό και το αρνητικό μας πρόσωπο και να προχωρήσουμε στον ανώτερο εαυτό μας.

Ο τρόπος της εικαστικής αφήγησης της Θάλειας Γκατζούλη είναι αναπόφευκτα επηρεασμένος από την εμπειρία της, στη διάρκεια των χρόνων, μέσα από την ενασχόληση με την επιστημονική μελέτη και έρευνα της κυτταρικής δομής και της λειτουργίας της. Από αυτή τη δεξαμενή των εικόνων, ξεκινάει ένας στοχασμός γύρω από την έννοια της ύλης και της ζωής.

 

 

Oι φυσικές και χημικές ιδιότητες των ατόμων και των μορίων, η σύνθεση της ύλης, η ενέργεια, η φθορά και η αποδόμησή της, γίνονται η “πρώτη ύλη” της σύνθεσης ενός προσωπικού εικαστικού τοπίου. Μέσα από αυτή τη διαδικασία επιχειρεί να θέσει ερωτήματα σχετικά με το πώς λειτουργούν τα ένστικτα, εκφράζονται οι αισθήσεις, ικανοποιούνται οι επιθυμίες, καταχωρούνται οι μνήμες, ενσαρκώνεται η νόηση, παράλληλα και ταυτόχρονα με τις βασικές λειτουργίες της ζωής.

Ο Παύλος Σάμιος θα μας δώσει μία γεύση από την πολύ ξεχωριστή έκθεση που έγινε στο Βυζαντινό Μουσείο “Έργα σε Χαρτόκουτα”.

Οι καλλιτέχνες θα σας περιμένουν στο περίπτερο C4 καθ’ όλη τη διάρκεια της έκθεσης.

 

Εκτύπωση
Ειρήνη ΑϊβαλιώτουΗ i-D ProjectArt στην Art Athina 2019 με έργα των Λυδίας Βενιέρη, Θάλειας Γκατζούλη και Παύλου Σάμιου

Related Posts